Intolerancia na lepok, vajcia a mlieko. Čo mám variť?

23. sep 2023

Zistili mi vysoku intoleranciu na lepok a miernu intoleranciu na vajcia a mlieko . Som z toho zufala , neviem ako co teraz varit ?kde kupovat suroviny ? Ten lepok viem vysadit ale mlieko vajcia su skoro vsade .
Vôbec sa neviem do toho jedálneho systému vžiť a schudla som uz 6kg za mesiac po vysadení lepku .

danielahamar
23. sep 2023

mlieko nahradiť vegánskymi vecami, to sa dá prežiť, majú aj smotany, aj náhrady mlieka, aj syr, aj jogurty. Vajce sa tiež dá nahradiť rôznymi vecami, ak je teda na celé vajce a nie len na bielok intoler.

pribinak
23. sep 2023

Mliečne náhrad rastlinnými - veganskymi výrobkami. Bežne dostaneš v Tescu, Bille či Kaufe

anonymnedaku
23. sep 2023

Ja nesmiem lepok-alebo len velmi malo a mliecne vobec. Pouzivam kokosove vyrobky. Dezerty, jogurty, sladkosti, kokosove mlieko na omacky, polievky. do smoothie. z mandli si robim mandlove mlieko. sojove produkty. smotanu na varenie, mlieka, jogurty. dokonca mam i sojovu zakysanu smotanu. na varenie muka ryzova, pohankova. na omacky, palacinky, na "trojobal". cestoviny bezlepkove. noky bezlepkove. ryzove cestoviny...vsetko sa da. najdi si eshop. v lidl je tiez vela veganskych produktov a syry su vyborne i jogurty. neviem ako na Slovensku ale dnes sa da objednat i zo zahranicia.
viem varit aj bez dairy free produktov. Slovenska kuchyna je prevazne tvorena z muky zemiakov fazole kapusty muky mlieka sliviek stolny olej-takze chapem tvoj sok-ja zijem v zahranici a som zdesena ked som na Slovensku-v ziadnej restauracii nikdy nemaju nic co neobsahuje aspon jednu tuto vec v jedle a ja nesmiem vsetky vymenovane.

sharka174
23. sep 2023

Skus prepeličie vajíčka..my sme doma nahradili slepačie vajcia prepelicimi a bez problemov dcéra toleruje

hugger
23. sep 2023

Nic z toho na co si alergicka na nas tanier nepatri a mas stastie ze tvoje telo ti to dava najavo. Nerozmyslaj nad tym co nemozes jest ale zameraj sa na to co mozes: maso, zeleninu a ovocie.

Googli “paleo recipes”

hugger
24. sep 2023

Je tu aj skupina ale nie velmi aktivna. Mozno caka na teba 😊

https://www.modrykonik.sk/group/6108/