icon

Únava a slabosť pri histamínovej intolerancii

11. máj 2025

Ahojte už asi rok mám hit. Dodrziavam diétu sem tam si uletim ale chcem sa opýtať a dostať rady od vás minulý tyzden som si pár krát uletel od pondelka do stredy tým myslím v priebehu tých 2-3 kávy jedna pizza v pondelok a jeden cucoriedkovy džem z bezlepkovym chlebom v stredu a práve chcem hovoriť o tej strede mal som takéto stavy že na obed mi začal taký trás rúk noh a slabosť neskôr keď som si dal magnezium tak má odpálilo úplne silná slabosť únava kolapsove stavy potenie strašne návaly tepla hlavne do hlavy a keď som daco ťažšie zdvihol tak mi až zhasinalo pred očami a 0% energie môže to byt reakcia z histaminu ? Tento trás mám stále rúk a noh po každom jedle bezhistaminovom a v práci mám neustále celé dni únavu a žiadnu energiu aj keď dodrziavam diétu tento týždeň bol výnimka. Môžem mat stále tieto neuro problémy aj pri dodrziavani stravy ? Vsetko pekne dodrziavam čo je povolené konzumovať pri hit ale aj tak môžem napríklad spat 10 hodín a aj tak v robote Nevladzem a som brutálne unavený plus ten trás tela ako keby mi cukor chýbal stále. Potreboval by som od vás rady ľudkovia lebo potrebujem fungovať každý deň ale nejde to a začínam si už myslieť že to vsetko čo sa mi deje neni len o histaminovej intolerancii. Ďakujem za každú radu

mamina7070
11. máj 2025

ake si mal hodnoty ked ti stanovili HIT? kvantitu a kvalitu?

autor
11. máj 2025

Fuha prepáčte to si už ani nepamätám jedine keby som to dakde v papieroch pohľadal ináč si nespomínam ja som hlavne hľadal riešenie lebo mi robili všetky možné testy vyšetrenia lebo som mal neurologické problémy tetanicke záchvaty tunelové videnie a tak ďalej a hlavne hnačky a v kuse extrasystoly potom som narazil na histamínovú intoleranciu a dal som si zrobit testy a bolo to ono

autor
11. máj 2025

Sa mi zdá že ta norma je 10+ a ja som mal daakych 5-6

mamina7070
11. máj 2025

aha tak to je len este v takej sedej zone ze HIT je pravdepodobna to nie su hodnoty co by mali toto sposobovat co popisujes

to skor vyzera na tetaniu a uzkosti , u psychiatra si bol?

autor
11. máj 2025

Áno mám antidepresíva brintelix prvú krabičku dojedam ale vôbec nezaberajú zatial ale ak vám mám úprimne povedať teraz už úzkosti nemavam ak len keď daco zjem alebo napríklad som mal mätový čaj dnes tak som strašne nervózny od čriev taký nepokoj ale keď nejem nič čo sa nesmie som v klude ale kedysik rok do zadu som mal strašne úzkosti panické ataky ani z domu som nechodil von ale teraz už je dobre už som sa s toho dostal ale mrzí má že tie antidepresíva ešte vôbec nezabrali určite tam je daaky histamin v mojom tele problém lebo predtým som mal sertralin actavis mesiac a pol a cela tvar sa mi zapálila a strašne som mal vsetko zhoršené a mal som v tedy aj extrasystoly ktoré už teraz našťastie nemám len keď sa dacoho najem čo má viac histaminu tak ich chvíľu mám ale potom to prejde a tetaniu to som spoznal ako prvú kedysik som mal stále záchvaty tento rok posledný v januári ale vsetko to začalo pred histaminom prvým tetanickym záchvatom nevedel som ani čo to je bol som v práci potom rok pokoj a potom to vsetko prišlo. Prepáčte že vám to rozpisujem tak obšírne ale aby ste má lepšie pochopili 😊

autor
15. máj 2025

@mamina7070 dobrý deň prepáčte že otravujem vyzeráte že otom viete dlhodobo užívam doplnky posledné mesiace histappplus a od soboty som ho po dlhej dobe nemá predtým som ho jedol dva tri zaden a ako som ho nemal už nemám slabosti a všetky tie neuro prejavy čo som tu písal mohlo to byt tým? Ďakujem