Výber vysokej školy - biomedicínske odbory a uplatnenie
Ahojte, potrebovala by som poradiť s výberom vysokej. Seminare som si vybrala mat, fyz, na dalsi rok aj bio. Láka ma odbor biomedicínske inžinierstvo, no neviem ake je potom uplatnenie. Takisto aj biomedicínska fyzika, neviem ktoré je výhodnejšie, alebo aj niečo iné z oblasti mat,fyz čo má dobré zameranie, ale nie som si istá, budem rada za vaše rady, skúsenosti. ;)
Biofyzika, biochémia, biomedicínske smery, genetika, biotechnológie, molekulárna biológia, jadrové a space inžinierstvo, environmentálna fyzika - toto mi napadlo, sú to odbory, ktoré majú podľa mňa obrovský potenciál. Za posledné roky sa mi výrazne zvýšil počet pozícií tohto charakteru, ktoré hľadám pre klientov. V rámci súkromného sektora je to aj smer s dobrým potenciálom na príjmy.
Má to určite uplatnenie, ale nie v každom kúte Slovenska. Takže ak máš na pláne žiť po vysokej škole na nejakom konkrétnom mieste, pozerala by som aj na to. Ak ti nevadí ostať v BA, pripadne väčšom meste s firmami, kde by si našla uplatnenie, tak smelo do toho
To je vstupenka do farma firiem, spracovanie studii, dat , projektov. Pomerne dobre platene, treba tam nutne anglictinu, vacsinou ide o pozicie v anglictine.

@le_nka123 na stranke skoly kde sa tieto odbory studuju by malo byt aj uplatnenie absolventov, tak skus tam precitat a mozno podla toho zistis co by bolo pre teba vyhodnejsie.