icon

Jedálniček pri alergii na bielkovinu kravského mlieka

elalala
6. dec 2025

Ahojte, syn má podozrenie na alergiu na bielkovinu kravského mlieka. Je kojený, takže mám vylúčiť všetko mliečne a s obsahom tejto bielkoviny aj ja. Prosím, ak sú tu maminky, ktoré si tým prešli...čo ste papali? Ja zbožňujem syry, jogurty a nátierky a došla som tým pádom 😅 fakt netuším, čo jesť bežne na raňajky a večere a už vôbec, čo variť...

mullerova46
6. dec 2025

@elalala držala som aj ja prísnu diétu. Nie je to natrvalo pre mamičku a dá sa to zvládnuť. Kupovala som si vegan syry a jogurty. Ale syry sú chutné len v toastoch nedali sa jesť čisté na chlebe 😅 držala som to pár mesiacov a veľmi som schudla lebo syn mal.zly ekzém a myslela som že mu škodí veľa potravín tak som jedla biedne.

kacena4
6. dec 2025

neboj budes varit tak ako doposial len obmedzis mliecne veci, my nemame radi napojove nahrady za mlieko takze fungujem bez, natierky jogurty su aj bezmliecne vbehnes do oddelenia kde vegan a najdes koopu veci

anonym_7fed28
6. dec 2025

V dnesnej dobe na vsetko mas rastlinne nahrady od jogurtov cez mlieka, smotany, sladkosti, natierky... Takze jedla som normalne len vsetko v rastlinnej variante. Este takych 10rokov dozadu to bol nedostatkovy tovar na nasom trhu ale uz vsade toho najdes dostatok.