Neviem si nájsť prácu v okrese Veľký Krtíš
Hľadám prácu už dlhší čas, ale zatiaľ ma nikam nevzali. :/ Ani len do kauflandu, uprednostnili iných záujemcov. Možno je to tým, že tu v okrese nie je veľmi práca (Veľký Krtíš). Ďalšia možnosť je, že som totálne neschopná. Keď niekomu poviem, že nemám prácu v mojom veku, tak si myslí, že aká som ja len lenivá a pod. Ale to, že skrátka ma nikam nechcú vziať nevidí. Je to ťažké, keď som k tomu ešte aj rómskeho pôvodu. To je ďalšia vec, ktorá asi prekáža.
@anonym_autor aku mas skolu? A kolko rokov? Inak ti tazko radit
@anonym_8e6ce4 poľnohospodársku, čo nebola dobrá voľba... 21.
@anonym_autor aj chodíš na osobné pohovory alebo ťa nepozvú na pohovor už len na základe životopisu?
@anonym_autor Napr. na stránke sk.jooble.org mi našlo toto. Aj školu na to máš: https://sk.jooble.org/desc/8620674054195271316?...
Veď skús niekde na PD, či im netreba dojičky, pri zvieratách nechcú ľudia robiť. Ráno skoré vstávanie, ale tam je jedno, či si rómka.
@anonym_autor Napr. na stránke sk.jooble.org mi našlo toto. Aj školu na to máš: https://sk.jooble.org/desc/8620674054195271316?...
@majka2959 to je asi skor pre muzov, ci? 😀
@anonym_autor to ma mrzi. Je dosť možné ze majú problém s tym ze si Rómka. Najlepšie by bolo začať cez nejaké známosti a potom ked uz budeš mat za sebou pracovať skúsenosti, bude sa ti hľadať ľahšie. Nepoznáš nikoho, kto by ti vedel pomôcť? Nemas chuť si urobiť externe nejakú školu? Bc a pod?
@anonym_autor Ako si na tom s angličtinou, resp. s cudzím jazykom? Do zahraničia by si ísť nechcela? V takom Anglicku sa podľa mňa uchytilo viacero našich rómov, možno by ti aj pomohli niečo vybaviť. A máš celkom fajn pravopis, čiže už len minimálne v tomto schopná si 🙂
kam si zo školy chodila na prax? či ste nič také nemali? skús niekde kde sa venujú pestovaniu.. napr Obeckov pestujú jahody a čučoriedky... je to s maturitou škola či len výučný list?
Inak si viazaná práve na bydlisko? Veľa mojich spolužiakov zo ZŠ odišlo kvôli práci inde… nspr v Ba by si si našla prácu urcite… ťažko je hľadať si prácu, kde jej je malo. V CR sú práce aj s ubytovaním…
@anonym_autor prečo nie dobrá voľba? Nejaké družstvá tam v okolí sú. A ako si dlho bez práce a mala si niekedy nejakú prácu či od školy nerobíš? Ak nemáš deti najľahšie nájsť si niečo v Bratislave a bývať na ubytovni, neskôr nejaký zdieľaný byt, získaš prax, budeš v meste kde to žije nie v takom zapadákove ako je Krtíš a môže ti to len pomôcť.
Inak v tom Kauflande mám pocit že berú/uprednostňujú skôr starších, tak okolo 40, nejako som veru v Kauflande úplne mladých nevidela, možno majú skúsenosť že rýchlo zdupkajú... Skôr Lidl, Billu by som skúsila.
Ak ťa tam kde si teraz nič nedrží, choď inam, či už do väčšieho mesta, alebo do zahraničia. Mnohí zamestnávatelia poskytujú aj ubytovanie.
@anonym_autor treba si detí narobiť a uz to pôjde ako na páse, materska, rodicovska, kocikovne, vela mojich znamych cigániek tak začalo a dnes si ziju spokojne, vlastne poberaju dôchodok, oni za rok aj 2x vrhnú😎

@anonym_autor aku mas skolu? A kolko rokov? Inak ti tazko radit