Život v Anglicku alebo Írsku: Kde sa presťahovať?
Dobrý deň, chcela by som sa iba opýtať hlavne tých ktorí žijete v zahraničí konkrétne v Anglicku, Írsku, Wales aký je tam život. Či sa oplatí presťahovať skôr do Anglicka alebo Írska, a nejaké rady ohľadom bývania, práce, škôl.
Vopred ďakujem za odpoveď.
Anglicko sa neoplati financne urcite uz davno, potrebujes tam pracovne povolenie. Pokial nebudes mat uz ked budes odchadzat dohodnutu pracu a vybavene pracovne povolenie, ani letenku nekupuj. Je to extremne tazke a musela by si byt odbornicka v oblasti, co nezozenu vlastneho, aby Ti vybavovali pracovne povolenie a vsetky veci. Financne to tam uz davno nie je atraktivne, poznam ludi, co sa po brexite vratili na Slovensko a to tam zili dlhe roky.
Ide o to , že za akým účelom tam chceš odísť, či len zárobok nasporiť a utekať naspäť na SK, alebo chceš zmenu krajiny ako takej pre život v nej a spoznávanie novej kultúry a ludí prípadne chcieť aj riešiť život dlhodobo, ak zárobok tak sa neoplatí, ak to druhé vrelo odporúčam.
@anna_29 žijem v Anglicku 6,5 roka a po brexite som si tu nevšimla žiadnu zmenu okrem toho ze musíš cestovať na pas a mať víza ak sem chceš prísť pracovať s žiť. Ja mám slušnu prácu dobre platenú, vlastne bývanie ale kebyže som sem mala prísť teraz ako nováčik, tak to radšej nie. Kedysi tu bolo lepšie začínať než teraz, nájmy sú astronomické, ak nevieš jazyk tak len ťažká práca za pásom niekde za minimálnu mzdu a to už by si mohla radšej ostať na Slovensku lebo sa to finančne neoplatí pokiaľ nechceš bývať v jednom dome s ďalšími cudzími ľuďmi a prenajímať si len jednu izbu . Zlaté časy sa tu už skončili pre ľudí ktorí by sem ešte len chceli prísť. Na Anglicko radšej zabudni.
Treba mať dopredu dohodnutu pracu a platit za viza. A na tu dopredu dohodnutu pracu treba byt vacsinou na nieco odbornik. Podla mna too much hassle za nič. Byvam v UK vyse 10 rokov ale ja by som sem uz teraz nesla.
@niki35 ako su najmä teraz? Viem ze závisí ze kde...a oblasť....ale aspoň približne.....
oživujem tému - skúšam silu koňa - hľadám niekoho z Crawley 🙏

Teraz sa uz neoplati.