icon

Histamínová intolerancia a alkohol

15. dec 2025

Ahoj, za posledne 2,5r som bola 2x tehotna + kojenie. Takze alkohol 0. Prednedavnom mi bola potvrdena histaminova intoleracia. Na narodeniny som si dala asi 1,5 dcl vina a co nasledovalo ani nejdem pisat ( vracanie, migreny a pod) to bolo pred diagnostikou. Ideme na silvestra na ples, nebazim velmi po alkohole, ale asi jeden pohar by som riskla. Kupila som si Daosin na odporucanie lekara. Moja otazka znie, aky druh alkoholu najlepsie sadne ludom co maju tuto intoleranciu ? Dakujem pekne

anonym_2c34e2
15. dec 2025

Existuje aj víno bez histamínu🙂

biba_18
15. dec 2025

cipana, to fakt nevydržíš? 😒

autor
15. dec 2025
@anonym_2c34e2

Existuje aj víno bez histamínu🙂

@anonym_2c34e2 tak toto som netusila. Dakujem fakt mrknem sa na to

autor
15. dec 2025
@biba_18

cipana, to fakt nevydržíš? 😒

@biba_18 nejde o to ci vydrzim alebo nie. Ale konecne ideme niekde po 5r a aspon aby som sedela nad jednym poharom celu noc. Nechcem pit na litre ( to som nikdy ani nepraktizovala)

petrife
15. dec 2025

Kolegyňa má histamin a jediné, čo vraj môže vypiť, je gin, ale taký kvalitnejší. Víno ani iný alkohol jej nerobí dobre.

gab
15. dec 2025
@anonym_autor

@biba_18 nejde o to ci vydrzim alebo nie. Ale konecne ideme niekde po 5r a aspon aby som sedela nad jednym poharom celu noc. Nechcem pit na litre ( to som nikdy ani nepraktizovala)

@anonym_autor ja mam HIT a uz skoro rok som sa nedotkla alkoholu, piva cokolady, parmezanu, paradajok, jahôd, spenatu. Ludia v spolocnosti to respektuju a ja sedim nad poharom vody.

existuje bezhistaminove vino, ale je mozne, ze ti tiez nesadne. niektori hitkari toleruju gin, vodku alebo biely domaci cisty alkohol a vela vody k tomu, nech ten histamin odplavi. Ono je to tazke, lebo väsina alkoholu je fermentovana a to robi problem. HIT je velmi indivudalne a len treba skusat na sebe, co ti sadne a co nie.

anonym_cec515
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vsetko kde je kvas a tak pivo vino toto uplne vynechaj podla mna

martinka17
15. dec 2025
@anonym_cec515

@anonym_autor vsetko kde je kvas a tak pivo vino toto uplne vynechaj podla mna

@anonym_autor veľmi pravdepodobné ti aj tak bude zle, aj keď si dáš Daosin. Proste sa rozhodni, či máš cut na víno a potom pretrpíš alebo si odpustiš. A súhlasím s
@anonym_cec515 všetko čo obsahuje kvas je ako jed.

autor
15. dec 2025
@gab

@anonym_autor ja mam HIT a uz skoro rok som sa nedotkla alkoholu, piva cokolady, parmezanu, paradajok, jahôd, spenatu. Ludia v spolocnosti to respektuju a ja sedim nad poharom vody.

existuje bezhistaminove vino, ale je mozne, ze ti tiez nesadne. niektori hitkari toleruju gin, vodku alebo biely domaci cisty alkohol a vela vody k tomu, nech ten histamin odplavi. Ono je to tazke, lebo väsina alkoholu je fermentovana a to robi problem. HIT je velmi indivudalne a len treba skusat na sebe, co ti sadne a co nie.

@gab ano ja tak isto, parmezanu, salamy, cokolady a alkoholu. Zatial toto mam osledovane. Ale tym, ze nepijem a nepila som hodnu dobu netusim ci nieco vobec existuje co by mi nerobile zle. Len pravdou je ci mi ten pohar bude za to stat.. to si este musim premysliet.
Ale dakujem pekne za rady
Je to nieco nove pre mna, dietujem a skusam

anonym_856a53
15. dec 2025

@anonym_autor biely alkohol alebo bezhistaminove vino. Ja mam HIT a nemam sice az take problemy po vine, ale nesmiem ho vypit vela.

gab
15. dec 2025
@anonym_autor

@gab ano ja tak isto, parmezanu, salamy, cokolady a alkoholu. Zatial toto mam osledovane. Ale tym, ze nepijem a nepila som hodnu dobu netusim ci nieco vobec existuje co by mi nerobile zle. Len pravdou je ci mi ten pohar bude za to stat.. to si este musim premysliet.
Ale dakujem pekne za rady
Je to nieco nove pre mna, dietujem a skusam

@anonym_autor - ja by som naozaj neriskovala. Kvôli jednemu poharu, nee.
Znami a spolocnost pri stole si na to bude tiez musiet zvyknut, lebo vieme velmi dobre, ako to chodi: ved si daj, ved len 1 pohar, ved a cosi a pod. atd.
Neviem, co budete mat na veceru, ale tam tiez môze byt histaminova naloz a k tomu alkohol.. ? pokial by si zareagovala ako ocervenenie tvare, ktore vies zrazit antihistaminikami, tak este ok, ale pokial je taka silna reakcia, tak preco si kazit pekny vecer?
v kazdom smere, rozhodnutie je na tebe. 🙂

a0
15. dec 2025

Gin a vodka - kvalitnejšie

anonym_cec515
15. dec 2025
@martinka17

@anonym_autor veľmi pravdepodobné ti aj tak bude zle, aj keď si dáš Daosin. Proste sa rozhodni, či máš cut na víno a potom pretrpíš alebo si odpustiš. A súhlasím s
@anonym_cec515 všetko čo obsahuje kvas je ako jed.

wiwi28
Včera o 09:47

HI je silno individálna záležitosť. Viem o čom hovorím, manžel ju ma 6r, a v rodine sú ďalší 2 histaminici a každý znáša niečo iné. Môjmu manželovi Daosin absolútne nezaberá a nič mu nerobí. Ale čo sa alkoholu týka tak základným pravdlom je čím čistejšie tým lepší. Najlepšie znášajú všetci 3 vodku a gin. Ak víno tak bezhistamínové ak budeš v tom období v dobrej forme. Záleží aj koľko kortizolu budeš mať v krvi (blokuje odplavovanie histamínu), či si zdravá alebo ide na teba nejaká choroba...Manžel sa pozoroval a skúmal skoro 2r kým si ako tak nastavil jedálničke. On napr. znesie aj paradajky a jahody ak je fit.

autor
Včera o 11:31
@wiwi28

HI je silno individálna záležitosť. Viem o čom hovorím, manžel ju ma 6r, a v rodine sú ďalší 2 histaminici a každý znáša niečo iné. Môjmu manželovi Daosin absolútne nezaberá a nič mu nerobí. Ale čo sa alkoholu týka tak základným pravdlom je čím čistejšie tým lepší. Najlepšie znášajú všetci 3 vodku a gin. Ak víno tak bezhistamínové ak budeš v tom období v dobrej forme. Záleží aj koľko kortizolu budeš mať v krvi (blokuje odplavovanie histamínu), či si zdravá alebo ide na teba nejaká choroba...Manžel sa pozoroval a skúmal skoro 2r kým si ako tak nastavil jedálničke. On napr. znesie aj paradajky a jahody ak je fit.

@wiwi28 dakujem vam pekne za skusenosti.
Paradajky znesiem aj ja ale upecene a uvarene. Jahody boli tiez ok v lete ale odvtedy sa vela zmenilo.
Uvidim este sko sa rozhodnem. Daosin som tiez neskusala este. Zatial sa vyhybam vsetkemu co mi skodi a zistujem to.

michaela329
Včera o 11:40

@anonym_autor existujú značky vína priamo pre histaminikov, známa také objednáva.