Existujú tabletky na laktózovú intoleranciu?
Zdravim mam 23r a práve teraz my zistili že mam Intolerancia laktózy ,,,, su na to tabletky? Lebo doktor mi. Povedal ze nemam jest mliečne a ze syry len tie tvrde ale ja sladke milujem sladké mi dodava aj energiu 🤣 dnes som bola v obchode a skoro vo všetkom je mlieko 😭
existuju, ale idealne je sa laktoze vyhybat
Su tabletky, v ktorych je laktaza na stiepenie laktozy. Vsetko ale zalezi na tom, ako seriozna je tvoja intolerancia. Z osobnej skusenosti, radsej kupujem vsetko co sa da bezlaktozove a nemusim riesit tabletky. Vtedy mam proste 100% istotu, ze uz je to nastiepene a som safe. Ale ked mam chut na sladke, zmrzku atd, tak si davam tabletky. Ale mam pocit, ze nefunguju vzdy proste.
Su tabletky, v ktorych je laktaza na stiepenie laktozy. Vsetko ale zalezi na tom, ako seriozna je tvoja intolerancia. Z osobnej skusenosti, radsej kupujem vsetko co sa da bezlaktozove a nemusim riesit tabletky. Vtedy mam proste 100% istotu, ze uz je to nastiepene a som safe. Ale ked mam chut na sladke, zmrzku atd, tak si davam tabletky. Ale mam pocit, ze nefunguju vzdy proste.
@zuz0110 a v tehotenstve je to ako?
@ferencova23 musis si metodou pokus/omyl zistit, ake mnozstvo laktazy ti treba. Ja napriklad kupujem Lactosolv s obsahom 17500FCE, dostat vsak tabletky aj s omnoho nizsim obsahom a zopar s vyssim. Zaroven je dolezite si uvedomit, ze kupa bezlaktozovych vyrobkov nie je taka jednoducha, ako pise
@zuz0110 . je to z toho dovodu, ze do bezlaktozovych vyrobkov sa pridava laktaza (teda oni laktozu obsahuju) a nie kazdemu a vzdy ta pridana laktaza v bezlaktozovom vyrobku moze stacit.
@ferencova23 ja.mam intoleranciu a jem sladke skusala.som.co.mi spravilo.zle....nepozerám. zlozenie...jedine co nejem.je mlieko smotana...obcas si dam.pizzu kde.je.aj normálny syr...ale.ja mam intoleranciu na všetky zlozky abk kazein laktoza
treba zistit co ti presne robi zle. mne napr. mlieko v kekse, pecive nevadi len v prevarenej ci surovej tekutej forme
Moja dcera znesie syry, ale mlieko, alebo zmrzlina je uz zle. Bezlaktozove jogurty a mlieka ok. Nosi so sebou laktazan, ak je vonku a podari sa jej si dat nejaky koktejl alebo bubble tea. S vekom intolerancia na laktozu stupa a meni sa aj stresom, alebo rocnym obdobim, aspon u nas.
Moja dcera znesie syry, ale mlieko, alebo zmrzlina je uz zle. Bezlaktozove jogurty a mlieka ok. Nosi so sebou laktazan, ak je vonku a podari sa jej si dat nejaky koktejl alebo bubble tea. S vekom intolerancia na laktozu stupa a meni sa aj stresom, alebo rocnym obdobim, aspon u nas.
@lenusiatko ano, zmena to neho obdobia robi zle aj mne, vtedy musim nejaky cas aj k bezlaktozovym vyrobkom uzit laktazu. Zrejme sa meni obsah laktozy v mlieku a pridana laktaza nestaci.
bohužiaľ mám skúsenosť ako @zuz0110 - niekedy zaberú a niekedy nie a nikdy neviem dopredu ako to vypáli… bryndzu určite viem že nemožem ani s tabletkami, zmrzku ako ktorú, syry vačšinou ok a na pizzu ich ani nejde veľa… doma všetko delakto kupujem…
@biba_18 A čo sa stane keď sa to nedodrží ?Aké su zdravotné problémy?
@ferencova23 ja.mam intoleranciu a jem sladke skusala.som.co.mi spravilo.zle....nepozerám. zlozenie...jedine co nejem.je mlieko smotana...obcas si dam.pizzu kde.je.aj normálny syr...ale.ja mam intoleranciu na všetky zlozky abk kazein laktoza
@zuzkaa1991 mne práve doktor vobec nevisvetlil čo môžem a co nie ci mam miernu intoleranciu abo ako nic
@biba_18 A čo sa stane keď sa to nedodrží ?Aké su zdravotné problémy?
@anonym_724864 kazdy ma ine. Moj otec hnacka, mna sialene nafukuje. A jedno z mojich deti ma oboje a velmi rychlo po konzumacii mlieka.
@anonym_724864 kazdy ma ine. Moj otec hnacka, mna sialene nafukuje. A jedno z mojich deti ma oboje a velmi rychlo po konzumacii mlieka.
@simsalabim Ďakujem. Preto sa pýtam, lebo môj syn roky po vypití mlieka,kávy s mliekom čo koľvek vždy uteká na toaletu .Ale je dávno dospelý a nedá si povedať, že ísť s tým treba k lekárovi. On si ide svoje. A už veľmi dávno to pozorujeme, ale on sa natom iba smeje.
@simsalabim Ďakujem. Preto sa pýtam, lebo môj syn roky po vypití mlieka,kávy s mliekom čo koľvek vždy uteká na toaletu .Ale je dávno dospelý a nedá si povedať, že ísť s tým treba k lekárovi. On si ide svoje. A už veľmi dávno to pozorujeme, ale on sa natom iba smeje.
@anonym_724864 no ked mu to nevadi 🤷♀️ Ani moj otec neriesi. Vobec. Ziadne bezlaktozove vyrobky ci tabletky… komu niet rady 🤷♀️
@anonym_724864 no ked mu to nevadi 🤷♀️ Ani moj otec neriesi. Vobec. Ziadne bezlaktozove vyrobky ci tabletky… komu niet rady 🤷♀️
@simsalabim No veď toto..tak je..jemu nie..
@simsalabim No veď toto..tak je..jemu nie..
@anonym_724864 neviem ale, nakolko to skodi, lebo uz roky ma problemy, najma divertikulidu a vselico ine. Asi si to traviaca sustava pamata.
@ferencova23 ano, moja mama to na stare kolena ma, ale i tak neodola torte na narodky deti 😁 ...ma nejake tabletky, ktore si da, ked zje mliecne jedla. Inak funguje na bezlaktozovom mlieku a pod.
Treba si odsledovat, co Ti robi zle a co nie.
kedze mas intoleranciu na laktozu, treba prejsť na bezlaktozove veci.
kedze nevies kolko enzymu Ti zostalo, tak bez vynimiek.
mnohi ludia toleruju kyslo mliečne vyrobky (cmar, kefír, acudko), no vacsina nie. u nas mlada tolerovala 3 roky aj acidko, no uz netoleruje nic mliecne.
zo zaciatku Ti bude trvat nejaky cas, pokial sa Ti traviaca sustava ukludni, daj tomu aj mesiac ..... potom bude lepsie.
ak si budes chcieť dat nieco mliecne, alebo nebudes vediet zlozenie, daj si aj tabletku. my kupujeme v dm drogerii 6000, dobra cena. jedna poväčšine staci, ak to bude naozaj mliecne, daj si dve.
tvrde syry typu grana padano, parmezán mozes, kebo vdaka zreniu nemaju laktozu.
inak vsetky mliecne vevi kupis v bezlaktozovej verziii. aj v tesco, billa, lidl , kaufland
Nebuď ako ja. Mám alergiu na orechy aj na niektoré ovocie ale proste si to dám lebo "musím" niekedy sa začnem dusiť a potom hltam dithiaden 🤦♀️🤦♀️ keď nemôžeš tak to nejedz.
@zuzkaa1991 mne práve doktor vobec nevisvetlil čo môžem a co nie ci mam miernu intoleranciu abo ako nic
@ferencova23 ano ani mnee
@ferencova23 mne len tiez povedala na alergo ze mi nevie pomôcť kedze mam na xy alergie.na potraviny
Len skusat co sadne co nie to.iste na gastro 🤦♀️
Naša vnučka má intolerancia nielen na laktózu, ale aj na akékoľvek zložky mlieka. Aj to je dôvod prečo pečiem doma, nič sladké kupované jesť nemôže. Troch som sa na trápila kým som po nachádzala vhodné suroviny, ale zvládli sme to a funguje to. Skús pohľadať a preskúmať výrobky označené ako vegan, vnučka tam našla výrobky, ktoré môže zjesť. Najlepší výber majú v Rakúsku, ale neviem odkiaľ si, či máš možnosť sa tam dostať.
Naša vnučka má intolerancia nielen na laktózu, ale aj na akékoľvek zložky mlieka. Aj to je dôvod prečo pečiem doma, nič sladké kupované jesť nemôže. Troch som sa na trápila kým som po nachádzala vhodné suroviny, ale zvládli sme to a funguje to. Skús pohľadať a preskúmať výrobky označené ako vegan, vnučka tam našla výrobky, ktoré môže zjesť. Najlepší výber majú v Rakúsku, ale neviem odkiaľ si, či máš možnosť sa tam dostať.
@evansova hej vegan su jedna alternativa, ale autorka moze aj bezlaktozove veci, takze ten vyber je ovela vacsi.......
netreba sa toho bat, tych bezlaktoveci je naozaj dost a potom aj mnohe veci su bez mlieka, ktore by si ani nepovedala (napr. originalne Oreo keksiky su bez mlieka 🙂

Laktaza