icon

Strach z operácií vo veterinárnej praxi. Ako si zvyknúť?

sabiberkyova
20. sep 2026

Dobrý deň,som absolventka strednej veteriny. Veterina ma baví,mám rada zvieratká,biológiu ... Avšak mám jeden problém,keď vidím operáciu,je mi zle . Chcem ísť pracovať na veterinu,ale bojím sa,že to nezvládnem a ma vyhodia . Je tu niekto,kto to mal rovnako a časom si zvykol? Napr vypitvat zviera mi nevadí,len keď zviera žije mi vadí z ľútosti .

colsami
20. sep 2026

Pytaj sa na miesto na recepcii, pripadne mimo operaciek. Na velkych pracoviskach je bezne, ze na operacku chodia iba niektori z personalu, nie zarucene vsetci.

anonym_715b7e
20. sep 2026

Ja mám spolužiačku zo strednej školy ( úplne iné sme študovali ) a po pár rokoch čo robila to,čo sme vyštudovali sa dostala na miesto na veterinu ako sestrička. Najprv len ako taká čo podá striekačku atď, neskôr aj k operáciám. Viem, že dlho plakala lebo jej bolo zle ale nechcela s tou prácou skončiť lebo sa v tom našla. Asistenciu na operačke jej potom zrušili.
A po x rokoch to skúsila znova a už to šlo.
Jediné čo doteraz nazvime to nezvláda sú eutanázie zvieratiek ktorým už niet pomoci.

sabiberkyova
autor
20. sep 2026
@anonym_715b7e

Ja mám spolužiačku zo strednej školy ( úplne iné sme študovali ) a po pár rokoch čo robila to,čo sme vyštudovali sa dostala na miesto na veterinu ako sestrička. Najprv len ako taká čo podá striekačku atď, neskôr aj k operáciám. Viem, že dlho plakala lebo jej bolo zle ale nechcela s tou prácou skončiť lebo sa v tom našla. Asistenciu na operačke jej potom zrušili.
A po x rokoch to skúsila znova a už to šlo.
Jediné čo doteraz nazvime to nezvláda sú eutanázie zvieratiek ktorým už niet pomoci.

@anonym_715b7e ďakujem za odpoveď

sabiberkyova
autor
20. sep 2026
@colsami

Pytaj sa na miesto na recepcii, pripadne mimo operaciek. Na velkych pracoviskach je bezne, ze na operacku chodia iba niektori z personalu, nie zarucene vsetci.

@colsami ďakujem za odpoveď

anonym_715b7e
20. sep 2026
@sabiberkyova

@anonym_715b7e ďakujem za odpoveď

@sabiberkyova nie je za čo. Držím palce .