Rady pri histamínovej intolerancii: Čo jesť a čomu sa vyhnúť
Zdravím vás. Asi pred 3 mesiacmi mi bola zistená histaminova intolerancia a chcela by som sa opýtať ci mi viete poradiť čo jesť a co nie. Dlhodobo mam problém s akne hlavne na chrbte už roky tam mam akne po celej hornej časti chrbta. Viem ze sa treba vyhýbať alkoholu, čokoláde, citrusom a tak ďalej lenže histamin je naozaj skoro všade čiže je veľmi ťažké sa všetkému vyhýbať. Bola by som rada ak by ste mi nejako poradili 🙂
kvapky regalen od firmy energy, dat im sancu a uzivat presne podla navodu aspon 6 mesiacov
@michaeladzurin z vlastnej skúsenosti mi osobne pomohla stránka hit je zdravo žiť .
Začiatky sú ťažšie ,čo môžeš jesť a čo nie ,ale fungujeme takto uz 3 rok.
@michaeladzurin hlavne musíš zistiť ktoré potraviny ti vadia.
U každého je to individuálne, neexistuje žiadny všeobecný jedalnicek
@michaeladzurin treba zacaj prakticky ako pri kojemcovi skusat potraviny. Dcerke zistili v 2,5 rokoch a postupne sme skusali..
každý má inú toleranciu. treba si odsledovať ktoré potraviny robia aj samostatné problém a ktoré nie. príklad: rajčiny samotné ok ale kečup už nie.
zaváraniny, omáčky, strukoviny, jogurty, plesňové a údené syry sú u mňa úplne tabu.. keby sa mám riadiť tým čo môžem jesť tak by som dokola striedala asi len zemiaky a ryžu.
Svajciarsky zoznam
Probiohit
Kvercetin komplex
Aaimunita
Som bez priznakov

rada je vyhýbať sa tomu. zisťovať pomaly čo ti vyhovuje a čo ti už naopak spôsobuje problémy. je to krutá dieta, ale dá sa nastaviť hlava…