Eliminačný test na ABKM
Ahojte, syn má ABKM. Raz som sa dočítala, že treba skúšať čo mu sadne a čo nie a tak občas niečo skúsim. Nesedí mu ani jedlo, kde je napísané, že môže obsahovať stopy mlieka a sóje, to mám odskúšané, týždeň jedol chrumky na ktorých to bolo a vyše týždňa som ho z toho dostávala. Nemáva exsemy ani hlien v stolici, máva zapachajucu stolicu kyslosťou a tráviace ťažkosti. Moja otázka znie, po týždni jedenia chrumiek obsahujúcich stopy mlieka a sóje som ho dostávala vyše týždňa. Včera som mu dala ochutnať waflu, v ktorej bolo mlieko, kúsok asi ako podusticka prsta a problémy sa zasa začali. Bude to zasa trvať tak dlho, kým ho z toho dostanem? Alebo keďže to bolo jednorazové malé množstvo, skončí sa tento problém skôr? Pýtam sa skôr na vaše skúsenosti ako na typy. Ďakujem pekne 😊
Eliminacna znamena, ze cca na pol roka vysadis vsetko s obsahom mliecnej bielkoviny. Alergia na mliecnu bielkovinu byva spojena s alergiou na soju. A potom zacinas ako u babatiek, pri prvych prikrmoch, testovat potraviny, napr. kyslomliecne vyrobky.... A sledujes reakciu. Syn je na bezmliecnej diete cca dva roky.

@denuska28 este som nepocula, ze by sa malo skusat co sadne. Pri tejto alergii sa dava striktna dieta 2 roky, ziadne ochutnavacky. Po diete vam lekar presne povie s cim zacnete a budete na malych mnozstvach testovat. To ze moze obsahovat stopy, neznamena, ze su tam stopy mlieka, ale ze v zavode kde bol produkt vyrobeny sa pouziva aj mlieko. Je mala pravdepodobnost, ze by sa dostalo do vyrobku. Skor mu vadilo nieco ine.