icon

UKF pedagogická Nitra

lella11
15. máj 2022

Ahojte, je tu prosim Vas niekto, kto studuje alebo studoval na Vysokej skole UKF pedag.v Nitre? Rozhodujem sa medzi touto a Vysokou skolou pedagogickou v Trnave. Na obe skoly som prijata ( externe studium). Je to velmi tazke? Za vsetky reakcie vopred dakujem 🙂

klaudialip
6. aug 2024

Tie čo už študujete, viete mi poradiť? Pozerala som študijný plán a tam bolo písané ukončenie A, čo to znamená? S je skúška,PH priebežne hodnotenie ale to A?

zabka1987
6. aug 2024

@klaudialip absolvoval

klaudialip
6. aug 2024

@zabka1987 takže dostaneš kredity za to,že si len tam?

kaktusik007
7. aug 2024

@klaudialip nie. musis splnit co povedia - napisat pracu, projekt, zaverecny test.... to, ze je to iba absolvoval, neznamena, ze si to staci iba odsediet

zabka1987
7. aug 2024

@klaudialip no treba toho viac , nie na každom rovnako . Niečo sme museli v skupinách robiť a odprezentovať , niekde bol test , niekde poslať prácu a niekde zase aj test a aj prácu a účasť bola všade nutná lebo automaticky ak človek nebol u nás , tak kázali predmet vyhodiť alebo dali FX .

aadusik
25. aug 2024

@dzanis147 Ahoj. Ako to zvladas popri praci a rodine? ďakujem

ona12
1. sep 2024

@dzanis147 ahoj a študuješ ?

klaudialip
15. sep 2024

Ahojte. Mám otázku na staršie ročníky. Za rok máme urobiť dokopy 60 kreditov, urobila som si študijný a dala som si že.mi vychádza 62 kreditov, ak by sa mi náhodou niečo nepodarilo. Ale v treťom ročníku mám už len 56 a tam mi tie 4 kredity chýbajú. Musím aj v treťom ročníku mať presne 60 alebo môžem mať aj menej? A dokopy to bude aj tak 180 potom. Ďakujem 🙂

ninusa221
15. sep 2024

@klaudialip môžeš mať aj menej to je jedno ako si to dáš na konci štúdia musíš mať 180 kreditov.

klaudialip
16. sep 2024

@ninusa221 určite? Lebo nám Telekova vravela že podmienkou je mať 60 kreditov za rok, inak ťa nepustia do ďalšieho rocnika

ninusa221
16. sep 2024

@klaudialip my na PF máme hociako kredity jeden semester len 20 potom zrazu 43😀proste hociako a nikdy stym nebol žiadny problém. Teraz máš koľko?

zabka1987
16. sep 2024

@klaudialip kto ? Takú nepoznám na škole fakt . Nie Trnikova ? Inak
@ninusa221 píše dobre

ninusa221
16. sep 2024

@zabka1987 Jj je aj teleková na PF ale mňa tiež nikdy nič neucila.

klaudialip
17. sep 2024

@ninusa221 ona je študijná poradkyňa
@zabka1987

zabka1987
17. sep 2024

@ninusa221
@klaudialip aha , tak zase každého nepoznám ale nepočula som ešte vôbec ani len o nej 🙏 tak teraz už budem vedieť , ďakujem

klaudialip
29. sep 2024

Ahojte, prosím vás keď ste mali nejaký predmet na Andreja Hlinku, kde ste parkovali? Kde sa to najlepšie podarí odstaviť? Potrebujem ísť na 7:30 na motoriku, ale neviem ako to je s parkovaním

zabka1987
29. sep 2024

@klaudialip ahoj , my sme parkovali v N - Centro Nitra , aj väčšina spolužiakov tam tuším

kaktusik007
29. sep 2024

@klaudialip ved na nabrezi mladeze mas vela miest, aj priamo pred univerzitou.... teda predpokladam ze mas vybaveny preukaz na parkovanie ked tam studujes

zabka1987
29. sep 2024

@kaktusik007 my sme si tento rok už nevybavili lebo preukaz sme mali , no miesto nikdy nebolo a tento rok to už ani nehovorím . Teraz v piatok a aj v sobotu o pól 8 ani miesto žiaľ . Teraz dosť navýšili počty študentov

kaktusik007
29. sep 2024

@zabka1987 fuu, to vazne? no ja mam az na jednu prednasku vsetko na drazovskej, a tiez teda v piatok som mala problem skoro zaparkovat, to musim uznat... ale ono sa to potom pocas semestra uz tak nejak ustalilo s tym parkovanim....

klaudialip
29. sep 2024

@kaktusik007 nevybavovala som si kartu, kedze vraveli že možno si miesto ani tam nenajdem

kaktusik007
29. sep 2024

@klaudialip kartu si urcite vybav, zbytocne sa ochudobnujes o pripadne miesto...

dzanis147
20. okt 2024

@aadusik ahoj dá sa to zvládnuť mam našťastie prácu kde mi dávajú voľno keď mam prednášku v piatok ...všetko sa dá...prvé dva ročníky boli zaberak ale teraz je to už lepšie

kast
14. nov 2024

@clavularia Prosim, vy studujete spec.pedagogiku? Ake su tam predmety, ked to tak pospajali? A prijimacky sa ake robili? Z coho ste sa na ne ucili? Dakujem pekne

kaktusik007
15. nov 2024

@kast ak mozem, odpoviem - predmety su viacere, cast z vychovavatelstva, cast zo specky, cast z manazmentu vzdelavania -- takto su rozdelene aj povinne volitelne, tam z kazdeho musis mat minimalne 3 hotove a je to na tebe, ktore si zapises - takze kazda to mame inak. . V podstate co sa tyka predmetov tak najlepsie bude si pozriet studijny plan - https://www.pf.ukf.sk/images/docs/studium/studi... tam si najdi specku 🙂 prijimacky som nerobila, bola som prijata na zaklade maturity spred 25 rokov - co mi prislo celkom dost usmevne.

kaktusik007
15. nov 2024

@kast ono aj teraz ako sme si volili bakalarky, tak kazda z nas inklinuje k niecomu inemu - niektore riesia dysky, niektore PAS, dalsie socialnu pedagogiku...... proste kazda mame nieco co nas bavi viac a nieco co iba trpime --- za mna osobne bola najhorsou skuskou skuska z posunkoveho jazyka - absolutne mi to neslo do hlavy, mesiac som sa na nu ucila. A teda som na tom aktualne tak, ze viem odposunkovat dve vety --- Mam dve deti. Zabudla som posunkovy jazyk. :-P

clavularia
15. nov 2024

@kast áno, študujem externe. Prijímačky sme nerobili. Predmety máme zo študijného plánu ale pred začiatkom každého semestra sme mali online stretnutie so študijnou poradkyňou ktorá nám povedala ktoré predmety si máme zvoliť. Teraz keď je už štúdium skrátené tak neviem aký je postup. Učili sme sa z materiálov ktoré nám poskytli alebo z odporúčanej literatúry.

kast
19. nov 2024

@kaktusik007 Dakujem za info. A ta posunkova rec bola povinna? Cize da sa aj vyberom predmetov zamerat napr na dysky, PAS a pod? Alebo ani nie a skor az ta bakalarska? A na mgr potom je nejaka specializacia alebo nie? No, ja som maturovala pred 19timi rokmi 😄 Takze ma pobavilo ich info, ze sa daju ziskat body za diplomy napr zo SOČ a pod. Dostala som aj cenu primatora mesta, ale od strednej som sa tak 10x stahovala, takze nic z toho nedohladam 🙈 Tie predmety musim pozriet na PC, lebo na mobile sa to neda dohladat v tom mnozstve stran.

kaktusik007
19. nov 2024

@kast nuz, toto si si mala evidentne opatrovat 😀 posunkovy je jednym z povinne volitelnych - takze ja som si dvojku uz vobec nedala, ale baby, ktore posunkovy vedeli, si dali aj jednotku aj dvojku - ze zadarmo kredity 🙂 ono je to o tom ako sa k studiu postavis... k magisterskemu ti povedat nic blizsie neviem, nas odbor je specialna pedagogika, vychovovavatelstvo a manazment vzdelavania, magistersky je specialna pedagogika, socialna pedagogika a manazment.

kast
19. nov 2024

@kaktusik007 Tak som si dohladala studijny plan a mam par otazok, ak mozem. Neviete nahodou, ci su ochotni uznat predmety, z ktorych uz mam skusku z inej VS? Tie cudzie jazyky ako vyzeraju? To je nejaka odborna anglictina? Aky je rozdiel medzi “Anglický jazyk pre akademické účely” a “ Cudzí jazyk pre učiteľské štúdium”? Kolko predmetov z tych povinne volitelnych je nutne kazdy semester vybrat? A este otazka - kolko rocne sa plati studium? Dakujem pekne