icon

Ako na nákup vlakových lístkov v Londýne?

disah
25. jan 2025

Ahojte, prosím o radu ohľadne cestovania v Londýne, už som prečítala snáď všetko čo sa dá, ale stále sa v tom strácam - ako sa prosím kupujú lístky na vlak ? Chceli by sme využiť akciu na Londýnske atrakcie 2 za cenu 1 ak cestujeme vlakom, ale čítala som, že musíte predložiť vlakový lístok, aby ste si mohli uplatniť túto akciu. Sú tam prosím nejaké automaty na lístky ? Pri ceste metrom/autobusom/električkou stačí priložiť kartu pri vstupe a pri výstupe na žltú nálepku ?
Ďakujem

niekto2hy
25. jan 2025
madeincssr
25. jan 2025

@disah ak ti tvoja (slovenska bezkontaktna debetna bankova karta, VISA alebo MasterCard) bude fungovat v londynskej MHD (skuseni snad poradia ako je to v 2025), tak na cestovanie MHD (TfL = Travel for London, metro, busy, elektricky, DLR nadzemne vlaky v ramci Zon 1 az 9) by som prikladal pri nastupe aj vystupe JEDNOU A TOU ISTOU bankovou kartou (kazdy dospely svojou). Lebo pri zuctovani jazd (v nasledujuci pracovny den) sa uplatnuje tzv. Daily Cap a dokonca aj Weekly Cap (maximalna zaplatena suma - celodenny alebo tyzdenny listok, ak prikladas viac dni po sebe v ramci tyzdna), ak by si cestovala akokolvek vela. A ked malo, tak aj zaplatis len to. Tym odpada trapenie sa (prepocitavanie), ci sa ti oplati viacero dennych, alebo tyzdenny listok (National Rail s fotkou), alebo kolko si dobit na tu ich Oyster Card (plus poplatok za samotnu kartu, plus nevycerpany zbytok kreditu). Ale viem, neriesi to tvoju otazku ohladne zlavy 1 za 2 na vlakovy (National Rail) listok. Mozno altualne skuseni poradia viac.