icon

Ako sa vysporiadať s ABKM u bábätka?

ashleyka
14. máj 2025

Ahojte,chcem sa opýtať či tu ste niektorá mali problém s tým že bábätku ,,diagnostikovali,, ABKM(iba pravdepodobne) a tým pádom ja musím všetko mliečne vysadiť…V podstate nič nemôžem jesť,ako mám mať vyváženú stravu keď dokopy nič nemôžem ? Prešlo to bábätkám po nejakom čase? Veľmi chcem kojiť ale teda toto neviem ako dáme 😔
Ďakujem za každú info🙂

anavixy
14. máj 2025

Mozes vsetko veganske, dnes je uz vyber celkom dobry a chutny vo vacsich obchodoch.

viestta
14. máj 2025

okrem mlieka a mliecnych vyrobkov mozes jest vsetko

janetinka27
14. máj 2025

@ashleyka ahoj, je tu abkm skupina

stormie
14. máj 2025

Tak toto bol nas najmensi problem s alergiami, lebo veganskych, chutnych nahrad mliecnych vyrobkoch je v obchodoch dost. Niektore syry mi chutia viac ako z kravskeho mlieka

flavia1
14. máj 2025

@ashleyka ahoj,ja som žiaľ musela prestať kojit, lebo niektoré zložky v kravskom mlieku sú aj v materskom rovnaké a tie mu vyšli extrémne vysoké. Kým som kojila a aj som prisne držala diétu mal veľké problemy. Tie ustali po odstavení.

terry658
14. máj 2025

@ashleyka budeš si robiť jedlo doma a nahrádzať mlieko niečím iným. Do koláčov kokosové mlieko. Miesto masla bravčová masť alebo olej. Dokonca sa dajú zohnať aj čokolády bez mlieka.
Môj syn má ABMK a jedáva všetko len upravené na to čo môže. Nejake obmedzenie na ňom nevidím.

kitycat
14. máj 2025

@ashleyka ja som si s prvym presla ABKM + vajicko a ked som so predstavila patlanie sa s UM, flasami, ohrievanim a riesit to v terene, tak som si tuto dietu este aj vychutnala.

Dnes uz nahradis VSETKO! Mas rastlinne masla, mlieka, jogurty aj syry. Zmrzlinove sorbety .
Akurat je to o cosi drahsie, ale stoji to za to. Nasa z toho teda vyrastla, alevobec zo mna neubudlo pocas toho dvojrocneh obdobia.

jesenzima
14. máj 2025

@ashleyka prešla som si týmto .. ale teda ja som sa "obetovala" aby moje dieťa bolo v poriadku, časom to prešlo .. keď začala prikrmy, neskôr riadnu stravu ... Tých pár mesiacov sa to dalo vydržať ...