Tolerujete bezlaktózové mlieko s histaminovou intoleranciou?
Tolerujete bezlaktózové mlieko?
@veltraud všetky značky? Dávaš si kvapky či kupuješ v bežných obchodoch?
aj normalne mlieko ak nemas laktozovu intolerenaciu tak histaminova s mliekom nesuvisi
@mamina7070 súvisí.
nesuvisi mam ju uz roky a silnu histaminovu intoleranciu aj kvantitu aj kvalitu mam uplne nizku pod 3 chodim kvoli tomu roky na gastro/hepato do thalionu
ak nemas intoleranciu aj na laktozu mlieko mozes normalne
aj mliecne vyrobky
@mamina7070 Keď sú poškodené čreva tak zrejme treba bezlaktozové a tak ako u ostatných potravín aj tu rozhoduje čerstvosť mlieka.
@mamina7070 kvalitu DAO ti merali z krvi?
ano z krvi ja som tam dispenzarizovana chodim kazdy polrok na kontroly a kvoli liecbe (odbery sono atd
Moja mama ma histaminovu intoleranciu, mlieko nemoze ziadne, zahlienuje jej hrdlo. Teraz riesi, ci histamin nemoze suvisiet s arytmiou, lebo ina pricina sa zatial nenasla.
@mandzula áno arytmia môže byť u hustaminikov, všade sa to píše. Je to tak preto, lebo histamin priamo reguluje aj srdcovú činnosť okrem iného :(. Čiže len diéta a skúsiť suplovať enzým asi.
Moja mama je po porazke, nastavuju ju na lieky na srdce, no arytmie pretrvavaju, histamim vsak nikto neriesi.
@mandzula histamin na Slovensku nik nerieši. Nik. Dokonca ani tam kde by sa riešiť mal. Kolabuje celé telo. psychika ale diagnózu ešte aj mnohí lekári negujú akoby neexistovala. Nuž v mnohom sme ešte 100 rokov za opicami asi aby nemuseli poisťovne platiť.
Alergologicka jej povedala, ze ma prist, ked bude mat realny problem, takze tak, mas pravdu.
Mne nerobi problem ani normalne. Ale kedze mam doma bezlakto cloveka, nechce sa mi kupovat dve 🙂 snazim sa akekolvek mlieko kupovat cerstve netrvanlive. Pri histaminke mi pride dost individualne, co kto moze a co mu robi problemy
Som histsminicka a bohuzial milecne vyrobky mi teda nerobia dobre a taktiež aj lepok… zhoršujú sa mi priznaky u mna hlavne opuch , cervena tvar , vyrážky trocha a nehovoriac o tráviacich problemoch najlepsie mi je bohuzial na prísnej diéte .🥲 vtedy som ok
Obcas skusim sj bezlakto ske keby dom ho pravidelne konzumovala nie je dobre. To uz po skoto 2 rokoch viem.
ja mam hostaminovu intoleranciu diagnostikovanu (normalne v sprave nalezoch) asi 8 rokov.
Histaminova je dost individualna a je tam vela faktorov mne mlieko nevadi ani cottage a tvaroh (mam robene aj intolerancne testy a nemam na mlieko)
ja nemam problem ani s lepkom
neberiem daosin, ak mam problem dam si skor antihistaminika a co mne jednoznacne pomaha okrem diety je lagosa na pecen,
samozrejme varim denne cerstve obed si dam radsej suchy, absolutne nedavam ryzu z predchadzajuceho dna,
a ano mavam tie problemy co popisujes ak porusim dietu a aj ine mavala som problemy kozne, zahlienenie, traviace (dlhotrvajuce hnacky) prisli na to pri rieseni zlych hepatalnych testoch (dlhodobo) v Thalione
@mandzula histamin rieši gastroenterológ nakoľko ide o enzymopatiu. Tak mi to povedala alergologička a histamin majú zakázané riešiť predsedom komory. Je hlúpe pacienta aspoň nedokázať na správne miesto.
Ja mam aj bezlaktozovu a bezlepkovu dietu k histaminovej a bezlaktozove uplne v pohode.
Dakujem za info🙂
@mamina7070 čiže u teba nie je problém s nedostatkom enzýmu a máš ten ľahší typ histaminovej intolerancie.
@mamina7070 vidíš hepatálne testy aj nám vychádzali zle, ma nenapadlo že z toho hneď :(.
Ja som pri histaminovej píla mlieko . Najmä kozie, lebo to som mala doma. Potom sa mi hit vytratila.
aky lahsi typ ? ja mam histaminovu intoleranciu potvrdenu gastroenterologickym centrom Thalion
a obe hodnoty aj Dao kvantitu ajnkvalitubmam dlhodobo hodnoty okolo 1, cosi co je jasna histaminka ta sa berei tusim pod hodnotu 3 ak sa nemylim
ja nemam HIT co sa vytrati lebo je tam pricina inde, to sa niekedy stava
neviem aka tazsia ci lahsia existuje HIT ale je pravd aze u mna je to len jedna z x diagnoz a nebrala sa absolutne do uvahy (a ani sa neberie) pri ID a ZTPS
@mamina7070 neberie sa do úvahy nikde.
ja viem ved posem vyssie ze mam ID a ZTPS a HIT sa nebrala do uvahy
Po 40-ke môžu mať ženy problém s kolísaním histamínu.
@mamina7070 DAO je norma od 10 ale treba vyšetriť viac krát lebo sko píšeš jedno vyšetrenie so zlým výsledkom bez KO asi nie je pre nich smerodajné.
Mňa len zmiatlo, že si písala že mlieko ti nerobí žiaden problém ale to závisí aj od dĺžky traktu a iných faktorov.
@mamina7070 a keď si dáš ryžu na druhý deň aj keby bola v chladničke hneď po vychladnutí aj tak sa ti pohoršuje?
Ahojte , vidím , že píšete o hist…prosím mavate aj vy dni , že ste komplet nafúknuté , máte kŕče v bruchu ? Až pod rebrá ? Mám dni kedy mi je super a potom zase dni kedy už nevladzem jak mi je blbo .dakujem
Ano nemám s tým problém

Ano