Alergia na kravskú bielkovinu u 7-mesačného

19. sep 2023

Ahojte, ako sa u vás prejavila alergia na kravsku bielkovinu? Malý ma 7m, dávam týždeň jogurt a stolicu nemá riedku, ma normálnu no viac x do dňa, aj 4x. To dovtedy nemával. Je na prikrmoch, nič iné okrem jogurtu som minulý týždeň nezavadzala. Okrem stolice je inak všetko ok.

nikpa
19. sep 2023

A doteraz pil aké mlieko? S kravskou bielkovinou sa už predpokladam stretol. Teda mal by problém už dávno pred zavedením jogurtu keby to bolo z mlieka. A stolica 4x denne u dieťaťa, pokial nie je vodnata, nie je problém.

autor
19. sep 2023

@nikpa normálnu bebu. Dobre, tak si ma teda upokojila. Ja som tiež toho názoru, že ved mlieko tiež pije s kravskou bielkovinou, pediatricka hovorila ze kľudne jogurt môžeme zaviesť. A od vtedy ma stolicu 4/5x do týždňa a ako kedy. Niekedy je aj vodnata. Možno si jeho čreva zvykajú, ktovie. Ideme na poradňu o týždeň tak sa spýtam ci je to ok

nikpa
19. sep 2023

Tak ten jogurt vysad a uvidíš či sa niečo zmení. Môj syn napr. z bieleho jogurtu prudom vracal, musela som ho vysadiť a vrátili sme sa k nemu až o niekoľko mesiacov. Pritom ostane mliečne výrobky mu nerobili problém. Ale u vás to nemusí mať s tým jogurtom žiadnu spojitosť, môže to byť len náhoda. Najlepšie uvidíš ak ho na chvíľu vysadis a budeš sledovať čo sa deje.

kulumulu123
19. sep 2023

U nas to boli v stolici take krvabe vlasocnice a ekzem ktory isiel az do ziveho... Ale alergiu mal ozaj silnu... Vysadili sme na radu dr z gastra uz 3rok a upravuje sa to vysledky z testov ma stale lepsie tak dufam to prejde