icon

Alergia po návšteve ZOO

16. jún 2025

Čo myslíte, je to nejaká alergia?Včera sme boli v zoo, keď sme sa vrátili, toto som si objavila pri členku jednej nohy.

Alergia po návšteve ZOO
thirstymonk
16. jún 2025

Podľa môjho neodborneho názoru obyčajná žihľavka... zmizlo to za pol hodinku, hodinku samé od seba?

autor
16. jún 2025
@thirstymonk

Podľa môjho neodborneho názoru obyčajná žihľavka... zmizlo to za pol hodinku, hodinku samé od seba?

@thirstymonk Mám to odvčera, je to citlivé na dotyk.

thirstymonk
16. jún 2025

Tak to potom nie je typická žihľavka, ktorá sa objaví u alergie na citrusy po zjedení mandarinky.

rejka7
16. jún 2025

Nezbiera sa ti v strede nejaká hnisava bodka, alebo sa mi zdá? Toto na alergiu nevyzerá, skôr bakteriálneho pôvodu by som povedala, ... asi kožný ti lepšie povie. Toto asi len tak nezmizne.

kacena4
16. jún 2025

mne to pride ako stipanec od niecoho a zapalene aspon syn ma podobnu reakciu ak ho stipne hmyz dostava na to atb mast

kp7333
16. jún 2025

Vyzera to na stipanec od muchnicky. Daj si antihistaminika a protizapalovu mast - framykoin alebo betadine.

rejka7
16. jún 2025
@kp7333

Vyzera to na stipanec od muchnicky. Daj si antihistaminika a protizapalovu mast - framykoin alebo betadine.

@kp7333 Hm, tak v zoo okolo tých zvierat lieta kadečo, sedí to na zvieratách, sa srsti na ich truse a potom štípne človeka a je to zapálené

autor
16. jún 2025

Skočím zajtra ku kožnému,ak to nebude ráno krajšie.Vďaka .

rejka7
16. jún 2025

Framykoin je len na predpis. Bez predpisu len čierna masť (ichtyolova masť) ale tá v sebe nemá lokálne antibiotiká, ale stiahne hnis.

stellariaaquatica
16. jún 2025

Nebude to stipanec od ovada? Tých je v zoo veľa

ayato
16. jún 2025

Podľa mňa ťa poštípala muchnička. Pre pár dňami ma uštipol sršeň a včera muchnička . Poštípanie od muchničky bol najprv len malý skoro neviditeľný štípanec, po troch hodinách to bolo presne také isté ako máš ty a do rána opuch cez celé chodidlo. Tiež ma poštípala do členka a opuchlo mi to najprv okolo tej kosti. Dnes som bola u obvodného tak povedal, že to je bežná reakcia na uštipnutie touto mini muškou, často prenášajú aj kadejaké infekcie. Dostala som ATB masť s kortikoidmi a opäť aj nejakú injekciu do svalu.

januska12323
16. jún 2025

Štípanec s reakciou.

evik524
17. jún 2025

toto sa mi zda ze nieco rovnake mavam ja v lete, ale ja to mavam na lytku, ak je príliš teplo tak sa mi to ako keby zaparí, a vie to byt nepekne na pohlad a mam to ešte horšie ako na obrazku, mna to zvykne potom svrbiet ja si to natieram tekutym pudrom, a mizne to samo tak do 3dni a viac, cize môžete mat to iste ze sa mam zaparilo chodidlo mozno od velmi zlej obuvi ked koža nedychala, je to mozne, skuste nato dat tekuty puder ak vas to svrbí. Nemyslim si ze toto je od hmyzu skor by som povedala ze zaparenina 👍.

senta_sofia
17. jún 2025

Toto je stipanec, podobne mavam od muchniciek, ked je to bolestive, tak to bude ono. Skus nieco na alergiu, napr. dithiaden a lokalne fenistil, hoji sa to dlho a zvacsuje sa to

kiki68
17. jún 2025

Mne na taketo povedal lekar, ze kontaktna dermatoza. Skusit na to fenistil za mna a keby to stale nejde prec tak lekar

autor
17. jún 2025
@kiki68

Mne na taketo povedal lekar, ze kontaktna dermatoza. Skusit na to fenistil za mna a keby to stale nejde prec tak lekar

@kiki68 už spm bola u dr.Dala mi nejakú masť, ešte lekareň nebola otvorená,pôjdem si ju vybrať po práci a že fenistil vôbec na takéto nezaberá.Do rána mi to ešte viac sfialovelo.

katty123456
17. jún 2025

Nepostipalo ta nieco?

autor
17. jún 2025
@katty123456

Nepostipalo ta nieco?

@katty123456 Vyzerá to tak, že áno. Ale bolo to iné ako od komára,osy.Neviem,prvý krát sa mi to stalo.

malary
17. jún 2025

Keďže si bola u dr,tak zbytočne budem písať. Len môj prvý dojem, že na pohľad to je bakteriove

kacena1991
17. jún 2025

Ja som mala po nohach nieco podobne, bola som kamoske pomahat na druzstve a asi ma dosekali ovady na koznom mi dala mast a asi dvoje alebo troje lieky