icon

VŠ v Levoči - predškolská a elementárna

sisik1gi
30. dec 2021

JE TO NÁROČNÉ?

roobett
Odpoveď bola odstránená
sisik1gi
autor
30. dec 2021

@roobett študoval si tam?? Len informatívne sa chcem opýtať zvažujem to ale neviem ako to tam chodí

roobett
Odpoveď bola odstránená
sisik1gi
autor
30. dec 2021

@roobett ja som rozmýšľa aj Prešov ale vraj je veľmi náročné štúdium a keďže hudobnú som nikdy nemala tak by som hľadala niečo jednoduchšie a nevieš mi náhodou povedať aké predmety tam mala? 😇

roobett
Odpoveď bola odstránená
sisik1gi
autor
30. dec 2021

@roobett čiže hudobná a matematika tam niesu?

roobett
Odpoveď bola odstránená
kataleya
30. dec 2021

@sisik1gi myslím že hudobná určite. Na študijnom poradia. Na predškolskú pedagogiku sú skúšky aj zo spevu. Učiteľka v materskej škole by mala predsa vedieť spievať a najlepšie aj hrať na nejakom hudobnom nástroji.

bimbambom
30. dec 2021

Na predškolskej a elem bude podľa mňa matika , hudobná, slovenčina všade .
V Po je matika každý semester , hudobná raz za dva semestre atď

sisik1gi
autor
30. dec 2021

@roobett jasne rozumiem čiže čo sa týka štúdia nieje to náročné? A ešte sa môžem spýtať už mala aj štátnice či ešte nie? Prepáč ze toľko otázok len sa chcem informovať ☺️

sisik1gi
autor
30. dec 2021

@kataleya áno spev chápem to mi nerobí problém len s tým nástrojom je to ťažšie v Prešove napríklad dievčatá hovorili ze hudobná je tam veľmi náročná

roobett
Odpoveď bola odstránená
nominativ
30. dec 2021

Náročné? Nechodila som tam, inde, ale je to normálny humanitárny smer, čiže žiadna jadrová fyzika ani medicína. Učenia plno, ale až na pár predmetov sú to celkom naučiteľné veci. Najťažšia bola pre mňa matematika a teória hudby (kde povedali na začiatku, že kto vie matiku, ten bude chápať aj hudobnú, takže asi preto...). Náročnejšie tiež boli tzv.zbytočné predmety, ktoré ani nemali nič s odborom, ale týkali sa skôr metodiky písania záverečnej práce atď. Záleží aj od profesora, ale to som teda ledva dala, pretože to bola ozaj obr volovina - naspamäť vedieť, ako sa zapisujú presne použité zdroje a pod.

Veľa spolužiačok bolo prekvapených z náročnosti školy, čo tiež nechápem, pretože čo akože človek čaká od VŠ? Že si zopakuje abecedu a dostane titul? Osobne som povedala, že dobre, že nie som profesor, lebo by to naozaj nedopadlo dobre. 😄

Za mňa, ak je človek normálne schopný a inteligentný a má predispozície na to, byť učiteľ, tak to nie je žiadna veľká náročnosť, najmä v tejto dobe, keď klikneš a máš miliardu informácií.

Študovala som to popri deťoch. Šla by som aj ďalej, len nemám peňáze a v tomto odvetví ich asi ani moc mať nebudem. 😀

sisik1gi
autor
30. dec 2021

@nominativ aha jasne rozumiem ja už jednu VŠ mam skoncenu ale chcela by som si externé doplniť ☺️ a ty si chodila externé a čiže to písanie tých prác bolo zložité? A matematika s hudobnou dalo sa? Ak sa môžem spýtať mala si už hudobnú alebo si sa prvý krát snou stretla na VŠ? 😂

kataleya
30. dec 2021

@sisik1gi študovala som v Levoči, ale iný odbor. Mala som matematiku aj hudobnú výchovu. Mne to nerobilo problém, ale ja mám matematiku rada. Mám z nej maturitu. Osobne som sa stretla s hudobnou prvýkrát na VŠ. Všetko sa dá zvládnuť keď chceš.

sisik1gi
autor
30. dec 2021

@kataleya aha že ty si nemala konkrétne tu pred školskú?

nominativ
30. dec 2021

@sisik1gi áno, externe. Písanie prác nebolo zložité (dokonca som mohla ísť kľudne o 3 úrovne nižšie, ako som videla okolo seba), len jeden predmet ohladom nejakých formalít bol masaker, ale za to mohla profesorka.

Matematika - náročná nebola, ale to ja som blbá z matiky. Mali sme úžasnú profesorku, sice často na viackrát, ale naučila nas to a aj skúšky boli postavené na tom, že to musíš vedieť. Hudobná bola pre mňa novinka, resp.ako dieťa som chodila na spev, kde bola aj teória hudby a nebavilo ma to a nič som nevedela. Hudobnú som dala horšie, asi na C s nejakými ... pomôckami (nedalo sa inak, haha).

Ešte som nemusela nejaké filozofie, lebo isté veci, čo sme sa museli učiť, boli už dosť psycho. 😄 Ale ako vravím, nič extrémne, v podstate som mala A-B a dá sa aj menej snažiť a človek to zvládne, ak má funkčný mozog. 😂

nominativ
30. dec 2021

A nástroj som mala flautu, za mňa to schopná budúca učiteľka musí dať aspoň na takú úroveň, aby prešla.

kataleya
30. dec 2021

@sisik1gi nie neštudovala som predškolskú.

sisik1gi
autor
30. dec 2021

@nominativ aha dobre super lebo ja s matematikou mam trosku problém 😲😂 a náhodou nemáš rozvrh aký si mala? Alebo približne predmety? ☺️