icon

Tipy na cestu do Londýna pre začiatočníkov

3. jan 2024

Ahojte, chystám sa o 2 týždne na par dni so sestrou na vylet do Londýna. Ešte sme tam neboli, strávime tam 3 noci, tak som sa prišla poradiť s vami, co by sa nám zišlo vedieť. Chcem ísť určite jeden deň na južné pobrežie, staci keď si lístok na vlak kúpime tam ráno na mieste na stanici, alebo na to býva plnka a treba už teraz online kúpiť? A nevedela som sa zatiaľ dopátrať, ako často ten vlak tam chodí v pracovný deň.. A okrem toho, na cestovanie po Londýne cez deň hore dolu metrom - koľko cca stojí celodenný lístok? Alebo existuje niečo výhodnejšie?
A potom už len malá otázočka, ze ci sa kontroluje na vstupe do krajiny covid pass, alebo sa to už vôbec nerobí.. Ja som na rodičaku doma už 5 rokov, cize z reality a okolitého sveta nemam teraz sajn, viete snáď co myslím 😭 ďakujem za rady ❤️

Strana
z2
simsalabim
29. máj 2024

@lenocka123 tak v zavislosti od toho, kolko dni tam budete, kam a kolko chcete ist mhd, sa moze pre deti oplatit oyster (je tam nevratny poplatok za vydanie karty). Po kupe karty treba oslovit hocijakeho pracovnika metra (pred barierami) nech na kartu da Young visitor’s discount. Ceny budu potom cca polovicne. Dieta do 10r cestuje zdarma.

lenocka123
30. máj 2024

@simsalabim dakujem krasne za radu.

niekto2hy
30. máj 2024

@lenocka123 Tu si ich mozete kupit a nabit este pred cestou a dorucia ich domov.
https://www.visitbritainshop.com/world/en/londo...

simsalabim
30. máj 2024

@niekto2hy neblazi! A platit postovne? Ked obycajnu Oyster kartu kupi a nabije na kazdej stanici metra? Preco? Naco?

simsalabim
30. máj 2024

Sice stare video, ale mozno pomoze

https://www.youtube.com/watch?v=LlZ_xDx2Zl0
niekto2hy
30. máj 2024
simsalabim
31. máj 2024

@niekto2hy aj modra je farba 🤷‍♀️ Ale tak kazdemu vyhovuje nieco ine… mna by Visitor Oyster asi limitovala (napr. systemom dobitia, ak ho nezmenili - mozno ano, nemam dovod to skumat).

niekto2hy
31. máj 2024

@simsalabim Dobitie Visitor take iste ako klasika.
Top up - add more credit to your card
If you run out of credit on your Visitor Oyster card, it's easy to top it up at:
Tube, DLR, London Overground, Elizabeth line and most National Rail stations
Over 4,000 local shops in London called Oyster Ticket Stops - find your nearest Oyster Ticket Stop
Visitor Centres
Visitor stoji 5 a klasika 7.

simsalabim
31. máj 2024

@niekto2hy ok, cena sa vyrovna zaplatenym postovnym. A kedysi sa visitor nedala nabit, iba vo Visitor centrach - ako som pisala, nesledujem to, karty mam doma od ich zavedenia. V kazdom pripade, zda sa mi zbytocne kartu objednavat, ked ju lahko kupis na mieste, ale to je na zvazeni kazdeho. Niekomu to moze vyhovovat.

katarina.banska
4. jún 2024

@mamina7070 ahoj
Prosím ta, vy ste boli v Londýne? Ja uvažujem že by sme šli v lete na par noci. No nikdy sme tam neboli. Tiež som našla lacné letenky z Popradu tak uvažujem. Len tie šialene ceny ubytovania. Prosim ta by ste kde byvali? A bola si spokojná? Ďakujem pekne

mamina7070
4. jún 2024

@katarina.banska v tomto sme byvali v centre kusocek od metra za mna je byvanie dolezite v londyne lebo su rozne stvrte a niekde by som sa bala ranajky si tam ale nedavaj je tam nedaleko kaviarnicka Paul a tam sa lepsie najete prip fastfood

katarina.banska
13. jún 2024

@mamina7070 dakujem. prosim vas ideme do Londyna na 3 dni s detmi 11 a 14 rokov. prosim vedeli by ste mi odporucit co stoji za pozretie, kde si treba kupit dopredu listky. do harry poter studia nejdeme. pohybovat sa budeme asi metrom, ale chceli by sme vyskusat aj ten poschodovy cerveny autobus. ubytko mame 10 km od centra, no bez ranajok. dost drahe sa nam zdali byt v hoteli. prosim viete mi aj odporucit kde sa dobre najest, za rozumnu cenu. ranajky asi budeme riesit v tescu cestou na metro. dakujem za kazde tipy a rady.

Strana
z2