icon

Náhrada vajec v trojobale

66simonka66
20. júl 2021

Ahojte, prosím vás čím nahrádzate vajcia v trojobale? Všade na nete čítam mlieko, ale nemôžem nič mliečne. Taktiež vás prosím o radu na nejaké nátierky. Ďakujem za radu.

0silvia0
21. júl 2021

@66simonka66 ved su mliecne nahrazky, rastlinne mlieka, rastlinne smotany...

alena2798
21. júl 2021

@66simonka66 existuje bezlepkova, bezmliecna nahrada a to hraska. Da sa s nou zahustovat alebo urobit cesticko, obalit v nej a vyprazat. Kupujem ju na internete alebo v obchode so zdravou vyzivou.

0silvia0
21. júl 2021

@66simonka66 prepac, mne tie vajcia usli, ked si spominala mlieko:
https://veganskehody.sk/2017/11/17/10-trikov-ak...

ella_price
21. júl 2021

My už roky obalujeme tak, že si z múky, štipkou soli a rastlinného mlieka urobíme cestíčko a potom obalujeme v strúhanke 🙂
Ale aj tá hraška je super (dostaneš aj hrašku na zahusťovanie).

ella_price
21. júl 2021

Ešte toto ti sem odložím

66simonka66
autor
21. júl 2021

@0silvia0 áno sú ale v trojobale mi to nechutilo, cítila som to tam. Skúšala som aj mandľové aj kokosové. Sójové nemôžem.

66simonka66
autor
21. júl 2021

Nemôžem ani hrach 😭😭😭😭 takže by som nemohla ani hrachovu múku. Takú chuť mám na rezne že až 😆

nafka0483
21. júl 2021

@66simonka66 A ked potries rastlinnym olejom a na to nalepis struhanku, cornflakes a pod? Neviem ci to bude dobre drzat, urob si mini rezne a skusaj kazdy kusok - olej a struhanka, pripadne voda a struhanka, alebo rozmiesat solamyl a vodu a do toho namocit v tenkej vrstve a na to struhanka... uvidis co ti bud najlepsie drzat 🙂

eeffka
21. júl 2021

@66simonka66 a jogurt mozes? ja robim ze do jogurtu dam koreniny, sol, trosku horcice..., necham v tom postat maso a nasledne len obalim v struhanke ( doma na to este neprisli 😂 )

dzejsik
21. júl 2021

@eeffka aj mne napadol aspoň bezlaktózový jogurt + štipka kurkumy a korenia

eeffka
21. júl 2021

@dzejsik ja osobne to robim kvoli tomu ze neznasam robit 3obal a mat zabacie prsty 🙂

66simonka66
autor
21. júl 2021

Nemôžem ani bezlaktozový jogurt, ja nemôžem absolútne mliečne. Ja nemám intoleranciu na laktózu ale na kazeín a mliečnu bielkovinu, takže mliečne absolútne nič. Rastlinné mlieka ale kokosové a mandľové dajú takú zvláštnu chuť a sójové nemôžem lebo mám alergiu na sóju. 😭😭😭😭 Ja si vážne neviem dať rady s jedálničkom a od kedy mi toto zistili tak neviem ani čo poriadne jesť. Už som si hovorila že aj štipka mlieka mi neublíži ale bolo mi veľmi zle.

66simonka66
autor
21. júl 2021

@eeffka 😂😂😂😂 skoro som dostala srdcový kolaps z toho obrázku, ja sa brutálne bojím žiab.

dzejsik
21. júl 2021

@eeffka 😁😁 ja za to, ze skor peciem v rure ako smazim (menej roboty, spiny a tuku 😁😁 )

nafka0483
21. júl 2021

@66simonka66 Mlieko skus ovsene. Ciste mi chuti nedobre, ale v jedlach je ho najmenej citit. Bola som prekvapena, lebo som cakala ze mandlove bude chutit prijemnejsie aj v jedle a mylila som sa :D

Sustred sa tiez na veganske vyrobky - rastlinne jogurty, asi budes musiet skusit a poochutnavat co ti sadne ciste a co ti bude chutit spracovane v dalsich jedlach - tiez maju kokosove, mandlove, vyskusaj aj ryzove - ci uz jogurt, ci mlieko.

A celkovo sa sustred na veganske recepty, blogy, tam najde svela tipov ako nahradzat zivocisne produkty.

fringillacoelebs
1. apr 2023

@66simonka66 Ahoj Simonka, neviem či je to stále aktuálne, ale my bývame na lazoch a dnes sa nám stala taká vec, že mačky nám zjedli posledné tri vajíčka, čo zniesli sliepky. A keďže rezne už boli nachystané, vyklepané a obalené v múke, tak sme hútali, čo ideme robiť s dvomi kilami rezňov (keďže obchody tu nemáme). Namiesto vajíčok sme použili detskú výživu od babky (pre maličké bábätko jablkovú bez cukru - omylom redšia sa babke podarila). Rezne boli výborné, keby mi niekto nepovie, tak by som si ani rozdiel si nevšimla.

Inšpiroval nás článok Tesca https://tesco.sk/hello/clanok/cim-nahradit-vaji...

Ešte ma tam zaujali ľanové semiačka, ale detská výživa bola rýchlejšia.

Prajem krásny deň, dúfam, že sme pomohli 🙂

ladywero
24. apr 2023

Ahojte, obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc pri šírení mojej pôvodne súkromnej snahy.

Syn má mnohopočetné potravinové alergie a ja nie som zručná pekárka. Nie je to najšťastnejšia kombinácia 😅.

Objavila som však produkt, vďaka ktorému sme si aj u nás doma pochutnávali na koláčoch, tortách i palacinkách, napriek tomu, že boli bez vajec, bezlepkové, bez orechov, bez škrobu.

Tento produkt je nanešťastie dostupný v obchodoch iba sezónne. A tak vznikla Petícia za nadýchané koláče a torty.

Ak sa Vám myšlienka páči, prosím, podporte ju podpisom a zdieľaním. Ďakujem 🙏🏼💛🙂.
https://www.peticie.com/peticia_za_nadychane_ko...