icon

Kedy ísť pre druhý názor u veterinára?

7. júl 2026

Idem vás poprosiť o názor. Máme doma psa a už pár dní riešime, že kríva na zadnú labku. Boli sme u veterinára, dostal lieky od bolesti a máme ho šetriť. Lenže mne sa zdá, že sa to veľmi nezlepšuje. Raz ide lepšie, potom zas horšie, a ja stále rozmýšľam, či tomu dať ešte čas, alebo ísť pre istotu aj k inému veterinárovi. Nechcem pôsobiť ako hysterka, ktorá neverí lekárovi, ale zároveň nechcem niečo zanedbať.
Kedy by ste už išli po druhý názor? Alebo ešte počkať?

vikusjk
7. júl 2026

@anonym_autor robil mu RTG, alebo nejake ine vysetrenia, alebo na zaklade coho zhodnotil, ze stacia lieky od bolesti? Zistoval, ci nema nejaky zapal?

biba_18
7. júl 2026

ja som tak išla. áno. volá sa to konzultácia.

anonym_0684b9
7. júl 2026

Zalrto od toho ako ho vysetril a ci ho vydetroval priamo ortoped alebo nie. Ak nema rtg, odber krvi (na zistenie zapalu v tele) a vysetrenie ortopedom uz vcera bolo neskoro na druhy odbornejsi nazor.

biba_18
7. júl 2026

a čo sa týka toho kedy ísť po iný názor - záleží...
v jednom prípade som išla po pár dňoch...
v druhom prípade asi v ten istý deň, alebo hneď na druhý ...
raz som dokonca konzultovala problém telefonicky so svojou praktickou lekárkou ...

autor
7. júl 2026
@vikusjk

@anonym_autor robil mu RTG, alebo nejake ine vysetrenia, alebo na zaklade coho zhodnotil, ze stacia lieky od bolesti? Zistoval, ci nema nejaky zapal?

@vikusjk RTG nerobil, len ho vyšetril pohmatom a pozeral, ako na tú labku došľapuje. Povedal, že to môže byť natiahnuté alebo narazené, nasadil lieky od bolesti a kľudový režim. Zápal nejako špeciálne neriešil, aspoň teda nič také nespomínal. Práve preto mi to vŕta v hlave, či tomu dať ešte pár dní, alebo radšej ísť aj inde.

anonym_ced910
7. júl 2026
@anonym_autor

@vikusjk RTG nerobil, len ho vyšetril pohmatom a pozeral, ako na tú labku došľapuje. Povedal, že to môže byť natiahnuté alebo narazené, nasadil lieky od bolesti a kľudový režim. Zápal nejako špeciálne neriešil, aspoň teda nič také nespomínal. Práve preto mi to vŕta v hlave, či tomu dať ešte pár dní, alebo radšej ísť aj inde.

@anonym_autor neboj sa pes to prezije,

hytal
7. júl 2026

Ak sa psíkovi stav nezlepší do 2-3 dní, išla by som k inému veterinárovi. Treba urobiť RTG, prípadne odbery krvi. Môže mať dačo poškodené na labke, môže mať problémy od chrbtice. Držím palce.

zojazoja
7. júl 2026

na kontrolu máte kedy ísť? respektívne kedy mu máš volať ako je na tom pes pri liekoch?

marci9
7. júl 2026

aké je to plemeno?

katkaseiner
7. júl 2026

Riesila by som druhy nazor hned. Moji rodicia mali koliu, nieco sa jej zachytilo v labke a dlhsie krivala, dosiel zverolekar, ani sa k nej nezohol, labku neskontroloval a dal len nejaky krem. To, ze sa ani nezohol k psovi - nebola som tam, tvrdia to moji rodicia. Zrazu bolo psíkovi este horsie tak isli na veterinu a nakoniec musel mat amputovany prst. Mozno k tomu ani nemuselo dojst keby bol riadne skontrolovaný prvym veterinarom