icon

Život v Anglicku

janulikjane
26. mar 2021

Ahoj zienky. Neviem ci sa niektora nachadzate v podobnej situacii. Zijem sama. Odchodom zo Slovenska pred vyse 7 rokmi sa mi v Uk podarilo vybudovat ako take zaklady, avsak nastali urcite zivotne zmeny a ja som sa tak ocitla bez zakladov... v podstate len pracujem (pokial covid dovoli) a nezijem. Prepadam do smutnych nalad a nedokazem vykrocit vpred kvoli strachu - bodla by zmena prace, bydliska su to obrovske kroky ktore ak dostatocne nezvazim, mozem si viac uskodit ako pomoct. Preto zvazujem navrat na Slovensko a zacat odznova avsak mam pocit ze rodine budem na zataz, nakolko si kazdy snazi pomoct sam ako vie. Kriza po 30tke?? Mam pocit ze som zabudla kto vlastne som a neviem si sama rady, vzdy som bola cistlivejsia mozno mi chybaju ostre lakte a viera v samu seba, chcem v zivote uspiet a momentalne mam pocit ze stojim na potapajucej sa lodi 🤦‍♀️

Strana
z3
janulikjane
autor
27. mar 2021

@nerya kde zijes v UK?

nerya
27. mar 2021

@janulikjane Worcester

hopsadobrandejsa
28. mar 2021

@janulikjane

Ako uz niekto spomenul, vobec nie si v tomto sama. Prvy lockdown bol podla mna este v pohode kedze tu sme ho mali cca 1,5 mesiaca. Tento druhy sa uz taha pomaly na 4 mesiace.

Ti, ktori mozu pracovat ( nevyhnutna infrastruktura ) mozu byt este radi, ale toto zacina uz byt tak trocha na palicu. Uz aj samotni introverti na forach tvrdia, ze uz sa hybeme v extremoch. Mne osobne strasne chyba praca, tiez mam pocit, ze upadam akosi hoci sa to snazim kompenzovat sportom.

Pravdupovediac, vlady statov si na seba pletu bic. Coraz castejsie sa spomina, ze po covide caka spolocnost dalsia kriza vo forme samovrazd. Na HN-ku naposledy spominali, ze pocet telefonatov na linku pomoci ohladom samovrazd stupol takmer 5-nasobne.

Ak mas pocit, ze ti AD mozu pomoct tak ja by som to mozno aj zvazil. Hlavne hlavu hore a neupadaj do depresie. Mysli na to, ze mnoho ludi napriec Europou je na tom presne takisto ako ty.

Drz sa.

janulikjane
autor
28. mar 2021

@hopsadobrandejsa u mna to nieje len o lockdowne, prislo priliz vela zmien a stresovych zivotnych situacii pred, pocas neho a aj po nom. Takze som siahla po AD a dufam ze pomozu. Dakujem za tvoje slova 🙂

radusiq
28. mar 2021

@janulikjane sa mi zda ze mi neodoslalo spravu - ja som mental health first aider v uk, ak by si chcela viem ti dat kontakty na organizacie ktore by ti vedeli pomoct - tie terapie nie su take nedostupne ako byvali...

amber74
28. mar 2021

Zila som v UK 17r, vrátila som sa na SVK kôli vzťahu, ktorý aj tak skončil.Moja rada? Nevracaj sa tu.prídi na dovolenku, pobyt ale neostaň tu.

kinderzwillinge
13. okt 2021

@janulikjane Ahoj, ako si sa nakoniec rozhodla, zostala si v UK alebo si sa vratila na Slovensko ??

janulikjane
autor
13. okt 2021

@kinderzwillinge zostala som👑 najlepsie rozhodnutie mojho zivota 🤩

janulikjane
autor
13. okt 2021

@amber74 👑🤩

janulikjane
autor
13. okt 2021

@radusiq 👑🤩

kinderzwillinge
13. okt 2021

@janulikjane Jeeeej, tak to je super 😍

janulikjane
autor
13. okt 2021

@gbgb 👑🤩

janulikjane
autor
13. okt 2021

@syslik81 👑🤩

janulikjane
autor
13. okt 2021
janulikjane
autor
13. okt 2021
janulikjane
autor
13. okt 2021

@oslo1 👑🤩

janulikjane
autor
13. okt 2021

@syslik81 👑🤩

janulikjane
autor
13. okt 2021
janulikjane
autor
13. okt 2021

@vlcik1 👑🤩

jankapr
18. júl 2022

@oslo1 ahoj 🙂 starší príspevok čo som našla 😀 len sa chcem opýtať či je to tam tažké s prácou alebo napríklad aké vzdelanie treba ja by som veľmi chcela žiť v UK už asi 6 rokov je to môj sen odísť zo sk a ostať tam ak máš nejake rady ja ti budem veľmi vďačná 🙂))

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
oslo1
19. júl 2022

@jankapr musis byt skilled worker

kinderzwillinge
19. júl 2022

Ako to je, ked ma muz Slovak zijuci v UK status a chce, aby za nim prisla priatelka Slovenka a mohla tam legalne zostat a pracovat? Len svadba alebo staci, ze je to priatelka/druzka?

Strana
z3