icon

Veľmi ľutujem výber vysokej školy v minulosti

3. jan 2025

Bola som mlada hlupa a vybrala som si podla toho ze ta skola bola lahka. Teraz mam 30 a prichadzam nato ze som si mohla vybrat o tolko lepsie skoly. S ktorymi by som sa aj uplatnila 😔 aj by ma to viac bavilo. Celkovo mam pocit ze som si tymto zbabrala zivot

Strana
z2
katica06
4. jan 2025

Homeopatiu,asi4r štúdium, ak sa dobre pamätám

kaktusik007
4. jan 2025

dievca zlate, co nariekas... mam 45, nedavno som zacala studovat na vyske, lebo som proste sa rozhodla vyjst z konfortnej zony a prestat robit pracu, ktoru nemam rada. A na tu, co chcem, proste potrebujem VS. Tak sedim nad knizkami a seminarkami... A aj teraz by som sa vlastne mala ucit a nie pisat na MK 😀

andrea_ff
4. jan 2025

@kaktusik007 ak sa môžem opýtať, čo si robila a čo ideš teraz po škole? Iba ma to zaujíma 🍀

karolinakr
4. jan 2025

ked budeš robit do 67 času dosť

kaktusik007
4. jan 2025

@andrea_ff cely zivot som robila ekonomku a uctovnicku, teraz som vhupla do skolstva a studujem specialnu pedagogiku

mantilka
4. jan 2025

Sú 3 moznosti. Buď ostanes tam kde si alebo spravíš si ďalšiu školu (dnes je všetko možné, nie je to neskoro) alebo považuješ o zmene zamerania pri ktorom nepotrebuješ celú vs, bude staviť len doplňujúce štúdium, kurzy, certifikaty.
Treba poriadne porozmýšľať, ja som sa konkrétne modlila, aby som zistila kde má najviac srdce ťahá a čo je to práve orechové pre mňa.
Urob si podrobnu analýzu možnosti...čo by si mohla robiť, čo k tomu potrebuješ a čo by si chcela dlhodobo robiť... a z toho si vyber.

domika225
9. jan 2025

A poviem Ti že aj ja. A začala som teraz v 34 študovať to čo ma baví

autor
9. jan 2025

@domika225 a co ?

andrea_ff
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
9. jan 2025

@andrea_ff u mna to bolo specificke --- som ztp a v okoli je to dovod nezamestnat ta, uz ken z principu. Pracovala som pod priatelkou brata - ked sa rozisli po 13tich rokoch, bolo to s niu uz na nevydrzanie, brutalny mobbing a bossing..... A celkovo som uz toho obmedzovania kvoli datumom a prace cez sviatky a ze pomaly nevies kedy skoncis mala plne zuby.... jedna vec je, zatat sa a makat, ked je fakt naval a treba. Tahali sme 14tky asi dva mesiace, zrutil sa nam system.... To bola krizova situacia level tritisic... Avsak to sa neda nonstop a vedenie - na cele s brachovou byvalou - tie pracovne vykony pocas tejto krizy zobrali ako standard ----- cize nie aby nam dali vacsie odmeny, lebo sme krizu ustali a odmakali, oni nam kratili tie dalsie odmeny, pretoze sme uz nefosahovali take vykony.. takze toto bol impulz ze s tou firmou koncim.... a vtedy nejak som si uvedomila, ze toto ma uz nebavi a chcem zmenu....... tak som si dala prihlasku na soecku ;) ake teda to bol proces takych 2-3 rokov, kym som sa odhodlala na to, neslo to hned..... ale henta situacia ma nas tym co chcem v zivote - resp ze takto so mnou zametat nebudu --- k tym myslienkam dohnala

lenkakravcova
9. jan 2025

A čo si vlastne študovala?.

domi235
11. jan 2025

Ak chces pracovať v lekarni je možne si dorobiť vikendove dvojrocne studium farmaceutickeho laboranta v Ostrave a Jihlave.

autor
20. jan 2025

@lenkakravcova obchodnu akademiu a marketing

domi235
20. jan 2025

@domi235 opravujem sa je to 3 rocne studium vikendove v CZ Jihlava alebo Ostrava

gabrielle023
14. aug 2025
@wolf_

No, a ja som si vybrala školu, ktorá ani ľahká nebola, a aj tak svoj výber ľutujem 😁 ... Nikdy nie je neskoro začať študovať znova ❤️

@wolf_ vážne? A čo ste študovali? Ja takisto ľutujem VŠ

gabrielle023
30. aug 2025
@colsami

@nevenka moja spoluziacka z VS si robila ako druhu VS medicinu, uz s tromi detmi (zacala studovat tesne pred 30). Ked zacala studovat, deti mali 5, 3, 1. Posledny rocnik koncila ako tehotna so stvrtym.

Vsetko sa da. Ale musim tiez povedat ze je to extremne raritny pripad. Navyse jej muz bol nonstop prec (podnikatel), ale mali velmi vela penazi a tak boli s detmi nonstop opatrovatelky. Takze dan je ze Ti deti "vychovava" de facto niekto iny. Druhy faktor je ten, ze do tej VS ju v podstate nutil jej bohaty (a o dost starsi) pan manzel, lebo chcel aby bola pani doktorka. Takze koho to vlastne bol sen... Ktovie.

@colsami a uz ordinuje? No ja som bola tiež taká istá...vzdala som sa sna...u otca som mala podporu, opačne to bolo u mamy ...

gabrielle023
30. aug 2025
@nevenka

@colsami no ved toto. Ja budem uz tento rok mat 42 rokov, mam 4 deti veru a ja by som to nedala, aby mi deti vychovaval niekto cudzi. Je mozne, ze este dokoncim Mgr.z toho dalsieho odboru, len cakam, ze mindieta zacne lepsie spat, lebo ja mam uplne vygumovany mozog uz 😅. Uvidim, co bude. Ak by som mala pred 30, joj, to este v pohode, mala som 26, ked som koncila druhu skolu, len mgr. sa ctedy neotvaralo tu v BB a uz som od priatela nechcela odist, mali sme na dialku vztah dost dlho a uz by sme to znova neustali. Ja som rada, ze som sa rozhodla tu ostat, len si to vzalo tuto dan. Ale ak mame robit do 70-ky, tak aj po 40-ke to za to stoji.

@nevenka ja som ešte v 26-27 zvažovala medicínu...Ale s vystudovanou jednou školou na SVK, by to Namenalo platiť si celé štúdium...Prišiel manžel a dvaja synovia...Dnes viem, že by som sa svojho sna nevzdala, nenechala sa zmanipulovať vlastnou matkou a odišla z prvého ročníka VŠ...

maryetta
30. aug 2025

Ach podobne.
Vzdy som tuzila psychologiu. Ale tam sa dostalo ozaj len par studentov ☹
Tak ze pedagogiku... aj spoluziacky isli... to asi najviac lutujem. Spravit pedagogiku. So zameranim na specialnu.
Teraz uz na studium nemam chut ani trpezlivost sediet nad seminarkami.

gabrielle023
30. aug 2025
@maryetta

Ach podobne.
Tak ze pedagogiku... aj spoluziacky isli... to asi najviac lutujem. Spravit pedagogiku. So zameranim na specialnu.

@maryetta psychológia je super ...ja by som sa už teraz zamerala buď na psychiatriu alebo patológiu...Aspoň v tom nám jasno...No ľutujem, ale už to nezmením. Môžem len svoje deti korigovať

maryetta
30. aug 2025
@gabrielle023

@maryetta psychológia je super ...ja by som sa už teraz zamerala buď na psychiatriu alebo patológiu...Aspoň v tom nám jasno...No ľutujem, ale už to nezmením. Môžem len svoje deti korigovať

@gabrielle023 presne tak. Ukazat aj detom a hlavne ponuknut im viacere moznosti. Ja som v puberte resp na zakladnej skole absolutne nevedela co chcem. Isla som na OA. Ale to mi nedalo nic ☹

kaktusik007
30. aug 2025
@maryetta

Ach podobne.

@maryetta ved prdagogiku mozes stale este ist studovat... a aj psychologia sa da myslim externe tiez

maryetta
30. aug 2025
@kaktusik007

@maryetta ved prdagogiku mozes stale este ist studovat... a aj psychologia sa da myslim externe tiez

@kaktusik007 viem ze sa da... ale uz by to bolo extremne narocne popri detoch. A hlavne nerada robim veci-ak to nerobim na 100%. Vtedy ked som mala ozaj cas iba na skolu sa to dalo. Teraz by ma to stvalo ze do toho nedam vsetko.

kaktusik007
30. aug 2025
@maryetta

@kaktusik007 viem ze sa da... ale uz by to bolo extremne narocne popri detoch. A hlavne nerada robim veci-ak to nerobim na 100%. Vtedy ked som mala ozaj cas iba na skolu sa to dalo. Teraz by ma to stvalo ze do toho nedam vsetko.

@maryetta studujem popri detoch a praci, a nie som na externom jedina.... da sa to.

maryetta
30. aug 2025
@kaktusik007

@maryetta studujem popri detoch a praci, a nie som na externom jedina.... da sa to.

@kaktusik007 ja viem ze su take sikovne zienky. Mam tiez kamosky. Aj v rodine. Velky obdiv.

Strana
z2