Vyššie odborné vzdelanie a titul Bc.

king147
31. júl 2020

Dobrý deň, vyštudoval som vyššie odborné vzdelanie a získal som titul za menom DiS.. Ďalej som si pozeral školy v Poľsku a Česku, ktoré berú vyššie odborné vzdelanie ako nadstavbu na titul Bakalár a stačí im jeden rok štúdia aby ste tento titul získali. Padla mi do oka Varšavská Univerzita Manažmentu, ktorá mala pobočku v Čechách a v ročníku sme boli asi 20ti. Všetko bud Slováci alebo Česi co ukončili vyššie odborné vzdelanie. Tak ako to malo byt tak aj bolo. Pol roka sme dobiehali učivo, skúšky robili a všetko ostatné. V druhom semestri sme začali písať bakalárku, ktorú sme si aj obhájili. Končilo to štátnicami. Všetko som zvládol a dostal som aj diplom originál a oficiálny z Varšavskej univerzity.

Teraz keď som sa prihlásil na magisterské štúdium chcú aby som si dal titul nostrifikovat co som aj urobil. Do žiadosti o uznanie titulu som uviedol dĺžku štúdia 1 rok. A to je ten problém ze ani Slovenská a ani Poľska strana
Nechce uznať dĺžku štúdia 1 rok. Pritom v Čechách je bežné, že s titulom DiS. Ti stačí rok možno rok a pol na dostudovanie na titul Bc.

Študoval som si a viem ze medzi Poľskom, Českom a Slovenskom je dohoda o uznávaní titulov. A aj tak majú problém. Hlavne s tou dĺžkou štúdia. Viete mi niekto pomôcť? Ako by som mal ďalej postupovať?




dobiehali učivo skúšky

ivkazba
31. júl 2020

Postupuj podľa podmienok školy, na ktorej chceš študovať. Ak teda chceš pokračovať v štúdiu na spomínanej škole. Z praxe by som ale skôr odporučila si nájsť normálnu vysokú školu a študovať tam, hoci od začiatku. Ja som ako manažér prijala stovky ľudí, vysoké školy typu ako Varšavská univerzita manažmentu s pobočkami mimo PL, české súkromné vysoké školy s pobočkami v SR, školy v Sládkovičove, Skalivi, Galante, Dubnici a podobne som vždy ignorovala. Pre mňa bol absolvent takejto VŠ rovnocenný s človekom so SŠ. Takže pozri sa na to, čím sa chceš v živote živiť a čo k tomu potrebuješ a podľa toho sa zariaď.