Trehalózová intolerancia
Ahojte,
už viac ako pol roka riešim trehalózovú intoleranciu (potvrdenú testami).
Úplne som vysadila morské plody, všetky huby – aj všetko kokosové - čo som zistila, že mi robí veľké problémy.,
Zároveň mám aj laktózovú intoleranciu, ale pri enzýmoch to zvládam úplne v pohode.
Trehalóza je však horšia – keďže na to nie sú enzýmy a ťažko sa sleduje, kde všade sa nachádza.
Chcem sa preto spýtať: Zlepšil sa vám niekomu stav po čase, napríklad po regenerácii čreva alebo zmene stravy? Čo vám ešte robí problémy (napr. kokos, ovos, kvasené výrobky...)?
Má niekto skúsenosť, že sa tolerancia po mesiacoch diétneho režimu aspoň trochu vrátila? Táto intolerancie tým, že nemá žiadne enzýmy, ktoré by sa dali použiť mi urobila škrt cez rozpočet - mne veľkému milovníkovi húb a morských plodov...
@oriesocek nemam skúsenosť kedy to prejde. Má to syn, 5 ročný. Je na diéte ešte len 4. mesiac a je to o to ťažšie, že sa ešte nevie tak úplne správne posťažovať. Len povie, že ho bolí bruško a ja skúšam dedukovať, čo je na vine (má čerstvo potvrdenú celiakiu a k tomu intoleranciu aj na sacharózu a laktózu). Najviac mu chýbajú kysnuté veci (morské plody a hríby našťastie ešte nejedával). O tom kokose som nevedela, sama som zvedavá, či tu dá niekto ešte nejakú skúsenosť, lebo o tej trehaloze sa veľa nepíše.
@anonym_15b331 ja taktiez pokus omyl, najhoršie je, ze ziadne enzymy na to neexistuju - kokos ma trehalazu a ked je suseny, tak sa este zvýši jej mnozstvo - nevedela som to, ale ked som mala omacku s kokosovým mliekom, tak som myslela, ze z ciceru a pod, ale potom som mala cviklovu polievku s kokosovými lupienkami a to bolo automaticke, ze je to ten kokos... trehaloza je dost vynimocna v tomto regione. no syn ma dost zlu kombináciu - asi to vyžaduje veľa čítamnia, testovani, ale aj my sa doma boríme. ja mát intolerancie a manzel ma metabolicku poruchu spracovania sacharidov - takze on nemoze ine ako ja....
Ja mam tiez malo laktazy aj trehalazy. Ale co som odpozorovala, ze mi vadi, je hlavne kysnute cesto/pecivo a huby. Morske plody mi nevadia. A niekedy je to fakt o nahode. Mam strasnu chut na skoricove hniezdo, dam si a nic mi nie je. Dam si o 2 mesiace znova a totalne ma boli pol dna brucho. Ja to riesim uz vyse rok a je to stale ako na hojdacke.

@oriesocek nemam skúsenosť kedy to prejde. Má to syn, 5 ročný. Je na diéte ešte len 4. mesiac a je to o to ťažšie, že sa ešte nevie tak úplne správne posťažovať. Len povie, že ho bolí bruško a ja skúšam dedukovať, čo je na vine (má čerstvo potvrdenú celiakiu a k tomu intoleranciu aj na sacharózu a laktózu). Najviac mu chýbajú kysnuté veci (morské plody a hríby našťastie ešte nejedával). O tom kokose som nevedela, sama som zvedavá, či tu dá niekto ešte nejakú skúsenosť, lebo o tej trehaloze sa veľa nepíše.