UNIPO - štúdium učiteľstva dejepis a občianska vychova
Ahojte 🙂 chcem sa opýtať či je tu niekto kto študoval/ studuje na unipo kombináciu dejepis a vychova k obcianstvu? Je toto štúdium náročné? Dala som si prihlášku ale stále váham..
@palicka kamarátka vyštudovala rovnakú kombináciu, síce rok ma skončení školy nemala robotu v školstve ale napokon si našla na jednom gympli a učí obn aj dejepis ale chápem že je lepšie mať aj jazyk alebo technicky predmet… poznám aj take čo tento rok dostudovali etiku s filozofiou a vzali aj na školy čiže je to individuálne z roka na rok
Ja mam vystudovanu obciansku a spanielcinu, sice na inej skole, ale obcianska bola zabijak. Na gympli ma velmi bavila, vsetko okolo politologie, prava, etiky..ale ta filozofia na vyske..uff..nieco uplne ine ako na gympli. Este dejiny filozofie usli, ale ostatne predmety s nou spojene, ako filozofia prava...uz by som do toho nesla. Este aj ta etika bola strasna..
@palicka Veď to. Ani na veľkej škole s takou kombi sa neuživí. To sú predmety, ktoré sa rozhádžu medzi ostatných, ak im chýba hodinka - dve do úväzku. Iba ak im dali tých pár hodín a zvyšok doplnili s asistenciou. Je to ale veľmi krátkozraké si vybrať ľahké štúdium, ale potom v praxi nula bodov. Mali by sa robiť z ministerstva nejaké štatistiky a riešiť to s fakultami, koľko a aké aprobácie treba. A niektoré odbory neotvárať. Lenže práve na takéto sa im prihlásia ľudia a VŠ sú spokojné, lebo majú študentov. Len teda v praxi nepoužiteľných. A peniaze za ich štúdium by mohli ísť tam, kde treba. Za pár rokov naozaj nebude mať kto učiť mat, fyz, chem. Len to študovať nepôjdu, lebo je to ťažké 🤷
@palicka s filozofiou môžeš učiť kvalifikované obn, kamoška ma tiež etiku a fil. A dokonca uci na zs plný úväzok,lebo je tam sama na obn aetv,čo to má vyštudovane, teraz v meste na gym u nás klamali plný úväzok len obn,pani odchádza do dôchodku,takže,keď sa postasti....
@zuzanockamt neznášam školy,jt.rozhadzuju takto predmety, ja učím na skole obn celý 2.stupen,lebo som jediná kvalifikovaná a našťastie vedenie chápe,že je to dôležitý predmet,dovolím si tvrdiť, že do života dôležitejší než sjl
@zuzanockamt na malej ano, viem, ze sa to tak robi...ja len píšem, že sa mi to nepáči a neushlasim s tym (aj napr. informatika je ucena v mnohom nekvalifikovanymi ludmi do poctue, elbo niet ludi.....tiez dolezity predmet, na hlavu...).....kolegyna mohla ist ucit na ten gympel;)...ale ucit na gym je tiez rozdiel oproti ZS napr. .....to už si autorka sama musi zvažiť, co jej za to stoji.....a sama uvidi..
@zuzanockamt tak, ked tam ucis, tak co ine riesi kolgyna? ci 2 školy v okoli? tak to sa inzeratu nedocka....inak ak autorka bude riesit len vychod, tak tam je akakolvek aprobacia takmer beznadejna, ak sa presunie napr. do BA, tam zas so vsetkym uspeje v podstate.....ostatok je o stasti.....ja len, že netreba cakat len na inzeraty, vzdy som bola prijata do skol tam, kde inzerat nikdy nemali a aj tak potrebovali kombinaciu sjl-obn napr. ....
@sorciera24 Nuž zaujímavé veru.
Obcianka, dejepis momentalne neviem, ci je dobra kombinacia na uplatnenie, tak ako tu niektore baby pisali, vsade hladaju najmä ucitelov prirodovednych predmetov matika, fyzika, chemia....ja mam vystudovanu MAT-GEO, a ucim len matiku, lebo matikarov je stale malo, a nema to kto ucit, v skole nas je 7 ucitelov, co mame aj GEO, a ucia len 2.
Ja by som to az take cierne nevidela. Ale tak ako pisu vyssie, ak by si chcela ist ucit, budes k tomu potrebovat este nieco, ja by som na tvojom mieste doplnila o kvalifikaciu ucit na prvom stupni. Je to 2rocne studium ale budes mat ovela viac moznosti 😁
@kasiopeja01 dá sa to študovať aj externe? Celkovo kde sa dá prihlásiť na take štúdium?
@anna2056 Mozes to studovat naraz, alebo si dorobit studium neskor.

@tortelinka preto chceme angličtinu v kombinácii