icon

Vyštudovanie strednej školy v 27-mich rokoch

natali1961
10. máj 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať či sa dá urobiť si strednú školu popri práci keď mám len základné vzdelanie a mám 27rokov. Ďakujem 🙂

danka808
10. máj 2021

Da, no budes si ju musiet platit :/

natali1961
autor
10. máj 2021

@danka808 nevadí, stým rátam 🙂 len by som chcela vedieť či sa to dá,lebo jedna škola má odbila a ani mi nevedeli poradiť či sa to dá

annamarin
10. máj 2021

Robia len na niektorých školách takto. Treba sa pýtať na viacerých. Ale určite sa to dá. Pocula som to viackrát od ludi, že si takto dorabali.

natali1961
autor
10. máj 2021

@annamarin ďakujem, budem musieť ďalej skúšať 😐 no hádam sa mi to podarí

katkamatka7
10. máj 2021

@natali1961 Skús hľadať ,,večerné maturitné štúdium".

shilou
10. máj 2021

@katkamatka7 vecerne pomaturitne sa da robit, ak mas skoncene vzdelanie maturitnou skuskou. Inak sa neda

littlebubble
10. máj 2021

Na mojej škole bolo večerné maturitné štúdium pre pracujúcich.Raz som to čítala na tabuli kde sa to písalo.

shilou
10. máj 2021

@littlebubble presne tak...

katkamatka7
10. máj 2021

@shilou dá sa aj pomaturitné, o ktorom píšeš a aj maturitné, o ktorom píšem.

natali1961
autor
10. máj 2021

@shilou to viem že sa dá,ale ja mám len základnú dokončenú

shilou
10. máj 2021

@katkamatka7 znamej dcera teraz si robila maturitu /ma 21r/ a chodila denne /na gymnazium /...nie vecerne

katkamatka7
10. máj 2021

@shilou Gratulujem jej, že to zvláda.

lindous
10. máj 2021

Dá sa dorobiť maturitu externe/večerným štúdiom... v BA je dokonca súkromné gymnázium, kde sa dá dištančne študovať spôsobom konzultácií/individuálneho štúdijného plánu a spraviť si tak maturitu 🙂 ale teda nepíšeš mesto a odbor, v ktorom by si sa chcela vzdelávať 🙂

katkamatka7
10. máj 2021
ibrunova
10. máj 2021

@natali1961 hľadaj štúdium- napríklad hotelová, obchodná, zdravotná, veľa škôl to robí.

littlebubble
10. máj 2021

A keď už si chceš dorobiť maturitu (SŠ) tak si vyber aspoň niečo s čím sa budeš môcť zamestnať aj bez VŠ.
Aby si nemala len maturitu, ale aby si sa aj lepšie zamestnala.
Vyberaj rozumne a nie maturitu z odboru predavačka.

danielka7
10. máj 2021

@shilou ona píše večerné maturitné,nie pomaturitné štúdium

hradnapani
10. máj 2021

urcite sa da, ale asi nie na kazdej skole. V Bratislave sa napriklad da na sukromnom gymnaziu a obchodnej akademii Kremnicka, aj popri praci uplne v pohode

natali1961
autor
10. máj 2021

@lindous som z Liptovského Mikuláša a odbor asi marketing, alebo obchod a služby niečo také.. na zdravotke som sa pýtala ale tam nič, tam len pomaturitne aj na hotelovej

kvevka
Odpoveď bola odstránená
hradnapani
10. máj 2021

@natali1961 inak, kebyze naozaj nic ine nenajdes, ja by som skusila tu Kremnicku (gymn. alebo OA) v Bratislave, lebo sa da aj formou e-learningu, cize samostudium na dialku a treba prist len dvakrat do BA na testy. (ale rocne skolne je 680 a studuje sa 2 roky)
https://www.ipgymnazium.sk/sukromna-obchodna-ak...

majka1231990
10. máj 2021

@natali1961 ja som si popri práci robila maturitu.. denné štúdium s individuálnym plánom.. dostala som materialy na učenie,terminy na preskúšanie-tak som fungovala 4roky.. zmaturovala som na výbornú pred 4rokmi.. spolužiačky, čo denne dreli lavice,prechadzali na 3🤪

ibrunova
10. máj 2021

@natali1961 mne sa marí, že v LM na hotelke také robili.

jana_eyre_2
10. máj 2021

Keď som chodila na strednú školu, tak sme mali viac spolužiačok a spolužiakov čo si takto strednú školu robili, mali individuálny plán, na vyučovaní bývali len pár krát do týždňa, či mesiaca.. nakoniec väčšina aj zmaturovala somnou (pár ich maturovalo neskôr).. chodila som na SOU obchodné v BA na rybnicnej.. niektorí boli aj z iných kútov slovenska.. skús pozrieť či to tam ešte funguje, len škola sa už možno volá inak, je to už ozaj dávno, čo som odtiaľ odišla..

iffushka
10. máj 2021

@natali1961 tiež odporúčam gymnázium Kremnická v Bratislave. Úplne v pohode prístup.

karolinakr
11. máj 2021

Ano ako baby hovorili v Ba gymnazium Kremnicka, Obchodna akademia Holičska, kedysi robila aj strojnicks priemyslovka Vajnorska
Raz do tyždna od poobede škola a skušky 2x za rok normalne ako v skole na pol roka pisomnky ustna odpoveď. Treba to dotiahnut do konca
Zacne 40 studentov zaplatia skolne a na pol roka ich ostane 20.Postupne rokmi ubudaju a zostanu len skalni

natali1961
autor
11. máj 2021

@majka1231990 tak to je super. Skúsim sa povypytovať.viac menej som to riešila telefonicky no lepšie je ísť osobne. Tak určite pôjdem do konca týždňa