Alergia na BKM
Ahojte, po akom case po vysadeni mlieka zo stravy vam zmizli traviace tazkosti? Ja som teraz 8.den bez mlieka, vsetkych vyrobkov atd a zatial mi je uplne rovnakp... trva to dlhsie?
@desgaire zalezi od poskodeni. typicky alergicke prejavy ako je vysyp a pod. by mali zmiznut rychlo, ale ak je crevo podrazdene, tak to moze chvilocku trvat . mozno aj 1-2t.
myslim si to preto, lebo pri alergiacha aintoleranciach moze dojst k 1.stupnu poskodenia creva. u celiaktikov, ktori maju crevo zahojene,a le porusia dietu, sa po jednorazovom poruseni oze tiez poskodit na 1 stupen a regeneracia presne tolko trva. je fakt, ze uz ten 2t nemusia byt vyrazne priznaky. a tiez je fakt, ze u celiatikov su zapojene autoprotilatky, cize toto sa asi odburava tazsie, ako pri alergickej reakcii.
uvidis teda ako ti bude teraz. uz by sa to malo zlepsit. to si mala potvrdenu alergiu z krvi? co konretne vysetrovali? davas si pozor aj an mieko v keksoch, cokolade a pod?
@desgaire podla mna to je individualne.. mojej dcere trvalo par mesiacov dokedy bola celkom ok.. a teraz ked si neda pozor a zje napriklad par tyciniek tak sa jej ruky/nohy davaju do poriadku cca 2 tyzdne.. (urobia sa jej vsade pluzgiere a potom sa jej vsetko zlupe ako keby to mala popalene..)

uz po tyzdni by malo byt ok. dcere prakticky traviace tazkosti odisli hned