Pozitívny SIBO test
Ahojte, nájde sa tu prosím niekto, kto mal pozitívny dychový SIBO test a podelí sa o skúsenosti, čo mu pomohlo? Aké ste prosím mali príznaky? Užívali ste aj antibiotiká? Mne bol alergológom predpísaný Normix. Ďakujem.
Dobrý deň , viete mi prosím niekto poradiť kde zohnám ten domáci Sibo test?
@barbied aj ja prosím.
stojí okolo 200 eur a da sa to aj v google najsť
Ak mozem poradit, zajdite si radsej do ambulancie na ten test. Je to lepsie aj lacnejsie
@kaya18 lepšie v čom?
Pre mňa bol lepši ten na doma, pretože zisťujú aj sibo aj imo. Pri testovaní v nemocnici/ambulancie toto IMO netestujú. A nehovorím o Tom že väčšinou v ambulanciiach niesi dostatočne hygienické podmienky a tým myslím toalety.
Jedna toaleta na 10 ambulancii je des. A ak vám robia test na sibo tak vám dajú preháňadlo tak sa len treba modliť aby nebol ten jeden záchod obsadený.
Môj názor.
Je to na každom človeku kde sa rozhodne ísť.
@barbied to je každého osobná skúsenosť, moja skúsenosť bola viac než pozitívna s tým, kde som sa dala testovať. Áno, z toho preháňadla som mala trochu obavy, a teda ja som mávala dosť veľké gastro problémy, ale nič sa neudialo, neprehnalo ma a všetko bolo ok. Pre mňa to bolo pohodlnejšie, počkala som, bola som pri sestričkách a keby sa niečo vážne udialo vedeli by mi hneď pomôcť, nakoľko mám aj iné zdravotné problémy, cítila som proste istejšie 🙂 Za to ja za seba radím, radšej ísť na ambulanciu si to dať spraviť, ako keby sa niečo nemalo doma vydariť, nedaj...že udiať a potom rýchlo utekať na pohotovosť alebo k lekárovi.
Tak jsem dnes byla na SIBO testu - jen na vodík a jak už zde bylo zmíněno, sedělo tam se mnou dalších x lidí a nikdo neběhal na wc, všichni vypadali v pořádku. Jediné čeho jsem se bála bylo, že ty 2 dcl tekutiny nezvládnu najednou vypít, protože bohužel to je součást mých problémů, že se toho do mě najednou moc nevejde, což se potvrdilo. Takže mi trvalo docela dlouho to do sebe dostat a samozřejmě mi po tom nebylo nejlépe, ale u mě by to bylo stejné ikdyby se jednalo o vodu. Nepochopila jsem spíš přístup paní doktorky, která na mě tlačila a vypadala až naštvaně...vždyť jsme na gastru, to jsem snad první co má s tím problém? PS: test dopadl pozitivně, a tak bych se ráda zeptala, jakou hodnotu vám naměřili?
Kde sa robí SIBO test na zachytenie viacerých plynov, prosím?
@holkafialova prvy krat som mala vysoko pozitivny, to bolo cca cez 90, po polroku na kontrolnom teste som mala stredne pozitivny cca cez 60 dako.
Ja som bol na teste na vodíkové(SIBO) na klinike, a vyšlo mi negatívne, ale dal som si urobiť aj to IMO/ metán ktoré sa dá spraviť aj doma, to mám pozitívne, čiže mi dali liečbu 2 kombinaciu ATB a uvidíme, myslím že ked niekto není z Bratislavy a okolia lebo jedine tam robia aj na metán a myslím že v Martine ešte , tak je fajn využiť službu a pošlú vám všetko domov urobíte si test pošlete a vyhodnotenie máte do pár dní. Samozrejme je to finančne náročnejšie ako klasický test na vodik, ten ma vyšiel 25e na klinike, tento ktorý zachytáva aj metán na doma 180€. Je tu niekto kto dosť schudol z tohto SIBO alebo IMO?

@milagros mala som prv probio-fix inum, ale nestačili mi vôbec, vyskúšala som symprove probiotiká a tie veru pomohli, odvtedy mám kľud a pohodu, ale samozrejme dodržiavam aj jedálniček