Vyplatí sa investovať do floristického kurzu?
Ahojte, koncim RD a rozmýšľam nad floristickym kurzom. Žiaľ, do pôvodnej prace sa vrátiť nemôžem, nakoľko pracovná doba je tam do 18tej a škôlky sú max do 17tej. Dlhšie som rozmýšľala nad kvetinarstvom, nič veľké, len drobná predajňa v malom mestečku. A teraz otázka - oplatí sa tento kurz a rozbiehať podobný biznis? Dokáže to uživiť?
Neoplati. Kvety su rychloobratkovy tovar, ked nepredas za par dni musis vyhodit. U nas sa neuzivilo ani kvetinarstvo v Kauflande, kde chodi dost ludi a taktiez zavreli v nakupnom centre, v blizkosti ktoreho pracujem. Zarobis mozno nieco ked su nejake sviatky, zaciatok a koniec skolskeho roka. Ako budes mat otvorene? Lebo ludia chodia aj po praci, nielen do 15.00. Pokial mas volne tisice EUR, ktore vies ozeliet, tak si to kvetinarstvo otvor. Vrazis peniaze do kurzu, vybavenia prevadzky, tovaru. Toto si treba spocitat. A hlavne ci to bude pre teba OK, jed budes niekde sediet cely den a nepride jediny clovek. Dnes uz ludia kupia kvety aj v supermarkete.
@anonym_autor hlavne v mensich mestach a bez akychkolvek skusenosti a praxe podla mna nie. Ludia si kupia kvety v lidli alebo kauflande 🙈 ak mas problem s beznou pracovnou dobou, tak si nemysli, ze ak zacnes podnikat (obzvlast pre teba v niecom novom), tak budes v praci menej. Mat otvorene od 9 do 16 kedy su ludia v praci tiez nic moc…

No,neviem,treba prenájom priestorov,upraviť si ich,cena kurzu a ešte nakúpiť materiály. Máš voľné financie na rozbeh podnikania ? A ak ste malé mesto, myslíš že budeš mať tolko zákazníkov ? Ak neponúka niečo špeciálne ? Lebo čo to ja viem,u nás v malom meste rušilo kvetinárstvo, a viacmenej funguje len jedno veľké a jedno v Kauflande , v tých predajniach v obchode. Osobné neviem či by som som toho išla