icon

Veterina alebo medicína. Ktorý študijný odbor je lepší?

20. feb 2025

Ahojte, mala by som zaujem o studium veterinarnej sestry co je bakalar, ale rozmyslala som aj nad vseobecnym veterinarom, lenze na tie prijimacky z chemie si nevererim. Koncim gymnazium a neviem som z okolia Ziliny, a do Kosic mi to pride riadna dialka len pre bakalara, este mozno to Brno v Ceskej republike ale aj to je od ruky. Ani neviem, ci by som mala nejake vacsie uplatnenie.
Rozmyslam este nad nejakym zdravotnickym odborom, ako napr. osetrovatelstvo, neviem, ci by to bolo prave lepsou volbou ako veterina, kedze je to aj blizsie. Je tu niekto kto tieto smery studoval, popripade mi vie poradit aj ohladne toho medicinskeho zdravotnictva, kt. vš by bola vhodná ? Rozmyšlala som aj nad VŠ zdravotnickou sv. Alžbety, ale ani na tu nie je dobrý ohlas. Čo s tym?

tundra
20. feb 2025

Fyzioterapia by ta neoslovila v kombinacii s akupunkurou?
Toto mi pride celkom zaujimave.
Tu je najstarsia skola akupunktury vo Švajciarsku.
Drzim palce🍀
https://chiway.ch/diplom-lehrgaenge/akupunktur-...

colsami
20. feb 2025

Prijimacky na veterinu das v pohode aj ak budes mat z chemie malo bodov. Problemom skor moze byt velka skusa z chemie hned v prvaku. A potom dalsia z biochemie. Su to jedny z najvacsich strasiakov v prve roky...
Ako Bc veterinarna sestra pocitaj s robotou ktora nie je velmi dobre zaplatena. Napriek tomu, ze budes mat aj vikendovky ci nocne atd. Ja pracujem ako veterinarka, na Tvojom mieste by som isla smer human - zdravotnictvo.

wolf_
20. feb 2025

Ja by som na to štúdium veterinárnej sestry nešla. Chvíľu som tú prácu vykonávala (a celkovo sa dosť motám v rámci kynológie) - bez tohto vzdelania, a aj od báb čo to majú vyštudované som počula, že vcelku "zbytočná škola". Resp. uplatnenie z toho odboru je také, že to môžeš robiť aj bez školy... Takže kynológiu by som ja osobne úplne vyradila a volila by som medzi veterinou a medicínou.