icon

Eliminačný test na ABKM

denuska28
25. júl 2022

Ahojte, syn má ABKM. Raz som sa dočítala, že treba skúšať čo mu sadne a čo nie a tak občas niečo skúsim. Nesedí mu ani jedlo, kde je napísané, že môže obsahovať stopy mlieka a sóje, to mám odskúšané, týždeň jedol chrumky na ktorých to bolo a vyše týždňa som ho z toho dostávala. Nemáva exsemy ani hlien v stolici, máva zapachajucu stolicu kyslosťou a tráviace ťažkosti. Moja otázka znie, po týždni jedenia chrumiek obsahujúcich stopy mlieka a sóje som ho dostávala vyše týždňa. Včera som mu dala ochutnať waflu, v ktorej bolo mlieko, kúsok asi ako podusticka prsta a problémy sa zasa začali. Bude to zasa trvať tak dlho, kým ho z toho dostanem? Alebo keďže to bolo jednorazové malé množstvo, skončí sa tento problém skôr? Pýtam sa skôr na vaše skúsenosti ako na typy. Ďakujem pekne 😊

kockopes2206
26. júl 2022

@denuska28 este som nepocula, ze by sa malo skusat co sadne. Pri tejto alergii sa dava striktna dieta 2 roky, ziadne ochutnavacky. Po diete vam lekar presne povie s cim zacnete a budete na malych mnozstvach testovat. To ze moze obsahovat stopy, neznamena, ze su tam stopy mlieka, ale ze v zavode kde bol produkt vyrobeny sa pouziva aj mlieko. Je mala pravdepodobnost, ze by sa dostalo do vyrobku. Skor mu vadilo nieco ine.

sojorez
26. júl 2022

Eliminacna znamena, ze cca na pol roka vysadis vsetko s obsahom mliecnej bielkoviny. Alergia na mliecnu bielkovinu byva spojena s alergiou na soju. A potom zacinas ako u babatiek, pri prvych prikrmoch, testovat potraviny, napr. kyslomliecne vyrobky.... A sledujes reakciu. Syn je na bezmliecnej diete cca dva roky.