Zdokonalenie angličtiny

veverka123456
23. sep 2023

Prosim hladam novu pracu popri dvoch malych detoch ale len na jednu zmenu (rannu 6-14) co nie je velmi jednoduche ... vela pozicii vsak vyzaduje anglictinu (tu som mala na zakladnej aj strednej ale ziadna slava) .... kde a akym sposobom sa da zdokonalit v anglictine tak aby som vyhovela v praci??? Prosim realne skusenosti .... som od NM ak by malo ist o nejake sukromne doucovanie aby neboli kontakty niekde do BA ...dakuje.

lindous
23. sep 2023

Lekcie 1 na 1 sú podľa mňa najefektívnejšie, kľudne online 🙂 konkrétne neporadím, lebo ja som takto riešila zlepšenie sa v inom jazyku, ale hľadala som na italki - medzinrodné platforma, isto je však veľa dobrým doučovateľov aj na doucma napr...

janagem
23. sep 2023

Ja to hovorím vždy - realizovanie sa v danom jazyku. Mala som hroznú angličtinu kým som nezačala čítať knihy v aj, pozerať filmy v aj a hrať hry v aj a komunikovat s ľuďmi online v aj.

Angličtinu teraz používam 80% zo svojho dňa.

doriiis
23. sep 2023

Kašli na doučovanie....vyhodené peniaze.Rozpravat, rozprávať a rozprávať.Citat knihy v angličtine a pozerať filmy po anglicky.
V živote som sa anglicky neucila...ani v škole ani na kurze.Dnes každý deň v práci používam angličtinu pri rozhovoroch so svojimi podriadenymi

spadnutaslivka
23. sep 2023

Filmy a knihy, aby si si rozšírila slovnú zásobu, ale musíš aj veľa veľa hovoriť, aby ti to prišlo prirodzené a aby si nemusela každé slovíčko hľadať v hlave dve hodiny. Hovor si sama so sebou, čo robíš, aký si mala deň a pod. Ale hovoriť reálne, nie len v myšlienke, lebo to máš pocit, že si povedala a keď príde na lámanie chleba, zistíš, že máš problém sa vykoktať. Lebo myšlienka je rýchlejšia ako povedané slovo a človek má ľahko pocit, že veď to vie a ako to má povedať, ide to z neho ako z chlpatej deky, lebo si uvedomí, že každé druhé/tretie slovíčko vlastne reálne nevie/nie je si istý. A nájdi si aj niekoho iného na pokec v angličtine.

svetlonos
23. sep 2023

@doriiis
klobuk dole 🙂

svetlonos
23. sep 2023

Autorka,
ucila som sa nemcinu od piatej triedy. Ked nam nemcinarka v 4 triede na sš povedala, ze sloh mame hned pisat po nemecky, tak som sa zhrozila. Potom som isla na tyzden do DE na skusku ako operka - po 10 rokoch ucebicovwj nemciny som bola mimo. A myskela som ako dobre viem nemecky.
Ako ti uz vyssie pisali, pocuvat, citat, hovorit, pisat. Vyber si co ti pri detoch naj vyhovuje. Slobidnej by som ti poradila - nechaj sa na zoznamke "zbalit" anglicanom a kecajte piste co to da 😁 perfektny sposob naucit sa rychlo a dobre.

mariannka1
26. sep 2023

@veverka123456 ahoj, ja chodím na anglinu a moja skvelá učiteľka mi poradila na YouTube počúvať- extra english. Baví ma to a rozšírila som slovnú zásobu

gabka123123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz