Vyžitie umelej inteligencie pri bakalárskej práci
Ahojte už to tu bolo pár krát rozobraté s podobnou témou ale aký máte názor na robenie práce s chat gpt? A v takej miere že skoro celú prácu Vám to postupne urobí? Mám už čo to urobené, do marca je ešte dosť času ale nechcem zbytočne stresovať ale pomáhať si s touto super vecičkou, nakoľko som externý a chodím do práce atď..nemám chuť, zháňať literatúru a neviem čo ešte😊áno chápem nieje to správne len či sa nemám báť odhalenia, zhody a pod ak ste tu taký čo si s tým pomáhali
@rene007 Ako sa u nás hovorí: " asi nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku' 😉 prácu máš písať sám max si vypomôcť. Je to tvoja práca nie AI 🤔
@anonym_f34101 nikde nepíšem o tom že prácu nebudem robiť ja, Al mám slúžiť ako pomôcka najmä pri teoretickej časti práce ktorá je vo väčšine prípadov tá menej dôležitá, no dozvedám sa tu že prepájanie literatúry s textami to nieje bohviečo, skôr to má slúžiť ako podklad o tom o čom mám robiť aj praktickú keďže fakt to vie robiť hocičo.
@anonym_1f11ce
Wikipedia určite nie, je to nedôveryhodný zdroj, to mu hneď vytknú.
@anonym_e6cb72 presne tak, Wiki a pod. zdroje sú v niektorých prípadoch absolútne neprípustné, ani školiteľ mi to neodporúča a čo viem celkovo uvádzanie internetových zdrojov je dosť mínus pre študentov, treba tam ževraj uvádzať aj presný dátum nakoľko internetové info sa môže meniť
@anonym_e6cb72 presne tak, Wiki a pod. zdroje sú v niektorých prípadoch absolútne neprípustné, ani školiteľ mi to neodporúča a čo viem celkovo uvádzanie internetových zdrojov je dosť mínus pre študentov, treba tam ževraj uvádzať aj presný dátum nakoľko internetové info sa môže meniť
@rene007
Áno, presne tak sa to robí. Najlepšie je preto čerpať teoretické informácie z kníh, kde je to čierne na bielom a nič sa tam nemení. Je to náročné, ale ak ťa téma práce baví, nebude to náročné a prácu zvládneš. Určite pre inšpiráciu môžeš použiť AI, ale nie však na celú prácu. Na to ti prídu a netreba k tomu ani žiadne kúpené verzie toho a toho. Proste ťa za tie roky poznajú, vedia, aký si a čo od teba čakať. Ako sa vyjadruješ, aký máš štýl. Vnímavý učiteľ to hneď pozná, ver mi.
Zvládli to iní, zvládneš aj ty a budeš mať zo seba dobrý pocit, že si to dal sám 👍
Dnes som akurat mala seminar k bakalarke, vyucujuci vravel, ze chat gpt je ok na konzultaciu nasmerovanie, ale ak opiseme od slova do slova co napise zistia to
Som pedagóg a chystám sa atestovať. Nedávno som si pozrela jeden predatestačný webinár, kde nás v závere upozornili na formuláciu viet s dodatkom, že chatGPT je veľmi ľahko čitateľná 🤪
@rene007 ako prve si nastuduj smernicu o zaverecnych pracach na tvojej univerzite, kde studujes. podla smernice bud uvedies AI ako zdroj, alebo nie. V smernici mas vsetko co je pre teba dolezite.
k AI - ak ju pouzivas / pracujes s nou, vies, ze dava texty na jedno kopyto. Takze ked citam seminarky spoluziakov, viem velmi presne odhadnut, kto ju vypracoval s AI, resp. ktore casti prace.
je mi zle z tvojho pristupu, ze ja pracujem a tak si idem bakalarku zlahcit ----- rovnako pracujem a rovnako som v bakalarskom rocniku. Ano, pouzila som AI - na inspiraciu, kedy som netusila ako temu uchopit. Potom som si nechala poradit na zoradeni teorie - co k comu dat, co dat prve, co naopak posledne --- lebo som si nebola ista - a musim povedat, ze mi AI poradila fajn. A zoparkrat som nevedela najst spravne slova, tak som zosiroka AI napisala co chcem povedat a ta mi to dala do 2-3 viet. ALE - pracu si pisem sama. Z knih, z internetovych zdrojov --- ano, musis uvadzat aj datum kedy si ten zdroj mal k dispozicii. Dnes, v dobe internetu a pristupu cez univerzitu k vedeckym databazam, vyskumom, publikaciam naozaj nie je problem so zdrojmi! Treba si k tomu akurat sadnut a nebyt lenivy.
Napisat pracu s AI je nie ze drzost a lenivost --- je to urazka odbornikov a profesionalov v danej oblasti a uz len z principu by mal byt taky clovek z obhajoby vyhodeny.

@kiki68 vtipné 😅
@rene007 Ako sa u nás hovorí: " asi nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku' 😉 prácu máš písať sám max si vypomôcť. Je to tvoja práca nie AI 🤔