icon

Vysoká škola - diplomová práca

27. apr 2022

Ahojte potrebujem poradiť... Do konca apríla odovzdávam diplomovú prácu, môj školiteľ mi za celý čas písania práce nedokázal odpovedať ani na jeden email, čiže prácu som napísala sama, bez jeho schválenia, alebo akejkoľvek konzultácie. Teraz riešim, či mi ju vôbec schváli, a či budem mať možnosť si ju obhájiť. Dozvedela som sa, že ak je môj školiteľ oponent, tak nemá problém prácu ohodnotiť FX. A toho sa bojím, v tejto situácii budem vďačná aj za E, ale chcem mu poslať dnes alebo zajtra finálnu verziu práce a napísať mu k tomu nejakú správu, aby pochopil, že prácu mi mal priebežne kontrolovať... A neviem ako to sformulovať, aby som si tým neuškodila, ale mám potrebu spomenúť, že aj napriek mojim emailom o potrebnú konzultáciu ma ignoroval a teda je možné, že práca môže obsahovať nejaké chyby a nemusí byť úplne podľa jeho predstáv.

maris5
27. apr 2022

To su taky super skolitelia. Nepomozu, budu hubovat, ze tvoja praca nie je dokonala a este aj peniaze za to dostanu.

via88
27. apr 2022

Necitala som ostatne komentare. Zo svojej konzultantskej skusenosti - ak si mu pisala, nech ti poradi literaturu, ci to mas “dobre” napisane a podobne, tak sa ani necudujem, vela studentov si mysli, ze skolitel im ma radit co pisat a odkial cerpat. Formalne upravy si student vie nastudovat sam v pravidlach pisania zaverecnych prac, tieto dokonca obsahuju aj co ktora praca ma cca obsahovat, kolko zdrojov, stran, kedy uz ma prava ibsahovat aj vyskumnu cast, formalne ako ma vyzerat… toto je praca studenta, nie skolitela. Iniciativa a samostatna praca. Skolitel za vas pracu nepise.

lienka.7
27. apr 2022

Ešte raz, riešila si to aj s niekym iným? Ci si sa uspokojila s tým ze ti neodpoveda tak si si písala ako si ty chcela? Kto ti schvalil osnovu diplomovky, hm?

lienka.7
27. apr 2022

@maris5 ono bezne je stanovené, kolko konzultacii musis mat. Ja som dokonca vypisovala a podpisovala hárok s dátumom a popisom co bolo konzultovane. A to bolo 15 rokov dozadu. Odovzdavalo a kontrolovala sa to. Zaplatené som dostala až za obhajenu pracu.

kikushaa
27. apr 2022

Velmi zvlastny skolitel, pokial je to tvoj ucitel nechapem, moj skolitel doslova vyzadoval aby som mu priebezne posielala co pisem, lebo netusil ako som to chcela pisat, mal kabinet s mojim oponentom, a ten tam len vzdy krutil hlavou ze neobhajitelne 🤣🙄 nakoniec mi skolitel dal B, oponent A a este ma on osobne prehovaral na doktoraturu aby som spracovala mojou metodou aj inu kroniku 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Kazdopadne drzim palce nech ti to dobre dopadne. Mozno to cital a nemal co vytknut🤷‍♀️ Ved uvidis ked nahras do aisu aku mas zhodu od toho asi tiez vela zavisi 😉

autor
27. apr 2022

@lienka.7 ešte raz, pýtam si rady kvôli neodpisovaniu školiteľovi?? NIE!!! Prosím ťa, nepíš tu ďalej nič...

zuzuliennka1
27. apr 2022

ak si pracu napisala pekne sama, mas tam vsetko, ty si sa o kontakt snazila a on na to kaslal - tak tam podla mna niet co riesit. Mas pracu? - mas. Drzala si sa temy? nejakej osnovy? stojis si za tym, co tam pises?
ak ano, tak to je problem skolitela, ze kaslal na to, ale fx ti dat nemoze podla mna. Kebyze nemas nic, a odflaknes to, to by bolo ine. Ale to uz je tvoje svedomie.

ak ked - sama pises, ze ho mala ako skolitela aj kamoska a tiez kaslal na to, nechapem, ze si si takeho nezodpovedneho skolitela vybrala tiez

lienka.7
27. apr 2022

A okrem školiteľa si komu písala este? Volala si na fakultu? Zamestnanci chodili normalne do prace. Komu si to hlasila? Toto ti napis a nie tvoje výhovorky ze ti za cely semester neodpísal. Inak je super to riešiť 3 dni pred "funusom" 👍

kikushaa
27. apr 2022

@zuzuliennka1 tak niekedy sa neda inak, ked je najviac erudovany na danu problematiku, pripadne jediny, tak za kym pojdes aby ti s tym pomohol, poradil, usmernil🤷‍♀️

autor
27. apr 2022

@lienka.7 píšem tu to, čo chcem ja, čo uznám za vhodné. Opakujem sa, nevyjadruj sa tu ďalej, toto o čom ty píše, tu neriešim, tak pekný večer, venuj sa rodine.

ibrunova
27. apr 2022

A si si istá, že máš správny mail? Lebo to je dosť blbý pocit, keď nereaguje, či to vôbec dostal.

zuzuliennka1
27. apr 2022

@kikushaa no, kebyze viem, ze je to takyto nezodpovedny clovek, vybrala by som si inu temu/ineho skolitela. Pisanie diplomovky dost od skolitela zavisi. Pre mna bol dolezitejsi, nez tema. Dobry skolitel pomoze a usmerni aj s narocnejsou temou, ale skolitel nafigu ti moze pokazit svojim pristupom aj lahku pracu s lahkou temou

barbarella5
27. apr 2022

Autorak ale toto čo tu píšeš sú len tvoje výhovorky na tvoju obhajobu svedomia, neviem na akej VŠ si ale toto je úplne bežná prax , že nekomunikujú . V prvom rade je v tvojom záujme ho atakovať, kontaktovať, keď si to nechala až do takéhoto štádia zájsť, je to tvoja chyba a musíš s tým rátať ak ťa nenechá prejsť. Teraz už je neskoro.....

barbarella5
27. apr 2022

@zuzuliennka1 študovali ste VŠ? oni sú bohovia FX si môžu dať kedy len chcú aj keď neoprávnene, kolegovci si stranú podržia vždy, vždy je navine študent 🙂 nech je pravda aj na jeho strane. Žiaľ, toto je bežná aleže úúplne bežná prax na VŠ.

autor
27. apr 2022

@zuzuliennka1 Vedela som, že má veľa práce aj mimo školy, čo majú aj zvyšní z tejto katedri a všetci tak pomenej komunikujú so študetmi, dokonca aj dekan k ním patrí... ale stačilo napísať, okey kolegyňa pokračujte ďalej, ale čo už nevadí. Ja som od témy nemohla veľmi odbehnúť, obsahovo som presvedčená, že je všetko v poriadku, len možno stres pred skúškami vyvoláva pochybnosti. Aj BP som písala, tak že som školiteľovi poslala prvých 9 strán, schválil, potom ďalších, 13 strán.. atď. Čiže ja viem čo robím, viem čo píšem, nepotrebujem radiť s každou stranou, alebo neviem...len stačilo mať, alebo len citíť ten dohľad, že áno vediete si s prácou dobre. A niektoré to tu nepochopili, téma nebola založena, že sa sťažujem, alebo to chcem riešiť. Len mu idem poslať finálnu verziu a chcela som tam napísať, fakt stručne, že som sa prácu snažila napísať najlepšie ako som vedela, a nie útočiť na neho, veď to by som si pred posudkami a obhajobou nedovolila.

zuzuliennka1
27. apr 2022

@barbarella5 samozrejme, ze studovala. Ekonomicka univerzita. Mala som prisneho ale spravodliveho skolitela, chodila som konzultovat pomaly kazdych 10 stran a posledny mesiac pred odovzdanim som tam bola priemerne raz za tyzden. Odkonzultovala som vsetko.
Preto jej pisem, pokial uz od kamosky vedela, ze skolitel je nezodpovedny, nuz…
Su aj prisnejsi skolitelia. Urcite si pri mojej praci nikto nemohol dat len tak fx, lebo chcel, ako pises. Praca bola napisana poriadne, kvalitne, odkontrolovana

zuzuliennka1
27. apr 2022

Ale ak teda vnutorne citis, ze je to ok, nepis nic, naco. Pri BP sa konzultuje mozno viac, lebo je to prva praca. Diplomovka uz nie je tak uplne velka neznama. A mozno je typ skolitela, ktory nebaziruje na kontrole po kazdych 15 stranach. Moj skolitel vyzadoval pravidelne kontroly.

barbarella5
27. apr 2022

@zuzuliennka1 nepochopila si ma, pri tvojej práci určite o FX nie je reč,keďže si ju poctivo vypracovávala a aj konzultovala tu je opačný problém, slečna ani nevie , či ju má správne keďže nemám žiadny feedback od školiteľa ( čo si myslím, že je jej vina, mala ho atakovať iným spôsobom) takže jej to môže dať pocítiť. Regovala som na slečnu autorku a jej problém, istotne sa chápeme už 🙂

lienka.7
27. apr 2022

V tom prípade mu slusne napis ze mu posielaš pracu na schválenie.
Komentáre typu ze si ju robila sama lebo ti neodpovedal a ma byt teda teraz zhovievavy si odpusti.

zuzuliennka1
27. apr 2022

@barbarella5 aha ano, chapem. Prepac.
Tak to uz je take obojstranne mozno. Jednak ona mala viac tlacit na konzultacie, dozadovat sa, doslova otravovat ho.
A zas - vedela od kamosky, co je za skolitela, nuz. Uz len drzat palce, snad to dopadne ok.
Ale tiez zakladat temu 27.4. je viac nez zaujimave

autor
27. apr 2022

Ďakujem, napíšem po obhajobe ako to dopadlo, verím že pre mňa čo najlepšie, pekný večer všetkým.

barbarella5
27. apr 2022

@zuzuliennka1 trafila si klinec po hlavičke, kedže máme obidve po VŠ vieme ako to na našich školách funguje. Každopádne držíme autorke palce pri obhajobe a ak keby nie svet sa nezrúti sú aj iné termíny. 🙂

zuzuliennka1
27. apr 2022

@barbarella5 tak, prinajhorsom to da v auguste, nebude prva ani posledna

barbarella5
27. apr 2022

@zuzuliennka1 presne dnes už úplne bežná prax hlavne ak si nerobí nejakú pofidérnu VŠ tak je to bežné. 🙂

sindyem
27. apr 2022

Mna by inak celkom zaujimalo na akej skole to autorka studuje??? Viem ze bol covid a jedno s druhym..ale my sme napriklad mali aj dva terminy pred tym finalnym, v ktore sme museli davat veducim prace diplomovky na kontrolu, ak sme tak nerobili priebezne.. tieto kontroly mali vsetci v rovnaky termin, a ak nahodou veduci prace neuznal, ze sa do terminu na diplomke pracovalo poctivo, ze sa s nou pohlo ako sa malo, student mal naozaj smolu a posuval sa termin....boli aj taki, co mali skusky porobene ale kvoli diplomovkam/bakalarkam predlzovali. Akoze to co je uz za skoly, ze si niekto len tak pise co ho napadne, nikto to nekontroluje, neriesi? Nech sa na mna nikto nehneva, ale pri zlozitej teme, cim by diplomova praca mala byt, student bez odborneho vedenia nema sancu diplomovku vypracovat na vysokej urovni len sam...moze sa aj pretrhnut, ale stale je to len student. Skolitelia maju roky praxe za sebou... A nechcem nikoho urazit. Verim ze sa s tym autorka trapila a prajem jej, nech sa podari...ale teda z vlastnej skusenosti tomu neverim. Aspon na mojej alma mater by sancu na obhajobu bez konzultacie s veducim naozaj nemala...

autor
28. apr 2022

@sindyem žiadne termíny na kontrolu nie sú, ti to funguje inak, všetko riadi školiteľ, nájdu sa samozrejme takí čo kontrolujú všetko, niektorí len zbežne a nechajú voľnú ruku, čo počúvam. Aj mne pri BP radil len minimálne, maximálne zmena niektorých slov, ale celkovo som ju vypracovala tiež sama. A bližšie konkretizovať školu nemôžem, stačilo by jedno zlé slovo a bolo by ľahko dohľadateľné s kým píšem prácu... A áno téma bola náročná, no snažila som sa ju poňať čo najlepšie, je čisto teoretická. A neviem prečo tu padli slová, že mi niekto neverí, akože aký dôvod by som mala na klamanie? Že sa to nestalo Vám neznamená, že to nie je pravda. A už si tu prekrúcaju moje slová, od žiadnej kamošky som to nevedela, písala som, že ona píše pri dekanovi, s ktorým mala ten istý problém. Ale opakujem sa, nikto z vás nemal čo riešiť túto situáciu, vôbec to nie je vaša starosť, napísala som to len pre lepšie pochopenie situácie, či mu k priloženej práci mám napísať aj niečo ohľadom tejto situácie. Tak to ďalej neriešte, on sa zachoval ako sa zachoval, myslím, že on sám dobre vie, komu je vedúci práce. Nie vždy je na chybe študent, nie je to moja prvá VŠ, z prvej mám len Bc. (úplne iné zameranie a úplne iný prístup k záverečným prácam, na tejto škole, už aj pri BP to bolo odlišné vedenie práce, akto na prvej škole), čiže ja nie som žiadna 22 ročná hlúpa slečna, ktorá nevie čo robí... Ale o tom téma nebola!!!

monka105
28. apr 2022

Bola som v tvojej situácii, napísala som posledný e-mail, v ktorom som mu poslala prácu, keď nezareagoval obrátila som sa na vedúceho katedry, pretože som potrebovala mať hodnotenie v aise. V posudku mi síce trochu naložil, ale obhájila som. Nie je to tvoja chyba, že sa neozýval, on zas vie, že by si sa naňho mohla sťažovať, takže ti tiež nebude chcieť robiť problémy.

zuzuliennka1
28. apr 2022

prepac, ale ked sa taketo veci pytas 3 dni pred deadlinom na modrom konikovi, tak ako “hlupa slecna” vyzeras.
A navyse bp si pisala, je to podobny koncept, stretla si sa teda s tym, ako vyzera pisanie takej prace, ako sa to konzultuje, nahadzuje do ais a pod.
Ries to so skolou, s katedrou kam veduci patri. To si sa doteraz nikomu nevedela ozvat?? A chces mu po tom, co ta v podstate cely cas ignoruje, teraz pisat mail, aby pochopil, ze ti to mal kontrolovat… precitaj si toto nahlas, ako to znie.
Nechaj to tak, pracu mas, nahod to kam mas, spln vsetky povinnosti, priprav obhajobu a viac neries. Bodka

autor
28. apr 2022

@zuzuliennka1 a ja sa pýtam niekde, čo mám robiť so školiteľom, to stei si už vy domysleli. Ja sa pýtam, či mu s priloženou DP mám niečo napísať, nič viac nič menej. Ja som tu nikde nenapísala, že som to neriešila, tiež ste si to domysleli, že sa nič neriešilo... Ak ste v tejto situácii neboli, tak neposudzujte, bodka. To, že vy ste vy na VŠ mali iné skúsenosti je normálne, ja mám zas inú. Ja som si to prežila, ja som sa s tým musela popasovať a som na seba hrdá! a bola by som rada, ak by moju snahu ocenil aj on.

zuzuliennka1
28. apr 2022

Ach moja, si este naivna. Snahu oceni malokto. A toto nie je “snaha”, to je tvoja povinnost, k ukonceniu studia.
Skolitel nekomunikuje, taky ocividne je, nezmenis ho. Tak to nehrot, pracu odovzdaj, nic zbytocne nepis, naco, obhaj pracu a bodka.