icon

Vysoká škola po 40tke externe

3. apr 2022

Ahojte prosim je tu niekto kto si robil VS v tomto veku? Ja velmi o tom uvazujem len sa bojim ci to zvladnem,som rozvedena 2 skoro uz dospele deti,cas na to by som mala.Neviem sa ani rozhodnut na aku-financnictvo nie,bavi ma kreslenie,interierovy dizajn nieco tymto smerom.

janka_23
3. apr 2022

Ja som si robila výšku v 33 rokoch, môj ujo v 50tke. Takže ak ta to láka, zaujíma, máš na to čas, pevnú vôľu a nervy smelo do toho 😉 odísť môžeš vzdy a keď to neskusis raz ta to bude mrzieť

autor
3. apr 2022

@janka_23 Dakujem mas pravdu ked neskusim nebudem vediet.

janka_23
3. apr 2022

Ja som hneď po škole výšku nechala a celý čas ma to mrzelo. Preto som si ju robila v 33 rokoch, popri práci. Bolo to síce náročné, ale neľutujem. Držím palce 😉

autor
3. apr 2022

@janka_23 Dakujem velmi pekne.

autor
3. apr 2022

Dakujem velmi pekne.

bosorka2302
3. apr 2022

zalezi aky odbor a zameranie

luccija
3. apr 2022

Určite áno, ale odbor neviem poradiť.Pracovala si v niečom ako interiérový dizajn?

liljana
3. apr 2022

Zakladna otazka je, ide o 5 rokov zivota. Vyuzijes tu skolu a to vzdelanie v praci, alebo je to len tak pre dobry pocit z titulu.

catalin
3. apr 2022

Určite chod do toho ak ťa to láka.ja som mala 38 keď som začala študovať vs, teraz končím Mgr. Nie je to ľahké ale dá sa to zvládnuť.

autor
3. apr 2022

@luccija ano pracujem teraz

mabenn
3. apr 2022

ked mas na to popri praci a rodine priestor, preco nie...doda ti to do zivota novy vietor, zazitky, sebavedomie, mozes len ziskat...keby si to nedavala nejako, mozes to nechat a "nic sa nedeje"

mooonika1975
3. apr 2022

autor
@mabenn presne, ja tiež, nie kvôli titulu, kvôli sebe, chcem a láka ma to, uvidim, ja sa už idem pripravovať, myslim učiť, aby som toho nemala potom veľa, knihu som si kupila, jazyk potrebujem odborný, ekonomický smer.

zmrzlinka2021
3. apr 2022

Poviem ti tak - nestaci, ze ta nieco bavi. Ak chces byt uspesna, musis mat vasen pre danu vec - napr. dizajn, vytrvalost, sikovnost, ambicie...
Skola je fajn starter ale potom zacina realny zivot. Bud do toho ides naplno a mas ciele, alebo sa s tym netrap.

mooonika1975
3. apr 2022

@zmrzlinka2021 vášeň pride, najdôležitejšia je vytrvalosť a chuť

mistymay33
3. apr 2022

Moj manzel studoval vysku v 40 rokoch s malym dietatom.

heln
3. apr 2022

jasne, len do toho, poznam aj 50tnikov co si robili vs, niektori starsi sa snazili mat aj co najlepsie znamky aby ich mladi nezahanbili.
len sa priprav na stavnate skolne, ale inak iba ziskas, nove znalosti, ludi, skusenosti.

kacena4
3. apr 2022

ja som si 1 robila pri 3 malych detich po 30tke. teraz 2hu po 40tke. bavi ma to

judar
3. apr 2022

Kreslenie a interierovy dizajn?...nechcem ti kazit predstavu ale realita sa ma tak ze v tomto poli ti je VS nanic...je hromada ludi zamestnana v takychto oblastiach bez toho aby mali VS lebo ich cit a vysledne prace hovoria same za seba, rovnako aj graficke programy naucit sa da dostupne a aj zadara skrz rozne tutorialy.....potom je dalsia grupa ludi co maju VS s hlavami plnymi naucenych informacii plus titul art. mgr. k tomu ale portfolia hrozne biedne a nezaujimave ze tazko hladaju ci dostanu spolupracu ked je aj hromada 14-25r mladych co aj bez VS su zastreseny dokonca spolupracami s hracskymi spolocnostami skrz vselijake dizajny a take platy a ceny z toho maju ze az, a to tiez mame v rodine jedneho takeho vysokoskolskeho dizajnera ze ani titul mu k vysiemu platu nepohomol

lucik194
3. apr 2022

moj otec v 50 r, potom este aj rigorizku dal.
spoluziacky mal o polovicu mladsie ako on. pedagogicku, robil na univerzite, takze sa mu zisla 😉

snezienkaaa82
3. apr 2022

Sikulka dievčence. Ja mam 39 a tiez som si dala prihlášku na Pedagogiku, keďže pracujem v skoletvr

katarinka289
6. apr 2022

Ja som teraz v 42 r.zacala studovat vysoku pedagogicku.Ucim v MŠ. Po strednej ma to na vysku nelakalo, hovorila som si,ze titul nepotrebujem.Teraz tam som lebo chcem viac zarabat a inak ako skolou to nedocielim

cickamon
6. apr 2022

je fajn ze ta to bavi ale toto sa externe pokial viem neda studovat, aspon stavebna fakulta a umelecka fakulta v takychto odboroch externe studium nema ani u nas ani v cr...aj denne ma 6 rocne...ak ta to bavi sprav si nejaky kurz a povenuj sa doma tomu sama...nemysli si ze univerzita je o tom ze ta budu ucit dizajn, o tom to nieje, to clovek musi mat v sebe..

snezienkaaa82
7. apr 2022

@katarinka289 a kde študuješ?

katarinka289
7. apr 2022
cucoried
30. dec 2023

@katarinka289 ako to zvládate. Tiež mám 41 a chcem si dať prihlášku na pedagogickú na externé štúdium.popri práci v MŠ a 2 deťoch. Len sa toho obávam ako to budem stíhať....

katarinka289
30. dec 2023

@cucoried da sa to uplne v pohode

environika
20. feb 2024

@liljana na niektoré pozície sa bez vysokoskolskeho vzdelania nedostanes. Resp bez neho ta nedokazu na určitú poziciu preradit...
Samozrejme nehovorim ak to je praca cez známosť.. 🫠