VŠ v Levoči - predškolská a elementárna
JE TO NÁROČNÉ?
Na predškolskej a elem bude podľa mňa matika , hudobná, slovenčina všade .
V Po je matika každý semester , hudobná raz za dva semestre atď
Náročné? Nechodila som tam, inde, ale je to normálny humanitárny smer, čiže žiadna jadrová fyzika ani medicína. Učenia plno, ale až na pár predmetov sú to celkom naučiteľné veci. Najťažšia bola pre mňa matematika a teória hudby (kde povedali na začiatku, že kto vie matiku, ten bude chápať aj hudobnú, takže asi preto...). Náročnejšie tiež boli tzv.zbytočné predmety, ktoré ani nemali nič s odborom, ale týkali sa skôr metodiky písania záverečnej práce atď. Záleží aj od profesora, ale to som teda ledva dala, pretože to bola ozaj obr volovina - naspamäť vedieť, ako sa zapisujú presne použité zdroje a pod.
Veľa spolužiačok bolo prekvapených z náročnosti školy, čo tiež nechápem, pretože čo akože človek čaká od VŠ? Že si zopakuje abecedu a dostane titul? Osobne som povedala, že dobre, že nie som profesor, lebo by to naozaj nedopadlo dobre. 😄
Za mňa, ak je človek normálne schopný a inteligentný a má predispozície na to, byť učiteľ, tak to nie je žiadna veľká náročnosť, najmä v tejto dobe, keď klikneš a máš miliardu informácií.
Študovala som to popri deťoch. Šla by som aj ďalej, len nemám peňáze a v tomto odvetví ich asi ani moc mať nebudem. 😀
@nominativ aha jasne rozumiem ja už jednu VŠ mam skoncenu ale chcela by som si externé doplniť ☺️ a ty si chodila externé a čiže to písanie tých prác bolo zložité? A matematika s hudobnou dalo sa? Ak sa môžem spýtať mala si už hudobnú alebo si sa prvý krát snou stretla na VŠ? 😂
@sisik1gi áno, externe. Písanie prác nebolo zložité (dokonca som mohla ísť kľudne o 3 úrovne nižšie, ako som videla okolo seba), len jeden predmet ohladom nejakých formalít bol masaker, ale za to mohla profesorka.
Matematika - náročná nebola, ale to ja som blbá z matiky. Mali sme úžasnú profesorku, sice často na viackrát, ale naučila nas to a aj skúšky boli postavené na tom, že to musíš vedieť. Hudobná bola pre mňa novinka, resp.ako dieťa som chodila na spev, kde bola aj teória hudby a nebavilo ma to a nič som nevedela. Hudobnú som dala horšie, asi na C s nejakými ... pomôckami (nedalo sa inak, haha).
Ešte som nemusela nejaké filozofie, lebo isté veci, čo sme sa museli učiť, boli už dosť psycho. 😄 Ale ako vravím, nič extrémne, v podstate som mala A-B a dá sa aj menej snažiť a človek to zvládne, ak má funkčný mozog. 😂
A nástroj som mala flautu, za mňa to schopná budúca učiteľka musí dať aspoň na takú úroveň, aby prešla.