icon

Vysoká škola a dve malé deti

15. aug 2021

Ahojte 🙂
Je tu niekto kto zvládol vysokú školu s dvoma malými deťmi? Teraz majú 1 a 3 roky.
Ide o kombinovaný odbor, kde mám viac predmetov, ako je bežné.
Len chcem počuť, že je tu viac takých, ktoré to zvládli 😄 bola by to pre mňa veľká motivácia.

Posledný rok je manžel kvôli (vďaka) covidu na Slovensku ale v januári začíname opäť fungovať na mesačných turnusoch.
Stráženie nemám žiadne, alebo len minimálne. Učenie sa okolo detí dá zvládnuť, obaja spia celú noc. Neviem ale, ako to urobím s prednáškami, cvikami.
Som externý študent, takže 4+3 roky. Pokračujem od druhého ročníka.
Toto je moja situácia.

Veľmi uvítam nejaké úžasné hacky od vás, ktoré to už máte za sebou a boli ste v podobnej situácii. 😄

Strana
z2
acrobaleno
16. aug 2021

Ja som mala spolužiačku, čo porodila počas štúdia dve deti. Ale mala to náročné. Ja by som to nedala. A asi závisí aj od školy a od predmetov. Či je to "výška" alebo normálna vysoká škola. Treba si len veriť a mať to perfektne zorganizované. A hlavne okrem plánu A, treba mať aj plány B a C. 😂

tatianastt
11. apr 2024

Ahoj, ako si dopadla? Zarazili ma tie komentáre, ja som tiež za to, že kde je vôľa, je cesta a každý veci zvláda inak.

autor
5. jún 2024

@tatianastt veci sa skomplikovali. Počkala som do jari, zhodnotila som svoje možnosti a podala som si prihlášky na pomaturitné vzdelanie v odbore pedagogika. Neplánovane som otehotnela a pred talentovkami (okrem iného aj gymnastika) sa z môjho tehotenstva stalo rizikové tehotenstvo. Takže tému škola som nateraz uzavrela.
Asi to tak malo byť. Teraz, po dvoch rokoch to už mám v sebe spracované. Predtým som s tým mala problém.. vyslovene som sa hanbila, že nemám dokončenú školu..
Chystáš sa do školy?

janka95
5. jún 2024

Ja som som popri materskej robila druhú strednú a po nej som sla na vš teraz som skoncila Bc. Malý je druhák na zš. Ale bez pomoci by som to nezvládla. Robím denné, nočné 12ky a po nočnej školy, praxe. Ja som vďačná partnerovi aj svokre že mi tak pomohli. Držím ti palce podľa mňa sa dá všetko keď sa chce, len neviem či to pôjde ak ti naozaj nebude mať kto ostať s detičkami 🙂

autor
6. jún 2024

@janka95 nemá a je toho stále viac na naše babky. Tie máme pomerne mladé (48 a 53). Jedna skončila s podnikaním a stará sa o ležiacu mamu aj svokru.. a teda moje prababky a druhá sa vrátila do práce (predtým nemohla najmä kvôli zdravotnému stavu). Jednej naopak teraz pomáhame my a s druhou sa už takmer nevidíme.

Tak som si ten pocit menejcennosti kvôli nespravenej škole v sebe musela upratať.

Držím palce všetkým maminám, ktoré to potrebujú ❤️

Tiež si myslím, že kde je vôľa, tam je cesta 🙂 ale občas je to načasovanie blbé.. a nevyjde to, ani keby človek ako chcel. A to mrzí. A bolí.

Takže, prajem nám všetkým silu a dobro ❤️

Strana
z2