UKF pedagogická Nitra
Ahojte, je tu prosim Vas niekto, kto studuje alebo studoval na Vysokej skole UKF pedag.v Nitre? Rozhodujem sa medzi touto a Vysokou skolou pedagogickou v Trnave. Na obe skoly som prijata ( externe studium). Je to velmi tazke? Za vsetky reakcie vopred dakujem 🙂
@kast neštatnicuje sa na Bc z ničoho len obhajiš. Na mgr sú štátnice z manažmentu, špecky a sociálnej. Predmety ako kedy ale bloky vychádzajú tak že musíš za 3 roky splniť A,B,C predmety. Povinne si musíš dať a B čkove je vasicnou 8 kreditov blok a tie predmety sú väčšinou za 2-3 kredity takže B čkove musíš mať väčšinou za 3 roky 4 cca a tých C iba 1 predmet väčšinou je tam prax.
@kast ci ti uznaju, netusim, spravidla do piatich rokov....
@kaktusik007 Ešte sa chcem spýtať, či existuje aj nejaký aktuálny študijný plán, lebo na tom odkaze, čo ste mi poslali, som si všimla, že je starý, robený ešte na 4-ročné externé štúdium. Ďakujem
@kast a to si fakt nevies vyhladat sama? ako chces studovat vysoku skolu, ked toto nie si schopna si najst?
@kaktusik007 Uf, este ze vy ste mudra ako radio 🙈 Jednu VS uz mam davno za sebou, takze o to sa bat nemusite 😉. Predstavte si, zistovala som na studijnom a info tam boli stare, uz su nove k tohtorocnym prijimackam. Rovnako ako BA este vobec nema studijny plan a bude mat az v januari. Tak len tolko k vasej snahe dvihnut si na niekom ego. Nevyslo 🤗
@kast tak ja ti v dobrej viere poradim, postnem link - a madam sa to nepaci, lebo sa to tam tazko hlada... A ja som ta zla, pretoze som si dovolila ta upozornit, ze si to mas vyhladat na nete sama.
akoze sanka dolu, fakt.
@kaktusik007 Ten link co ste mi poslali, je na stare studijne plany. Ten som par dni dozadu nasla aj ja. Preto som sa pytala, ci neviete o aktualnom. Tak o com tu pisete? O akom hladani a ze sa mi nechce? Ked ste nechceli poradit, staci nereagovat alebo napisat neviem. A nie sa tu odbavovat 🙈 Som mala za to, ze si tu ludia radia, nie ze sa tu zhadzuju.
@lella11 dobrý deň po rokoch sa vas chcem spýtať ako sa vám študuje na ukf, studujete externe?predskolska a elementárna pedagogika,rozmýšľam nad studiom, ďakujem za info
@kaktusik007 dobrý večer môžem poprosiť info bližšie koľko mate za semester predmetov a ako často mate prednášky...uvažujem o studiu len neviem ci to zvládnem, nemam žiadnu predstavu o tomto externom štúdiu, ďakujem veľmi pekne
@leontinka27 dnes nadranom som odpovedala na takuto otazku tu
https://www.modrykonik.sk/forum/uz-je-dospely/ako-prebieha-externe-studium-na-ukf-nitra/#post-88635267
pocet predmetov je ako si zapises ---- teraz v lete budem mat 5, ale mala som aj 17.
@kaktusik007 ďakujem,q vy ste teraz v ktorom rocniku?skúšky sa daju zvládnuť?mam 43,dieťa robotu tak ci sa to da tie víkendy a skúšky zvládnuť. Taky ten vas pohľad na vec, ďakujem, jednu VŠ už mam,ale
to bolo dávno, zvažujem to predprimarne.....
@leontinka27 som v druhaku, dve decka - coskoro 14 a 15, uz de facto samostatne - navaria si nejake jedla uz cez vikend. za mna - robim v skolstve, ak by som robila inde asi by bol problem, takto mi nepride ze nejak pracujem, kedze najneskor o 14:00 som doma, vacsinou 12:30. Cize ja priestor na skolu mam a davam ju s prehladom.
@kaktusik007 no tak to je naozaj super, tak este 3 semestre a mate to v suchu, aj chcete pracovať v obore?
@kaktusik007 super pracovná doba, ja mam dieťa este male a jedine kde vidím problém su víkendy
@leontinka27 este 11 semestrov 🤣🤣🤣 specka Mgr. a potom 2 roky rozsirujuce studium ucitelstvo matematiky.
Nie, nechcem byt specialny pedagog - leda ak na gymnaziu ci skole pre nadanych. Chcem ucit matematiku na zakladke.
@leontinka27 no externe studium je cez soboty, najmenej som ich mala 6.
@kaktusik007 tak to klobuk dolu a držím palce, nech to rychlo ubieha
@kaktusik007 najmenej 6????tak môžem rátať co semester to víkend v škole a kde su este skúšky, ja už ani neviem ci by mi to do tej hlavy išlo..
@kaktusik007 ja chcem študovať predškolská a elementárna pedagogika,tak uplne ine ako vy, pracujem v administratíve,a do budúcna chcem zmenu, titul mam ale momentálne je mi uplne nanič, tak ale u vas obdivujem to odhodlanie...inak ta matika je super to vas musí aj baviť
@leontinka27 ja som prváčka, prvý semester za mnou aj skúšky začali sme začiatkom októbra a v polovici novembra som bola posledný krát,až teraz keď som bola na skúšky.Za mňa sa to dá, mám 39rokov dve deti. Tiež som mala rešpekt na začiatku aj stále mám,nikdy neviete čo vás čaká.
Baby čo ste druhacky poraďte ako urobiť skúšku z predškolskéj pedagogiky? Neviem či sa znamkuje podľa sympatií alebo podľa nálady?

@kaktusik007 A este jedna otazka - chapem to spravne, ze bc statnice pozostavaju len z napisania bakalarky a jej obhajoby? Nestatnicuje sa aj z nejakych predmetov? Dakujem