icon

Alergia na mlieko u dojčiat: Ako dlho trvajú ťažkosti?

sofinka0943
15. apr 2026

Mam troj týždňové dievčatko a lekár nám povedal ze ma alergiu na mlieko čo znamená nemôže mlieko tak jej dal bez laktozove ma veľmi veľké ťažkosti kolíky,trávacie ťažkosti
Bolesti bruška nadúvanie pozná to niekto chcela by som sa opýtať do kolkcih dny by to malo už ustúpiť tieto ťažkosti ked že sa už lieci

janetinka27
15. apr 2026

@sofinka0943 ahoj, je tu na mlieko skupina.otazkou je aj,ci ma alergiu na mliecnu bielkovinu abo intoleranciu laktozy.

kacena4
15. apr 2026

a ako zistil ze ma "alergiu"?? vidim ze mas v tom sama gulas, je alergia na bielkovinu kravskeho mlieka (vtedy sa mlieko nesmie vobec) a potom je alergia na laktózu (dal vam dr. bezlaktozove mlieko) ale dal vam ho na zaklade vysetrenia? je to potvrdene? alebo len "vyskusame"... syn ju ma od narodenia a viac ako 20 rokov funguje bez mlieka

janetinka27
Dnes o 05:30

Ono alergia nie je to iste ako intolerancia. Intoleranciu maju miliony,miliardy ludi, telu chyba abo ma nedostatok enzymu laktaza,ktory stiepi mliecny cukor.
Alergia je uz reakcia imunitneho systemu, ktory vytvara protilatky a na reakciu staci male mnozstvo alergenu