icon

Ako riešiť zamietnutie imigračného statusu adoptovaného dieťaťa?

8. jan 2025

ahojte snad sa tu niekto najde budem velmi vdacna mame adoptovane dieta
ziadali sme o status pre maleho nakolko zijeme v anglicku ked sme ho este mali v predosvojitelskej sme ziadali
poslali sme vsetko co sme mali adopcne papiere atd napokon sme poslali aj uplne osvojenie maleho kde sme pravoplatny rodicia
status nam bol zamietnuty chcu od nas aby sme registrovali papiere zo slovenskeho sudu na anglicky sud ja nechapem co mam robit kde volat pisat ist ako to urobit
as the adoption has not been registered with the UK
courts.

toto mi Napisali… nahodov niekto kto by mi vedel poradit co s tym?? mozno chyba bola ze sme neziadali az po uplnom osvojeni,.
dietata. napokon ale boli odoslane dalsie pravoplatne rozhodnutia zo sudu ze maly je nas aj rodny list
aj tak nam to neakceptovali vraj nemaju dostatok dokazov ze sme jeho rodicia
ten cas sponzori nakolko bol len predosvojitelskej mozem sa do 14 dni odvolat a ja netusim co mam robit
dakujem.

alickapusinka
8. jan 2025

skús napísať tu do pravnickej poradne tu na MK.

autor
8. jan 2025

@alickapusinka neda sa tam uz napisat

sovica
8. jan 2025

Kam ste posielali tie doklady, na aký úrad? Však presne tam sa pýtaj, tam volaj a nech Ti presne povedia, čo od vás chcú - aké doklady, ako preložené (predpokladám, že musia byť overené) atď. Myslíš, že ženy na MK, ktoré nežijú v Anglicku a nemajú skúsenosť s adopciou Ti nejako poradia?
Všetky doklady, ktoré sa týkali adopcie a odoslala si ich na "no name" úrad si mala preložené do AJ a notársky overené? Ak to chce ten úrad riešiš súdnou cestou, tak sa tomu nevyhnete. Skús sa obrátiť na nejakú právnu kanceláriu na Slovensku, či by Ti s tým vedeli pomôcť. Ak je to dobrá právna kancelária, vie spolupracovať s inou právnou kanceláriu alebo priamo s úradom v Anglicku a vybaviť aj takéto veci. Len si za to zacvakáte.
Nechcem Ťa strašiť, ale takéto vybavovanie dokladov je strastiplná cesta. My sme minulý rok vybavovali občianstvo pre syna a fakt sa to ťahalo celý rok (tiež žijeme mimo SR). A to sa tu narodil, celý čas tu žil, vychodil škôlku, ZŠ aj Gymnázium, s jazykom žiaden problém a aj tak chceli milión dokladov a pohovorov, kým to občianstvo nakoniec dostal🙈

autor
8. jan 2025

@sovica pisem na stranku velka britania takze
logicky mi z toho vyplivalo ze sem pisu ludia ktori vo velkej britanii ziju.

alickapusinka
9. jan 2025

a prečo ved nech niekto pošle link na tu skupinu