Následky ignorovania potravinovej intolerancie
Je mu to u zadnej casti tela.. stále je všetko.. uz som tu o ňom pisala.. keď už nie k dr tak aspoň to nejesť.. no on nechce.. nejdem ho nútiť je dospelý . A ma svoj rozum. Ale preto sa pýtam či to moze mat následky. Za komentare ďakujem.
Následky si tiež odserie sám, nestarala by som sa.
načo intoleranciu na potraviny.
Následky si odsedí na záchode.
Intoleranciu na co?
@alickapusinka
@zabka79 povedali mi to zeny v mojej predošlej teme. Napríklad intolerancia na laktozu.
Zalezi na co a ake ma prejavy, samozrejme moze roky fungovat, ale rovnako moze skoncit s tazkym poskodenim napr zaludka, tenkeho creva, poruchou autoimunity, no cert vie. A toto nevies. Preto by som ja bola dost opatrna.
intoleranciu na laktozu odsedi na WC ale nijak mu to neublizi, len je to "nepohodlne". Ak ma celiakiu a nedodrziava dietu koleduje si o rakovinu. Ale dospeleho cloveka nedonutis, je to jeho rozhodnutie.
Nie je to nákazlivé neochorieš od neho. To máš ako s alkoholikom ak sám nechce, nedonútiš ho liečiť sa aj keď si postupne zničí telo a stane sa z neho troska.
kazdeho osobna vec ako sa zariadi, on sam vude znasat dosledky, ale zasa intolerancia sa pocas zivota meni to nie je alergia
intolerancia na laktózu tiež nie je len tak, môže to prerásť do zápalu tenkého čreva a to už ozaj nie je sranda, o narušenej mikroflóre ani nehovorím, z toho následne poruchy imunity, časté zápaly dýchacích ciest, ekzémy a pod.
sám si škodi.
mozu sa mu rozvinut autoimnunne ochorenia.
v poslednom tyzdni somsa nahodou rozpravala s dvoma zenami, co maju podobne exemplare doma, jeden celiatik, ale ked on sa nevzda chleba! druhy by mal drzat hit stravovanie a kasle na to.
Obom sa nieco po padesiatke rozvinula silna psoriaza, obaja k tomu maju silne reumaticke bolesti. Yhanaju pomoc, ale vsetko len "zvonku", bez riesenia pricin- maste, caje, konopny olej atd.
myslim autorka, ze ho treba nechat dojst po "svojej" ceste k vaznym nasledkom. to ze mu dohovoaras a riadis ho, tak on nema potrebu prevziat zodpovednost za svoj zivot a zdravie.
No budu sa prejavy stupnovat...napriklad sa prida vyrazka alebo celorocna nadcha, ale ine veci s travenim....nechaj tak....neries...kto chce kam...nech ide
Ja som alergicka na kadejaké ovocie a co teraz ho už nemám jest? Alebo na orechy neviem presne ktoré ale keď zjem mix orechov stiahne mi hrdlo. Vypijem dithiaden a už 🤷♀️ mam sa obmedzovať? Nech si je čo chce nikomu okrem seba tým neškodí
Poznám prípad, keď človek vie, že určité potraviny mu škodia (žlčník), no napriek tomu ich stále je... Potom je zle, a silné bolesti.......dospelemu človeku môžeš povedať/poradiť, ak nechce venujem svoju energiu inde...
Kúp mu enzýmy a hotovo..

Intoleranciu na co?