Prečo kocúr v noci hlasno mňauká?
Už asi tri týždne sa v noci zobudí, chodí po byte a hlasno mňauká. Predtým to vôbec nerobil a priznám sa, že už mám o neho trochu strach. Cez deň je pritom úplne normálny, je kastrovaný a veterinár pri kontrole nič nenašiel.
Mali ste toto niekedy pri kocúrovi? Je to nejaké obdobie?
Aj moj kocur to robi. Ma obdobie, kedy v noci mnauka a obdobie, kedy je ticho celu noc. Podla mna tie pudy ostali aj napriek kastracii a obcas je proste priroda silnejsia.
Ja mám dvoch dvojročných britských kocurikov . Pred kastrovanim to bolo snimi masaker riadny .. tak sme ich dali vykastrovať v 9 mesiaci . A potom proste im toto ich bujné obdobie trvalo 3 mesiace ešte , kým sa im hormóny vytratia z tela . Mali rok a pól , keď nastalo divoké obdobie od septembra do začiatku decembra . Zistili sme , že problém je , že im ide od labiek zima . Áno presne dobre čítate . Keďže žijeme na byte tak máme podlahové kúrenie . Lenže aby ušetrili tak tu podlahovku začali vypínať vždy keď som išla do prace a zapli ju , keď som prišla domov okolo 7 hodiny večer . Vždy bola podlaha chladná ale v byte bolo ako tak teplo . V noci stále chodili mňaukali . Manžel chodil na týždňovky do prace takže on si to nevšimol . Raz som ostala chorá doma . A auto som mala v oprave tak si zrejme mysleli , že nie som doma tak od 7 rana do 7 večera totálna zima v celom byte . Tak som si hovorila , že asi nejaká porucha , lenže keď to trvalo už tretí deň . Zaklopala som susedke čo bola na materskej v byte a povedala mi , že im sa parádne kúri od rana . Zavolala som ju do bytu nášho a až ju striaslo z tej zimy . Prosím pekne nám nekúrili ,, lebo som nebola doma ,,.. zavolala som si ihneď majiteľku a riešila som to s ňou . Potom sa kurilo tak ako malo tak kocúriky pekne spinkali cez noc .. áno teraz sa stane , že mňaukaju cez noc , ale vždy to je keď sa chcú pohladkať tak prídu ku mne ich poškrabkam a idú spinkať , alebo keď sa im minie vodička a papanie .. tak vždy sa snažím na to dávať pozor pred spánkom aby to mali .. sú dvaja takže sa vedia vyhrať , keď su doma sami , ale vždy keď prídem venujem sa im ..
@anonym_autor Teraz je obdobie jesennej ruje u vonkajších mačiek. Tvoj kocúr, aj keď je kastrovaný, tak to počuje a ťahá ho to von za nimi. Preto ti v noci mňaučí.
Cez deň sú mačky menej aktívne, je veľa iného hluku, tak to až tak nepočuje. Ale v noci je ticho a počuje aj mačky z vedľajšej dediny. A že mačky vedia byť hlučné počas ruje .... človek si myslí, že na poli hlasno plače malé dieťa.
zavrieť kocúra ? potrebuje ísť von medzi kocúrov, mačky. Troška žiť.

Ak je kastrovany, tak place za ...