Zmena vysokej školy a života
Ahojte kočky, keďže už nemám kde rada by som sa vyrozprávala tu 😅 budem rada ak mi poradíte, najmä tie, ktoré ste na VŠ študovali 🙂
Študujem prvý rok na výške, konkrétne EF UMB. Moj študijný program ma baví no mam problém že som od VŠ čakala viac a jednoducho povedané mam pocit že táto škola je pre mna proste málo. Študovať chcem, veľmi. Vždy som sa dobre učila a pokračujem v tom aj na výške (zimný semester 6 Áčok a jedno Bčko, všetky skúšky hotové). Problém vidím aj v tom že som sa nikam v zivote nepohla pretože škola je pre mna (zatiaľ) nenáročná, navyše je 60 km od domu čiže dochadzam. Doteraz sme boli online, od 7.2. mame začať chodiť prezenčne. Z niektorých dni mam doslova prd.
Aby som sa dostala ku pointe. Cítim to tak, že chcem začať študovať na inej škole, rovnaký program a opäť prvý ročník. Chcem odísť študovať do ČR. Vždy to bola jedna z mojich možnosti no nakoniec som sa rozhodla pre Slovensko. Nepovažujem to za chybu pretože mi to niečo dalo a uvedomila som si nejake veci.
No a potrebujem poradiť, čo podľa vás teraz ďalej. V najbližších dňoch mam v pláne podať si prihlášku na novú školu. Neviem čo so súčasným štúdiom, aká bude najlepšia možnosť. Zvažujem to, že budem ďalej študent s tým ze sa škole venovať nebudem. Mam fajn brigádu a zarobiť si peniažky pred odchodom do ČR nie je podľa mna najhorší nápad.
Rada si prečítam vaše názory 🙂
Prajem ešte pekný víkend a ďakujem za prečítanie môjho príspevku
Ahoj! Trošku otázka mimo témy, ale aké je štúdium cestovného ruchu? Je tam ťažká matematika/štatistika? Ja som totižto pri rozhodovaní, kam na VŠ, rozmýšľala presne nad týmto odborom, ale nakoniec som tam nešla :D len ma to zaujíma
@sparrows Ahoj, aby sme si to ujasnili, CR je študijný program ktorý sa študuje v odbore ekonomika a manažment 🙂 čiže matematika ti byť cudzia samozrejme nemôže. Ja som z mat maturovala a celé gymnázium to bol moj obľúbený predmet čiže poviem ti tak že pre mňa osobne z toho čo som videla čo nás čaká z matiky tento semester je to učivo ktoré je v pohode zvládnuteľné ak človek tej matike rozumie. Pokial je niekto úplne mimo z mat, bude sa podľa môjho názoru s tým trápiť

@baska_t podla mna mozes este dorobit par kreditov v letnom semestri (aby si mala minimum na cely rocnik) kedysi to bolo dokopu 40 kreditov. cize ak za zimny mas 30 dorob si este 10 a nasledne studium prerus. da sa na rok bezplatne a pripadne potom este rok prrdlzit. cize keby cokolvek sa zomelie mas ukomceny nie 1 semester ale 1 rocnik a mas ho odlozeny v chladnicke. chnapes. good luck. a v prahe odporucam cafe a cafe a u provaznice. oba kusok od vaclavaku