Vychovávateľstvo a doplnkové pedagogické minimum
Ahojte mamičky..mam vyštudovanú SP,s titulom Mgr.a naskytla sa mi práca v družine ,prvý stupeň na ZŠ,ale potrebujem asi pedaňovnícke doplnkové vzdelanie(ext.2-ročne?)neviem ani školu ?poradite?dakujem
Áno,dakujem...ale čo už som zistila,tak asi len v Košiciach,že?
@ivancokola no poviem vam to tak ... ja som chodila na ucitelstvo ms a vych na pomat. Z po do ke na poziarnicku a nedam na nu dopustit ... na katolicku len malo dobreho mozem povedat.
Som rada ze som chodila na poziarnicku. Ucitelia super, velmi chapavy. Terminy sa vzdy dali dohodnut ak som nemohla. Du je dobrovolna
A nie je na ucenie narocna je dost prakticka
A robila ste aj talentovú skúšky,ak áno....ako prebiehali?
@ivancokola jj ale vsetci sme boli prijaty iba jedna robila asi 2 ci 3 x ale to sa necudujem lebo bola veeelmi silna. Oni nebaziruju tam tak ... to uz niesu talentovky co dakedy boli ... ked vidia ze sa snazite daju vam .... a inak beru pomruritnych a starsie zeny
Jej dakujem a este posledna otazka...do kedy sa dávaju prihlášky?pozerala som na ich stránku a pochopila som že do februára?
@ivancokola jj tak by sa mali davat ... budete spokojna ... ja som bola maximalne skolu sme mali skoro kazdy stvrtok ale dochadzku nesleduju ... casom som si nasla jednu kamosku od Bardejova a s nou sme sa striedali lebo nie vzdy sa mi dalo ist do skoly ... aj testy som niekedy pisala skor alebo neskor ako moji spoluziaci ked mi to inak nevychadzalo ... ang ani nem ani rus tam nie je ... je tam romsky jazyk ale ten je uplne v pohode ... vedia ze nie vsetci ho vieme a nie vsetci ho budeme vyuzivat ... myslim ze sa plati 20€ na mesiac a je jedno kedy ciastku uhradite ... ja som napr.platila naraz aj za prvy rocnik v druhom pred maturami ak nieco pytajte sa ... v ke je este sukromna pg - viac sa tam plati s naroky su vyssie lebo spoluziacky som mala z tej skoly co to nezvladli ... no a masaker je na katolickej ta je najtazsia tam som zacala a o mesiac som prestupila na poziarnicku fakt super... niektore pani ucitelky su romky ale su mile ustretove chapave ... tie spoluziacky co to vyuzivali to mali tazsie ostatne nie ... vyucuje sa tam flauta alebo klavir ... i ked je lacna da sa kupit za 10€ klavir je lepsi ... staci vam detsky kupit a ucitelka klavira je stale v skole cize skusku mozete mat aj pocas prestavky ... ucitel flauty dochadza cize nie je vzdy v skole co niekedy je dost blbe
V druhaku sme mali plavecky a lyziarak ... ked ho mate uz inde absolvovany to je jedno kde uznaju vam to ked si napisete ziadost. Mne uznali plavecky este z mojej strednej Elby co som chodila a lyziarak je na Drienici alebo Jahodnej som si vybavila ze nemozem pre zdr.dovody a tak mi dal napisat pracu o uceni sa ako lyzovat na 2 strany a bolo
Inac skola je asi 10 min peso od autobus.stanice cize dalsie plus a este po ukonceni studia mozete ist este na dva roky na specku inak sa neda ... ja si ju teraz robim cize som ucitelka ms a vychovavatelka a ked skoncim pomat.special.studium specky plus budem moct ucit v spec.ms alebo v spec. Skd
Dakujem veľmi pekne za informacie
https://www.modrykonik.sk/group/11630/
Vytvorila som skupinu pre maminky, ktore sa rozhodli študovat na pomaturitnom studiu alebo sa este len rozhoduju.
Je to skupinka sukromna, kde by sme si vymienali skusenosti zo skoly, podporovali sa pripadne pomahali v pripade nejakych problemov.
Rada vas uvitam ❤❤❤
@katarina161 prosim vas a ako sa skola vlastne ukončuje? Maturitou? Ak áno Z akych predmetov sa maturovalo normalne ze sloh potom ústne zo sloviny, matika, cudzí jazyk.... Atd? A ked vobec neviem kresliť? Da sa prejsť? Dakujem krasne
@kandrea Ukoncuje sa maturitou praktickou a teoretickou. Praktickou - Napísať prácu na danú tému + urobiť k téme pomocku, ktorú by ste použila pri uceni deti. Teoreticka tam sme mali z predmetov biologia, psychologia, pedagogika

No kedze budete pracovat ako vychovavatelka v skolskom klube deti tak potom Pomaturitne studium na Strednej pedagogickej skole odbor: Ucitelstvo MŠ a vychovavatelstvo