icon

Pozitívny SIBO test

suzy_dm
5. apr 2022

Ahojte, nájde sa tu prosím niekto, kto mal pozitívny dychový SIBO test a podelí sa o skúsenosti, čo mu pomohlo? Aké ste prosím mali príznaky? Užívali ste aj antibiotiká? Mne bol alergológom predpísaný Normix. Ďakujem.

kaya18
15. mar 2024

@milagros mala som prv probio-fix inum, ale nestačili mi vôbec, vyskúšala som symprove probiotiká a tie veru pomohli, odvtedy mám kľud a pohodu, ale samozrejme dodržiavam aj jedálniček

milagros
15. mar 2024

@kaya18 super,tak vyskusam...ja som tiez probiofix

milagros
Autor odpoveď zmazal
milagros
15. mar 2024

@liv1 wau klobuk dolu za ovladanie sa...ja bezlepkove peciva, aj bezlaktozove jogurty jem aj syry..kedze mam aj intoleranciu na laktozu🤦‍♀️

milagros
15. mar 2024

@kaya18 preboha to vazne stoja 100e na mesiac?🤦‍♀️

liv1
15. mar 2024

@milagros aj ja ju mam veru

milagros
15. mar 2024

@liv1 a boli ste este aj na nejakych inych vysetreniach ako dychovych?

liv1
16. mar 2024

@milagros tak ja som bola aj na gastrofibroskopii a na sone

kaya18
16. mar 2024

@milagros no ako žiaľ, keď zoberiete na 3 mesiace, tak na 1 mesiac je to zadarmo, takže sa to prepočíta inak, ale podľa mojej skúsenosti ten účinok rozhodne stojí za to! Ale to musíte vyskúšať a posúdiť sama no.

liv1
16. mar 2024

@kaya18 Inak mne vyslovene neodporucal probiotika pocas liecby. Skor mastichu. Ale tu cistu, nie s probiotikami

kaya18
16. mar 2024

@liv1 ja som nieco tiez take vygooglila, ale ked som sa na gastro na to opytala mi bolo ppbedane aby som pokracovala v uzivani 🤔 tiez som bola z toho zmatena

milagros
16. mar 2024

@liv1 zaujimave,mne aj probiotika aj prebiotika odporucali a ten normix ze po jedle

dolynkag
25. máj 2024

@barbied poprosím info o teste , mám problémy už dlhšiu dobu s nafukovanie hlavne hornej časti brucha

milagros
26. máj 2024

@dolynkag vypijete napoj a 3-4h ste tam a kazdych 20min dychate do takeho pristroja

liv1
26. máj 2024

@barbied nikto nemal problem s prehananim ti ktori sme tam sedeli. Ani jeden

barbied
26. máj 2024

@liv1 napisala som moju osobnú skúsenosť, to ako mne bolo. To že vam tak nebolo vám neberiem a teším sa s vami. Pekný večer

dolynkag
26. máj 2024

@milagros ale niekto tu spomínal aj iný test domáci

barbied
27. máj 2024

@dolynkag píšem správu

sineddd
Autor odpoveď zmazal
sineddd
4. júl 2024

Dobrý deň , viete mi prosím niekto poradiť kde zohnám ten domáci Sibo test?

jakubrianka
4. júl 2024

@barbied aj ja prosím.

dolynkag
4. júl 2024

stojí okolo 200 eur a da sa to aj v google najsť

kaya18
5. júl 2024

Ak mozem poradit, zajdite si radsej do ambulancie na ten test. Je to lepsie aj lacnejsie

barbied
5. júl 2024

@kaya18 lepšie v čom?
Pre mňa bol lepši ten na doma, pretože zisťujú aj sibo aj imo. Pri testovaní v nemocnici/ambulancie toto IMO netestujú. A nehovorím o Tom že väčšinou v ambulanciiach niesi dostatočne hygienické podmienky a tým myslím toalety.
Jedna toaleta na 10 ambulancii je des. A ak vám robia test na sibo tak vám dajú preháňadlo tak sa len treba modliť aby nebol ten jeden záchod obsadený.
Môj názor.
Je to na každom človeku kde sa rozhodne ísť.

kaya18
7. júl 2024

@barbied to je každého osobná skúsenosť, moja skúsenosť bola viac než pozitívna s tým, kde som sa dala testovať. Áno, z toho preháňadla som mala trochu obavy, a teda ja som mávala dosť veľké gastro problémy, ale nič sa neudialo, neprehnalo ma a všetko bolo ok. Pre mňa to bolo pohodlnejšie, počkala som, bola som pri sestričkách a keby sa niečo vážne udialo vedeli by mi hneď pomôcť, nakoľko mám aj iné zdravotné problémy, cítila som proste istejšie 🙂 Za to ja za seba radím, radšej ísť na ambulanciu si to dať spraviť, ako keby sa niečo nemalo doma vydariť, nedaj...že udiať a potom rýchlo utekať na pohotovosť alebo k lekárovi.

holkafialova
1. aug 2024

Tak jsem dnes byla na SIBO testu - jen na vodík a jak už zde bylo zmíněno, sedělo tam se mnou dalších x lidí a nikdo neběhal na wc, všichni vypadali v pořádku. Jediné čeho jsem se bála bylo, že ty 2 dcl tekutiny nezvládnu najednou vypít, protože bohužel to je součást mých problémů, že se toho do mě najednou moc nevejde, což se potvrdilo. Takže mi trvalo docela dlouho to do sebe dostat a samozřejmě mi po tom nebylo nejlépe, ale u mě by to bylo stejné ikdyby se jednalo o vodu. Nepochopila jsem spíš přístup paní doktorky, která na mě tlačila a vypadala až naštvaně...vždyť jsme na gastru, to jsem snad první co má s tím problém? PS: test dopadl pozitivně, a tak bych se ráda zeptala, jakou hodnotu vám naměřili?

marya2
24. sep 2024

Kde sa robí SIBO test na zachytenie viacerých plynov, prosím?

kaya18
24. sep 2024

@holkafialova prvy krat som mala vysoko pozitivny, to bolo cca cez 90, po polroku na kontrolnom teste som mala stredne pozitivny cca cez 60 dako.

liv1
24. sep 2024

@marya2 google ti pomoze, v Ba to robi niekolko klinik, aj Assiduo napriklad

sineddd
25. sep 2024

Ja som bol na teste na vodíkové(SIBO) na klinike, a vyšlo mi negatívne, ale dal som si urobiť aj to IMO/ metán ktoré sa dá spraviť aj doma, to mám pozitívne, čiže mi dali liečbu 2 kombinaciu ATB a uvidíme, myslím že ked niekto není z Bratislavy a okolia lebo jedine tam robia aj na metán a myslím že v Martine ešte , tak je fajn využiť službu a pošlú vám všetko domov urobíte si test pošlete a vyhodnotenie máte do pár dní. Samozrejme je to finančne náročnejšie ako klasický test na vodik, ten ma vyšiel 25e na klinike, tento ktorý zachytáva aj metán na doma 180€. Je tu niekto kto dosť schudol z tohto SIBO alebo IMO?