Veterinárka spravila chybu. Ako postupovať?
Ahojte 3.2 som dala kastrovat našu mačku a dnes v noci vrhla v streche mladé kde sa k nim nedostanem. Prosím Vás ako mám postupovať keďže sme za kastráciu platili nemalé peniaze.
Možno je to tým, že kastrujú sa kocúry, mačky sa sterilizujú... teda jej nemala čo vykastrovať 🙂
A teraz vážne - Určite ju kontaktuj, uvidíš čo ti povie, mala by ti vrátiť peniaze, keďže službu, za ktorú si zaplatila, nedodala.
@anonym_autor Cbudak macka aj ste ju dali rezat,aj sa okotila,ach to muselo byt au pre nu.Ja si myslim ze kastrovat by sa mali kocure,nie macky.Malo by to byt povinne statom nariadenie.
@anonym_autor Cbudak macka aj ste ju dali rezat,aj sa okotila,ach to muselo byt au pre nu.Ja si myslim ze kastrovat by sa mali kocure,nie macky.Malo by to byt povinne statom nariadenie.
@anonym_b921ac no ona keď vrhla mladé ranu uz mala zahojenu toto je pochybenie zo strany veterinarky
@anonym_b921ac no ona keď vrhla mladé ranu uz mala zahojenu toto je pochybenie zo strany veterinarky
@anonym_autor Ved ja tomu chapem ale presa je to chir rana a zbytocna ked ku ju nakoniec nevykastrovala .Ale urcite si ziadaj vratenie penazi alebo ju daj este raz kastrovat (zadarmo,reklmacia)chudinku ale asi az po odstaveni mladat.
Možno je to tým, že kastrujú sa kocúry, mačky sa sterilizujú... teda jej nemala čo vykastrovať 🙂
A teraz vážne - Určite ju kontaktuj, uvidíš čo ti povie, mala by ti vrátiť peniaze, keďže službu, za ktorú si zaplatila, nedodala.
@anonym_503fb2 nie je pravda, aj macky sa kastruju. Profesor na reprodukcii sa na tychto prupovidkach vzdy smial a hovoril na to ze "kastruju sa zvierata, sterilizuju sa uhorky" 😉
V prvom rade kontaktuj veterinarku, aky je jej navrh riesenia. Potom sa postupuje dalej. Ak budes potrebovat rady, pis mi. Ale najprv si to vykomunikuj s nou. Predtym nevidim dovody zacinat ine procesy... Otazne je, co tam vlastne urobila, ved uz davno sa mackam vybera vsetko, naco jej tam nechavala maternicu? (A evidentne nie len to).
Požadovať vrátenie peňazí….a zverejniť ktorá je taká šikovná že sa mačka okotí aj keď ona sterilizovala
@anonym_503fb2 nie je pravda, aj macky sa kastruju. Profesor na reprodukcii sa na tychto prupovidkach vzdy smial a hovoril na to ze "kastruju sa zvierata, sterilizuju sa uhorky" 😉
V prvom rade kontaktuj veterinarku, aky je jej navrh riesenia. Potom sa postupuje dalej. Ak budes potrebovat rady, pis mi. Ale najprv si to vykomunikuj s nou. Predtym nevidim dovody zacinat ine procesy... Otazne je, co tam vlastne urobila, ved uz davno sa mackam vybera vsetko, naco jej tam nechavala maternicu? (A evidentne nie len to).
@colsami ďakujem za upresnenie 🙂
Volala som s veterinárom. Kolegyňa je PN a bol v šoku,že ak bola vykastrovana nemala mať mladé tak som mu slušne povedala,že áno nemala a miesto toho máme na streche macata. Okamžite povedal,že samozřejmě mám ju doniesť vykastruje ju zadarmo a ak chceme postarajú sa o macata
s veterinou nemam dobre skusenosti... my sme riesili pochybenie pocas sterilizacie fenky - zial fenka neprezila... Kontaktovali sme Komoru veterinarnych lekarov, presetrili to, zistili pochybenie ale neprezradia ake... za mna veterina je obchod so zdravim zvierat... ale teda chapem ze toto je ina tema
@anonym_503fb2 kastrácia je veterinárny zákrok, pri ktorom sa odstraňujú pohlavné žľazy, semenníky u samcov, vaječníky u samíc....♥️💋👉
@anonym_503fb2 toto nie je pravda kastrácia trvalo odstraňuje pohlavné orgány , čím zastavuje produkciu hormónov, zatiaľ čo sterilizácia iba prerušuje vajíčkovody, takže zviera ostáva neplodné, ale hormonálne aktívne.
Volala som s veterinárom. Kolegyňa je PN a bol v šoku,že ak bola vykastrovana nemala mať mladé tak som mu slušne povedala,že áno nemala a miesto toho máme na streche macata. Okamžite povedal,že samozřejmě mám ju doniesť vykastruje ju zadarmo a ak chceme postarajú sa o macata
@anonym_autor Bože však donieš k veterinárovi, a hotovo. BTW je tá istá mačka, nie iná len vyzerá rovnako???
@anonym_autor Bože však donieš k veterinárovi, a hotovo. BTW je tá istá mačka, nie iná len vyzerá rovnako???
@sisska96 nie lebo naša má obojok a v okolí je jediná mačka inak sú tu sami kocuri
@sisska96 nie lebo naša má obojok a v okolí je jediná mačka inak sú tu sami kocuri
@anonym_autor macata mu nenos, isto ich nevychova ale utrati.
@anonym_503fb2
Pokiaľ nepoznáš skutočný rozdiel medzi sterilizáciou a kastráciu, nezapájaj sa do debaty, lebo takto len šíriš bludy a klamstvá.
Pri kastracii macky sa odstraňuje maternica,vaječníky,či nie ? tehotna by fakt nemala byť ...a vy ste ju nevideli kotnu? Však kotna mačka je ako sud.
Nebudú to cudzie mačence?

Určite by som kontaktovala veterinárku, ktorá kastráciu robila a spýtala sa jej, ako to mieni riešiť.