Anglicko, Škótsko, Írsko
Dobrý deň,
chcem sa spýtať tých, čo ste odišli žiť do UK, keď si odmyslíme prácu za ktorou ste išli, podľa čoho ste sa rozhodovali, kam pôjdete, čo zavážilo a čo naopak bolo proti danej oblasti.
A to, že teraz už treba víza a nie je to také ľahké viem 🙂 Ďakujem
@katkamatka7 to znie krasne, a aku si mala napln prace?
@katkamatka7 V ktorej oblasti si bola, stále si tam?
Isla som cez agenturu, zaplatila poplatok .
Bolo mi jedno, kam pojdem, mala som svoj ciel.
Isla som ako opatrovatelka starych ludi v nursing home.
Zaregistrovala son sa ako sestricka, zmenila posobiska niekolko krat. A furt som tu 🙂
@oslo1 A kde všade si bola a ktoré miesto bolo najlepšie?
@katkamatka7 to si si nasla naozaj skvely job!
@dominika1988 Áno. Ako píšeš. Pracovnú zmluvu som si prečítala ešte na Slovensku, podmienky mi vyhovovali, podpísala som( 12 rokov v dozadu). Šla som s obavami, ale splnili všetko. A získala som omnoho viac.
@katkamatka7 Wow... krasny pribeh "Ako Katka isla do sveta"
Mas moj obdiv.👍
@oslo1 Nechcela si sa nikdy vrátiť domov na Slovensko? Veľa ľudí sa vráti, lebo rodina, kamaráti...
@katkamatka7 Ďakujem za rady 🙂
@katkamatka7 My chceme odísť rodina, aj s deťmi 🙂
@katkamatka7 My sa nevieme rozhodnúť, či ísť do Anglicka, Škótska alebo Írska... proste kde začať. Je mi jasné, že každé má pre aj proti...
@katkamatka7 Vieme, že by sme chceli radšej menšie mestečko a kľudnejší život, žiadne veľkomesto. Tie zvyky, tradície a kultúra, to je dobrá pripomienka, na toto som sa doteraz veľmi nezameriavala, ďakujem 🙂 Zatiaľ čo som hľadala info, tak som skôr pozerala na počasie, ceny nehnuteľností, ponuky práce a pod...
Akú povahu majú Škóti a akú Íri?
Neviem aku Skoti, tam som nebola.. ale o Iroch je zname, ze su velmi mili a napomocni, sama mam taku skusenost, ale ako to uz byva vo vacsine krajin, je to casto len take pozlatko a ako vsade, aj v Irsku su ludia rozni.. ale vo vseobecnosti sa tam clovek citi prijemne, bezne na ulici, v obchode a tak..
@radkaradix To znie fajn o tom Írsku, ďakujem 🙂
@katkamatka7 Ďakujem aj Tebe 🙂