icon

Výživa pre tých s intoleranciou kravského mlieka a laktózy

tobias123321
31. máj 2025

Ahojte vyšlo mi z testov intolerancia krav.mlieka a laktózy. Takže nemôžem žiadne kravské mlieko ani bezlaktozove. Mohol by som kozie mlieko bezlaktozove tým pádom. Veľmi neviem čo mám ako obmedziť keďže sa stravujem len v reštauráciách

biba_18
31. máj 2025

zo začiatku vylúč všetko s maslom, smotanou a syrmi, neskôr postupne skúšaj pred jedlom nejake lieky z lekárne na štiepenie laktózy - napr. laktanon - a skúšaj 🤷‍♀️

buberova
31. máj 2025

Môžeš si vyberať vegánske jedlá..

simona92101
31. máj 2025
@biba_18

zo začiatku vylúč všetko s maslom, smotanou a syrmi, neskôr postupne skúšaj pred jedlom nejake lieky z lekárne na štiepenie laktózy - napr. laktanon - a skúšaj 🤷‍♀️

@biba_18 toto nie je dobra rada,ak ma ABKM,lieky na stiepenie laktozy su mu zbytocne

kristie571
31. máj 2025

@tobias123321 tak potrebujes obmedzit vsetko co obsahuje kravsku bielkovinu, pozor aj na ‘ bezne ‘ potraviny a citaj etikety snad vsetkych potravin co si bezne kupujes, u niektorych budes prekvapeny ze obsahuju mlieko.
A co sa restik tyka no, to moc asi nepochodis pokial sa budes stravovat v beznych restikach nie vyslovene vegan. Ja mam intoleranciu laktozy a najest sa len bezlaktozovo je u nas problem.. obcas aj do jedla kde by vobec nic mliecne nemuselo ( nemalo ) ist, to tam daju. Zial varim si doma, vonku sa nedokazem najest s istotou ze nezjem to co mi robi zle.

janetinka27
31. máj 2025

@tobias123321 ahoj, je tu aj skupina na koniku
https://www.modrykonik.sk/group/6958/

biba_18
31. máj 2025
@simona92101

@biba_18 toto nie je dobra rada,ak ma ABKM,lieky na stiepenie laktozy su mu zbytocne

@simona92101 ale ja v príspevku čítam intolerancia, nie alergia

simona92101
1. jún 2025
@biba_18

@simona92101 ale ja v príspevku čítam intolerancia, nie alergia

@biba_18 intolerancia kr.mlieka neexistuje.napisala to zle.je alergia na kr.bielkovinu a intolerancia laktozy.ak ma ABKM,tym padom ani bezlaktozove vyrobky nesmie.

biba_18
1. jún 2025
@simona92101

@biba_18 intolerancia kr.mlieka neexistuje.napisala to zle.je alergia na kr.bielkovinu a intolerancia laktozy.ak ma ABKM,tym padom ani bezlaktozove vyrobky nesmie.

@simona92101 laktóza je v kravskom mlieku, brala som to tak 🤷‍♀️ samozrejme ak má alergiu tak sa treba mlieku vyhýbať…

tobias123321
autor
1. jún 2025
@simona92101

@simona92101 no v správe je napísané intolerancia kravského mlieka

smoulingirl
1. jún 2025

Co je intolerancia kravskeho mlieka? A v sprave od akeho dr, aké testy ti robili?

tobias123321
autor
2. jún 2025
@smoulingirl

Co je intolerancia kravskeho mlieka? A v sprave od akeho dr, aké testy ti robili?

@smoulingirl od imunoloalergologicky brali mi krvy veľa a dakde to posielali mesiac som čakal na výsledky

simona92101
2. jún 2025
@tobias123321

@smoulingirl od imunoloalergologicky brali mi krvy veľa a dakde to posielali mesiac som čakal na výsledky

@tobias123321 intolerancia kr.mlieka neexistuje.je alergia na bielkovinu kr.mlieka tzv.ABKM,a intolerancia laktozy. Ak mas ABKM,nesmies nic s kr.bielkovinou ani bezlak.vyrobky.ak mas intoleranciu laktozy,postacia ti bezlak.vyrobky.lekarka ti nic nevysvetlila?ake mas tazkosti?bolesti brucha,hnacky,ekzemy...?