icon

Kto pomohol s problémom histamínu?

miskasiska
7. mar 2025

Dobrý deň, potrebujem poradiť, na koho sa treba obrátiť pri riešení problému s histamínom, kto vám v tejto veci poradil a pomohol. Na nete som našla firmu Biovital v Nitre, akú s nimi máte skúsenosť?

zmrzlinka2021
7. mar 2025

@miskasiska treba si poriešiť trávenie. Hit je príznak nie samotná diagnoza

mirka_a_hrasok
7. mar 2025

Ja osobne si myslím, že na toto odborníci nie sú, jednoducho povedané - človek si musí sám odsledovať, čo mu škodí a čo nie a podľa toho sa riadiť, následne sa takým jedlám vyhýbať. Tu ti doktor nepomôže, toto ti povie každý, iná rada nie je.

guudy
7. mar 2025

@miskasiska suhlasim s dievcatami, sama si musis odsledovat, co ti sposobuje traviace/ine problemy a vyvarovat sa tym potravinam. Liecba nie je, treba len dodrziavat dietu. Kup si Histapp a ten uzi pred jedlom, ktore ti nerobi dobre.

lizatko1009
7. mar 2025

nikto, histamin nie je choroba ani ochorenie a nikto lieky na toto neexistuju, hedine daosin a tomu podobne, histamin je len ukazovatelom inej poruchy, ineho problemu, inej priciny a toto ako prvé je potrrbne poriesit

siska53
7. mar 2025

@miskasiska Nikto..musis si odsledovat, co ti najviac skodi. Mne staci, ak 3-4x do tyzdna si dam aspon raz daosin pred jedlom. Prosto ak raz ten enzym nemas alebo ho mas malo... Musis jedine bud prisnu dietu alebo si pomoc tabletkami, ktore si sama zacvakas.

siska53
7. mar 2025

@lizatko1009 A ako? Kto mi to vie poriesit? To, ze sa mi prosto ten enzym netvori alebo malo? Pred par rokmi mi to zistili na imuno, dostala som info o diete a o vyzivovom doplnku. Vybavene.
Ja stale nerozumiem, preco, ked cloveku chyba enzym, to nie je brane ako ochorenie. A liej na to sa berie ako vyzivovy doplnok. Akoby som si kupovala vitamin C ci B.

lizatko1009
7. mar 2025

na imumo ked beru krv je nepresny vysledok, hodnota sa kazdy den meni, tu ide o to ako sa clovek citi a ake ma problemy, vo vela x pripadoch histamin a a nim problem spustia aj samotne atb. bud laktoza, kazein, celiakoa, sibo, nieco k tomu je a histamin je k tomu len bonus a neodporucam ziadne tie diety podla nejakého dovoleneho zoznamu

miskasiska
autor
7. mar 2025

Ja si len podľa symptómov myslím, že mám histamin, zatiaľ ho nemám potvrdený, ale mám problémy s trávením, tak to musím ísť riešiť. Len teda ak by to bol histamin, neviem či mám ísť na gastro alebo inde.