Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety

kavian84
28. dec 2022

Študovala ste tam niektorá externe? Ako často prebiehala výuka?Ste spokojné? Koľkí neprešli, pretože to vzdali, alebo nezvládli skúšky??Milión otázok, ktoré na stránkách školy nenájdem... Ďakujem za odpovede.

lyci
28. dec 2022

@kavian84 ta skola je kazdemu na posmech. ma slabu uroven. studuje sa tam len kvoli titulom, takze asi nie je nikto, kto by nepresiel

pribinak
28. dec 2022

@kavian84 ak chceš naozaj študovať a aj niečo vedieť a byt hrdá na svoj titul, tak tejto “VS” sa oblúkom vyhni
Je to bieda

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkadenisa
28. dec 2022

Tam zvládne skúšky asi aj náhodný okoloidúci 😀

gemerka17
28. dec 2022

@kavian84 škola vhodná na titul. Ak už pracuješ, máš rodinu, deti a potrebuješ mať pred menom Mgr. v rámci nejakej administratívnej pozície, len aby bolo, tak škola je pre teba vhodná. Inak nula bodov.

pribinak
28. dec 2022
luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kavian84
autor
28. dec 2022

ďakujem za odpovede.
Bývam v Čechách a bolo by pre mňa fajn študovať v Skalici, kde má tato škola " pobočku", pretoze je to kúsok odomna.
Určite sa chcem niečo naučit- pýtam sa preto, či to ako matka s 4 dětmi a prácou zvladnem

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gemerka17
28. dec 2022

@kavian84 a chceš ísť na tú sociálnu prácu ? Vieš ono ten odbor o sebe je veľmi neperspektívny a tí ľudia, ktorí tam študujú vážne len dorábajú tituli a už majú dávno kariéru zabehnutú. Ide o to, aby sa na skúške vykvákli a sociálna práca je len umenie vedieť rozprávať o všeobecných somarinách, s ktorými sa stretávaš denno denne.
Čiže ak máš dobrú fantáziu a rétoriku tak to preletíš ľahko. Časť ľudí to aj vzdá, lebo presne ako ty má rodinu, deti, prácu, povinnosti a časovo to nestíha. S tvojou situáciu by si mala problém (najmä asi z dôvodu času) spraviť normálnu VŠ, kde sa treba normálne učiť a pripravovať.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilke
28. dec 2022

@kavian84 tak ako bolo vyššie napísané, túto školu si robia ľudia, ktorí potrebujú titul v zamestnaní, ktoré už majú... ale nečakajú, že s aprobaciou tu vystudovanou získajú miesto. Študenti sú hlavne administratívni zamestnanci, policajti. Z blízkeho okolia si to robili 3 ľudia. Na štúdium hlavy veľmi nemali, v 2 prípadoch cez 50, tak sa trochu potrápili, ale dali to. Ak si naozaj šikovná, alebo budeš mať pomoc s deťmi, máš šancu to zvládnuť.

kavian84
autor
28. dec 2022

nevadí mi, či neperespektivny, je to to, co je mi blízké.. zo zdravotníctva sa posúvam cez školstvo k sociálnej oblasti....
čo sa týka normálnej VS, je to úplne nereálne aj vzhľadom k tomu, že napr. Masarykova univerzita v Brně požaduje "test kvalifikačných predpokladov", ktorý je veľmi náročný, neviem, kto to vôbec dokáže spraviť ..pozerala som si testy z předchozích ročníkov a skoro mi padla sánka.

pribinak
28. dec 2022

@kavian84 len vieš, s titulom z tejto školy veľa vody nenamútiš čo sa týka prace. Veľa výberových konaní začína tak, že absolventov tejto a podobnych VS vyhradzujú a ani nepozyvaju na pohovory
Úroveň je fakt slabá

kavian84
autor
28. dec 2022

aha...dakujem

liljana
28. dec 2022

Ako bolo povedane. Titul bude zniet pekne, ale napisat tu skolu v zivotopise, kazdy HR sa zacne smiat.

1ivanka1
28. dec 2022

Nuz zeny ale ste na omyle veruze…aj ja mam tuto skolu a len za poslednych 5 mesiacov som mala 4 ponuky na pracovne miesto vdaka tejto skole…ale co vam to budem vysvetlovat,isto viete lepsie aj ked to nemate vystudovane

davida
28. dec 2022

@luscious ale aj v sladkovicove je skola hentej urovne😁na pravo aj socialne prace...

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkine_terapie
29. dec 2022

@luscious v Skalici boli dve vysoke skoly VŠ sv. Alžbety a Stredoeurópska vysoka škola. Ta druha s katastrofálnym renome, kde sa k titulom dostavalo inak ako studovanim.

zmrzlinka2021
29. dec 2022

@kavian84 Prosim ta ake mas ambicie po tejto skole? chces sa venovat kariere?

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
29. dec 2022

Ano, skola nema uroven. Avsak nemyslim, ze by si nenasla pracu. V dnesnej dobe je kazdemu sumafuk, kde a co vystudoval. V dnesnej dobe treba uz aj na vratnicku VS ... Po 2. -ked zamestnavatel ponuka VS vzdelanemu cloveku plat 1100 brutto, velmi nema co vyberat a moze mu byt jedno, kde vystudoval.

dagmarovita
29. dec 2022

To mas uplne jedno, lebo to je slecifická praca byt socialny pracovnik a aj tak štúdium trvá do dozivotne a je to ziadané vyvojom aj spolocnostou aby boli socialny pracovnici. Je to super odbor pre toho kto na to má vlohy. Socialni prac. majú menit robit podmienky v spolocnosti lepsie a aj obranovat demokraciu. Zakladom su etické princípy..ale su ludia v tomto odbore aj na poziciach dokonca ako supervizor socialnej prace, ktorí nemajú chrbtovú kost ani svedomie, velmi sa na tom nabaluju ludia...peniaze, kariera, podvody, klamstvo. Ak clovek chce ist tymto smerom a nemá talent na špecifickejsie cinnosti ale má osobnosť a vlohy, predpoklady na tuto pracu je to jedno kde na Slovensku to studujes, lebo su to vsade len zaklady, ktore niekto to robí len pre zisk sice sa to naucí,ale vnutorne mu to nic nepovie a v oraxi nebude vediet pouzit..tvarit sa moze..ale sami klienti socialnej prace vedia najlepšie ohodnotit kto pred nimi stojí a mrmle. Takze to mas jedno ked len odbor soc. praca kde to budes studovat.

heln
29. dec 2022

@kavian84 kasli na povest a tie dristy, ze tu skolu spravi kazdy bez namahy. je to cele len o tom, ze socialna praca je podcenovana.
ak ta zaujima oblast socialnej prace a vies sa uplatnit, tak na nu chod.
moji svokrovci tam studovali, lebo potrebovali mat vzdelanie v socialnej praci (kvoli zakonu) a teda vobec mi nepride, ze to mali lahke, vkuse pisali nejake seminarky, svokra citala zahranicnu literaturu v anglictine a skusky si riadne vydreli. na praxi boli aj na luniku 9.

kavian84
autor
29. dec 2022

@dagmarovita ďakujem.tvoj príspevok mi pomohol v tom, že ano, toto je to, čo chcem.

erika268
27. okt 2023

@1ivanka1 máš pravdu, kto neskúsil nevie

zuzanak38
27. nov 2023

Ahojte. Nájde sa tu niekto, kto má vypracované štátnicove otázky zo sociálnej práce? Študujem externe v Piešťanoch. Ďakujem

nika185
1. mar 2024

@lyci hovor o socialnej práci, to áno, ale nedávaj do 1 vreca soc.prácu a oše, kde prednášajú doktori, docenti a pravnici, alebo si choď skúsiť študovať ošetrovateľstvo na Alzbetu, alebo kritizujte priamo od or, zdravotnícke odbory sú tam náročné, je to velmi prísne a ťažké štúdium, viem porovnať s Nitrou, ani tam to nieje med lízať, ale prísnejšie je to na Alžbete, konkrétne čo mám skúsenosti a kolegyne tak NZ, BB PE, okom nemrkneš na písomnej skúške, inak letiš, štátna skúška prísna tiež, nie, každý urobi na prvý krát, treba skúsiť a potom písať názor