icon

UKF pedagogická Nitra

lella11
15. máj 2022

Ahojte, je tu prosim Vas niekto, kto studuje alebo studoval na Vysokej skole UKF pedag.v Nitre? Rozhodujem sa medzi touto a Vysokou skolou pedagogickou v Trnave. Na obe skoly som prijata ( externe studium). Je to velmi tazke? Za vsetky reakcie vopred dakujem 🙂

ona12
31. dec 2022

@dzanis147 studujes elementarnu alebo specialnu.Ja momentalne robim asistentku v skole ,len si musim dorobit VŠ a to uz rozmyslam ci elementarnu alebo specialnu.Vraj na tej elementarnej je dost tazka matematika.Nevies?

clavularia
31. dec 2022

@ona12 konkrétne nám to vychádzalo v zimnom semestri na každý víkend ale niekedy sme mali prednášky piatky aj soboty niekedy len piatok a niekedy len sobotu a keď sme nemali prednášku tak sme mali v tom čase naplanované písomky ale to až teraz posledné mesiace.

zabka1987
31. dec 2022

@ona12 matika je ťažká veru 🤣 môžem ti to napísať ako niekto kto má rád matiku a úplne som z nej paf . O pár dní mám z nej skúšku

mjk40
31. dec 2022

Na PF UKF som končil pred 14 rokmi a nezdalo sa mi to až taká brnkačka, možno práve preto mi tá škola niečo dala a často čerpám z toho dodnes.

ona12
31. dec 2022

@zabka1987 a co konkretne sa tam prebera z matiky

ona12
31. dec 2022

matematika je aj na tej specialnej pedagogike?

zabka1987
1. jan 2023

@ona12 nie ja som na PEP

susan012
2. jan 2023

@zabka1987 chodíš externe alebo denne? V ktorom ročníku si?

zabka1987
2. jan 2023

@susan012 externe a 1 ročník

clavularia
10. jan 2023

@ona12 na špeciálnej pedagogike, manažmente vzdelávania a vychovávateľstve sa matematika nevyučuje. Špeciálna pedagogika samostatne sa už študovať na UKF nedá, spojilo sa to v tomto troj-odbore.

eeevkaaa
19. jan 2023

@lella11 pekny den prajem, bola by som rada ak by som na vas mohla mat par otazok ohľadom studia. Som tu nova nezvyknem tu vypisovat rak moc neviem ako to tu funguje, ale snad sa mi podari nadviazat kontakt 😊 dakujem Evka

eeevkaaa
19. jan 2023

@erika1811 pekný den prajem, kedze aj ja uvazujem ze si podam prihlasky, ale brzdia ma rovnake veci..domacnost praca a ako to cele sklbit. Mozem teda poprosit ak ste sa teda rozhodla do toho ist ci je to realne zvladnutelne takto?

erika1811
20. jan 2023

@eeevkaaa no uplne lahke to teda nieje.je toho vela hlavne tie skusky vsetky.z kazdeho predmetu(teraz 5) je pisomka skuska alebo test a psychologia,pedagogika a predskolska pedagogika su asi vyse 100stranove poznamky z coho sa treba ucit.a najlepsie je ze ucitelia asi skusaju podla toho ako sa zobudia.raz su uplne v pohode a inokedy trapia cloveka dost.popri robote detoch a domacnosti nieje tolko casu na tu pripravu kolko by som potrebovala.ja osobne mam zatial 2 skusky jednu na prvy pokus jednu na druhy a vcera som zasa jednu nespravila.ale kezdy to ma inak.v letnom semestri ma caka 10 predmetov a to som este len zvedava ze co to bude :D kazdopadne podla mna vyskusat treba a ak nahodou zistis ze to naozaj nepojde tak svet sa nezruti.erika

susan012
23. jan 2023

Ahojte. Neviete mi poradiť ako prebieha predskolska pedagogika pisomne skusky. Da Vam 1 tému a mate sa rozpísať?

kyra3
1. feb 2023

Ahojte baby, ja tiež rozmýšľam že si tento rok podám prihlášku, ako to zvládate? Konkrétne ma zaujíma predškolská pedagogika

1703michaela
10. feb 2023

Ahojte, je niekto z vás tak, že išiel na PEP ale strednú školu nemal pedagogicku? Dá sa to zvládnuť aj tak, že mám inú strednú školu? Dakujem

erika1811
10. feb 2023

@1703michaela ano samozrejme ja mam gympel

1703michaela
10. feb 2023

@erika1811 Dakujem za odpoved. a môžem sa ešte opýtať, že či tam máte aj povinne anglicky jazyk?

erika1811
10. feb 2023

@1703michaela myslim ze v jednom semesteri je a da sa vybrat uroven 1 alebo 2.ale pochybujem ze to bude nejak velmi narocne.lebo moze byt aj taky student co v zivote anglictinu nevidel.

kikusik23
14. mar 2023

@erika1811 prosim ta mate tam aj hru na hudobny nastroj?

adka1711
14. mar 2023

@nakupujemorava Ahoj začali si študovať???

adka1711
14. mar 2023

Ahojte sú tu dievčatá , ktoré ste si už podali prihlášku na pedagogicku?? A prosím tie co už studujete externé robili ste skúšky na prijímačky???

1703michaela
21. mar 2023

Aj mna zaujímajú prijímačky. Chcem poslať prihlášku na externé. Ale neviem čo s tými prijmačkami. Keďže som strednú nemala pedagogicku a zmaturovala som už pred 7rokmi 🙈Takze úprimne neviem či by som tam niečo vedela

kyra3
21. mar 2023

@1703michaela ja tiež pred 6rokmi som maturovala, aj to už tehotná :D

adka1711
21. mar 2023

@1703michaela
@kyra3 dievčatá a čo by ste chceli študovať ja som nakoniec poslala prihlášku do BA predškolská a elementárna, externé len neviem neviem no berú 100 , chcela som aj BB tam berú 30 a to ešte skúšky tiež by som to asi neviem neviem ako zvládla 🤣🤣

heidi4
21. mar 2023

@catlyn a ked citam tie chyby, co ''vysokoskolacky'' robia, ucivo I. stupna ZS, velebnosti jdu blejt... 👎

kaktusik007
21. mar 2023

@1703michaela ze maturita az sedem rokov dozadu.... co ja by som za to dala!!!! to fakt sa nemusis bat, ja som po maturite 25 rokov.... ja mam z prijimaciek iny stres 🤣🤣🤣🤣

kyra3
21. mar 2023

@adka1711 ja by som chcela pracovať v škôlke. Teoreticky by mi stačili aj dva roky s maturitou ale možno je lepšie hneď na výšku ísť. Neviem sa rozhodnúť :D z čoho bývajú prijímačky?

1703michaela
22. mar 2023

@adka1711 nooo ja som tak čítala, že v Ba na Komenského ak si dobre pamätám je to najťažšie. BB neviem.. ja by som potrebovala reálne vedieť, že z čoho sú prijímačky na UKF. Lebo som počula, že z občianskej. Ale neviem či je to pravda. Ale občiansku som mala na základnej 😃

1703michaela
22. mar 2023

@erika1811 dobrý deň, minule ste mi odpovedali na otázky. Môžem sa ešte opýtať, že aké sú tam prijímačky? Ďakujem